Setari Cookie-uri

Daniel Ciobaca: 'Lemnul este viata mea!'

Daniel Ciobaca este un sculptor de nadejde in lemn si iubeste meseria aceasta pentru ca ii daruieste bucuria muncii de zi cu zi.

comunicat de presa

lemn

Este un sculptor de nadejde in lemn si iubeste meseria aceasta pentru ca ii daruieste bucuria muncii de zi cu zi. Il readapteaza asa cum stie el mai bine, cu talent si cu multa daruire. Energia purificatoare a pamantului trebuie sa isi gaseasca loc in casele noastre, pentru ca asa se intampla din vremuri vechi, iar acest lucru creeaza in acelasi timp ambiente unice. Daniel Ciobaca si Roots&Brunch technique au o poveste de succes...

“Pentru mine, ca slujitor al acestui material ominprezent in cultura noastra sacra, prin multitudinea de intrebuintari practice, lemnul inseamna viata noastra. In lemn exista energii ale pamantului, energii purificatoare ale naturii, pe care noi le introducem in ambientul nostru contracarand noul sistem creat de tehnologizarea rapida. Va voi spune ca lemnul are menirea de a umple golul creat de materialele artificiale fara suflet sau esenta”, spune Daniel Ciobaca.

Citește și:

De-ar putea vorbi un vechi mobilier din lemn masiv...

Mobila vintage este pretioasa, iar cine stie sa ii redea frumusetea va avea in casa mobila cu adevarat interesanta si unica. O mobila veche are o poveste, iar Daniel stie ca aceasta poveste aduce cu ea caldura si personalitate:

Eu cred ca lemnul ca si material este pur, nobil, unic si incarcat cu factori pozitivi energetici, care ne pot imbunatati viata fara ca noi sa constientizam acest lucru. Nici nu avem cum daca nu incercam. Lemnul poate fi considerat materie, plin de caldura si personalitate. In asociere cu metalul, lemnul poate contracara raceala si indiferenta acestuia si poate duce povestea peste generatii…

De-ar putea vorbi un vechi mobilier din lemn masiv si daca ar putea spune cate a vazut! Dar nu spune, nu povesteste… Doar inmagazineaza, iar daca va fi vreodata intrebat, pesemne ca raspunsul se va regasi in linistea celui ce va intreba. Liniste si zambet transmise din generatie in generatie prin lemn….

Citește și:

Mobilierul din lemn masiv nu are termen de garantie si este adaptat oricarei locuinte! Poate fi taiat numai intr-o anumita perioada a anului.

“In stadiu de proiect, poate fi adaptat pentru fiecare casa in parte, poate fi scultptat, poate fi gandit ca si element decorativ cu unicitatea sa, pe langa scopul sau practic. Poate fi mutat si readaptat oricand pentru o alta zona a casei, tocmai pentru ca lemnul masiv da posibilitatea demontarii si montarii fara a fi afectata structura si rezistenta mobilei.

Spre deosebire de mobilierul de serie, mobila din lemn unicat preia din personalitatea beneficiarului, i se potriveste perfect acestuia si mediului sau. Va creste in valoare an de an si va fi tot timpul remarcata.

Mobilierul realizat de noi are ca finisaje lacuri pe baza de apa, sau finisaje cu produse naturale-asa cum este ceara, sau retetele pe baza de miere de albine si galbenus de ou. Aceste produse nu afecteaza mediul si nu emana substante nocive in ambientul nostru. Mobilierul este foarte usor de intretinut, cu produse de curatare specifice.

Citește și:

lemn

Este un material nobil, cu personalitate, iar daca este taiat la timpul sau, atunci cand seva pamantului nu impinge prin venele sale, poate fi stapanit si controlat, pentru ca are rezistenta maxima. Daca insa taierea sa este haotica, in orice perioada a anului, atunci cand el este plin de viata, lemnul va reactiona, va crapa cand te astepti mai putin, va prelua umiditate din ambient, iar rezistenta sa la interperii si contraste de temperatura va fi mult diminuata. Respectul cu care batranii nostri tratau lemnul se vede in rezistenta pe care o au casele batranesti in grinzile vechi de peste sute de ani, din care sar scantei ca din metal in momentul taierii”, ne spune Daniel Ciobaca, Roots&Branch technique.

Mobilier unicat si corpuri de mobilier cu rol preponderent decorativ, pe langa scopul lor practic.

Mobila lui Daniel Ciobaca atrage privirea si provoaca discutii: “Am prezentat anul acesta, la Targul de Turism al Romaniei de la Romexpo, o masa construita in stil traditional antichizata, cu tehnici specifice. Reactia ambasadorului Palestinei, prezent si el la standul nostru, a fost urmatoarea : "Trebuie sa fie o masa foarte veche… Imi puteti spune din ce perioada dateaza ?”. Raspunsul nostru a fost „ 7 zile” aceasta fiind construita special pentru targ. Astfel de reactii dorim sa starnim cat mai des. Cel mai mult imi place sa construiesc mobilier si obiecte decorative pentru pensiuni si hoteluri. Se pot crea ambiente unice cu specific local ce raman in memoria oamenilor.

Citește și:

Mobilierul pentru salon imi ofera cele mai mari provocari prin multitudinea de stiluri abordabile, de la rustic, eleganta mobilei clasice, nostalgia mobilei traditionale romanesti, pana la mobilierul vintage, cu varietatea coloristica ce poate fi integrata in orice locatie.Ca si structura, mobila construita de noi este din lemn de diferite grosimi, de la 7 cm- la mobila rustica, pana la 2,5 cm pentru mobila vintage. Acest mobilier are o rezistenta superioara, fiind construit exclusiv handmade.”

Echilibrul in ambientul casei este foarte important...

Inainte de a crea o piesa de mobilier este foarte importanta o discutie cu clientul, ne spune Daniel Ciobaca, pentru a afla ce fel de casa are, pentru a putea prelua din elementele decorative deja existente, integrad astfel perfect mobilierul in ambientul casei. Intr-un cuvant, se cauta obtinerea echilibrului.

Citește și:

“Ca si meserias, respect asa cum ar trebui sa facem toti din breasla zicala- "Clientul nostru, stapanul nostru". Incerc sa sfatuiesc argumentand prin experienta acumulata prin Europa, ca nu tot ce e la moda se potriveste, ca nu este in regula sa ai un mobilier din pal si sa-l schimbi periodic in functie de trend, chiar daca iti permiti asta. Noi, romanii, prin cultura noastra, suntem statornici. Transmitem frumosul din generatie in generatie, iar daca am uitat, sau incepem sa uitam, ar fi bine sa stam stramb si sa judecam drept si sa revenim la valori", ne spune Daniel Ciobaca.

“Dulapul incadrat in fereastra este, cu siguranta, un mobilier unic si de suflet din casa mea”

“Cu rafturi sau dulapase, cu loc pentru televizor sau minibar, acest ansamblu este adaptat perfect salonului. Nici nu imi mai pot imagina salonul nostru fara acest mobilier, parte din sufletul casei noastre. Nota personala data salonului este remarcata de toate persoanele care ne viziteaza pentru prima data. Povestea acestui mobilier a inceput in ziua in care am vazut un bustean lung de patru metri plin de noroi in curtea noastra. "Uite mobila din salon", i-am spus sotiei mele. Intr-o saptamana, mobilierul era pus pe pozitie!”

Citește și:

De ce romanii prefera mobila din pal, produsa la scara larga, cand sunt atat de multi mestesugari care fac lucruri de calitate pentru toate gusturile?

“Aud mereu lume care spune ca rafturile de la biblioteca s-au lasat, ca tablia de la pat s-a rupt, sau ca o data ce s-au mutat, mobila din pal este inutilizabila. Eu indemn romanii sa achizitioneze o mobila din lemn, mobila care rezista o viata, chiar daca e cu 50% mai scumpa. De asemenea, nu tot ceea este produs in strainatate e de calitate, iar ceea ce este produs in Romania nu este bun! Nu stiu de ce s-a creat aceasta parere gresita, dar e momentul sa sustinem ceea ce este fabricat in Romania, pentru ca doar asa, pas cu pas, noi, micii producatori locali, putem iesi la suprafata printre producatorii straini ce ne invadeaza.”

Vizionare placuta


Kudika
10 Aprilie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.