Kudika
28 Ianuarie 2017

Stiai ca sunt sute de mii de terminatii nervoase la nivelul picioarelor? Iti dai seama la ce soc iti expui picioarele cand porti tocuri inalte?

Stiai ca sunt sute de mii de terminatii nervoase la nivelul picioarelor si nu mai putin de 28 de oase se gasesc in aceste zone, adica 13,5% din structura osoasa a corpului? Cu asa incarcatura senzoriala, iti dai seama ce activitate si ce la ce soc iti expui picioarele cand porti tocuri inalte? Sa-ti mai spun ca zilnic facem cateva mii de pasi?

Eșarfa stil Pashmina - piesă de rezistentă în acest sezon: iată cum o porți!

Statistic, 90% din femeile care poarta tocuri inalte, spune beauty-tipszone.com, sufera de o forma minora sau mai complexa de durere de picioare, de vene varicoase sau de sindromul picioarelor obosite.

Cand purtam tocuri inalte, asupra talpilor se executa o presiune suplimentara greutatii si asta duce la modificarea pozitiei spatelui, de cele mai multe intr-o directie nesanatoasa pentru coloana.

Porti zilnic tocuri inalte?

Schimba centrul de greutate

Incaltamintea cu tocuri afecteaza coloana vertebrala si slabeste rezistenta picioarelor, din cauza presiunii exercitate asupra lor. Acest efect advers apare aproape sigur daca porti pantofi cu toc incomod zilnic si stai mult in picioare.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto interior si prima pagina: Kaspars Grinvalds, Shutterstock

Stilul școlăresc de inspirație preppy: descoperă ce piese să combini

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: