Setari Cookie-uri

10 filme tari care iti ofera lectii de viata importante

Filme impresionante care transmit mesaje puternice, care ofera lectii de viata si care iti schimba instantaneu starea de spirit.

6. The Notebook

Desi pare o poveste de dragoste clasica in care un el si o ea, care fac parte din clase sociale diferite, se indragostesc si trebuie sa lupte pentru dragostea lor, filmul este mai mult de atat. The Notebook a ramas in istoria cinematogrfiei ca filmul care te face sa crezi in dragoste, acea dragoste adevarata care sfideaza timpul si care trece dincolo de orice obstacol.

7. Life of Pi

O parabola a vietii, un dialog intre om si divinitate, o poveste despre supravietuie, acceptare, adaptare si o prietenie neobisnuita. Ce alegem sa credem ne poate transforma complet sufletul. O odisee intre filosofie, religie si supravietuire a omului in fata naturii necrutatoare. Povestea urmareste aventurile unui tanar naufragiat timp de sute de zile in mijlocul Oceanului, iar partenerul sau este un tigru fioros.

8. The Pursuit of Happyness

Unul dintre cele mai tari filme motivationale inspirat dintr-o poveste adevarata, pe care l-am revazut de fiecare data cu aceeasi emotie. Un film din care poti invata o lectie de viata importanta, ai de ales intre a fi blocat in acelasi loc si a continua sa-ti plangi de mila sau sa iti iei viata in propriile maini, sa decizi cu determinare unde vrei sa ajungi si indiferent ce se intampla aici si acum, sa continui sa lupti pentru a-ti atinge scopul.

Citește și:

9. The Butterfly Effect

Povestea unui om care se intoarce cu disperare in timp pentru a incerca sa previna o tragedie si sa isi schimbe viitorul in bine, insa acest lucru are consecinte neasteptate de fiecare data. Efectul fluturelui este un element important in teoria haosului, in viata noastra chiar si cele mai mici schimbari pot avea urmari dintre cele mai grave. Oricat de tare ai incerca sa schimbi ceva din trecutul tau, urmarile nu vor fi niciodata cele la care te astepti.

10. The King’s Speech

Discursul regelui este un film excelent despre drama traita de regele George al VI-lea al Marii Britanii si descrie relatia de prietenie care se leaga intre acesta si logopedul sau mai putin obisnuit. O adevarata lectie despre prietenie, complexe depasite, destin, istorie si bunatate.

foto main: Premiumvectors, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.