Setari Cookie-uri

Vrei sa ai mai mult spatiu in casa? Aceste 4 idei te vor ajuta

Cum sa ai spatiul pe care ti-l doresti in locuinta ta.

Daca nu te mai simti bine in locuinta ta, nu te grabi sa schimbi casa. Poate ca este momentul sa scapi de lucrurile inutile care aglomereaza spatiul si impiedica energia sa circule liber. Odata cu ele va disparea si o parte din bagajul emotional care te tine pe loc.

Daca in trecut nu ai prea avut succes cu aceasta operatiune pentru ca nu te-a lasat inima sa te desparti de lucrurile tale, o perspectiva diferita asupra procesului iti poate usura deciziile. In cartea sa, ”The Home Decluttering Diet”, Jennifer Lifford propune cateva modalitati care te vor ajuta.

4 idei care te ajuta sa ai mai mult spatiu in locuinta

spatiu casa

1. Stabileste-ti obiective clare

Stabilirea obiectivelor te poate ajuta sa iti respecti decizia de a renunta la obiectele inutile. Asta inseamna mai mult decat sa le arunci sau sa le donezi. Este vorba de invata sa renuntia la trecut, sa te bucuri de prezent si sa netezesri calea spre viitor. Mai mult decat atat, vei gasi mai usor lucrurile de care ai nevoie si vei petrece mai putin timp facand curatenie.

Citește și:

2. Evalueaza costul emotional al fiecarui element

Fiecare element din locuinta ta vine cu un cost. Nu doar financiar dar si emotional, adesea uitate. O casa incarcata de obiecte si mobila te poate face sa te simti coplesita sau nelinistita si poate genera o serie de alte emotii negative, precum senzatia de vinovatie sau chiar depresia. Nu pastra nici un obiect care nu aduce un plus de valoare vietii tale.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.