Setari Cookie-uri

Cum sa creezi ambientul perfect cu ajutorul luminii

Mergand dincolo de utilitate, caracteristica principala a luminii, aceasta poate deveni un accesoriu decorativ de efect.

lumina Lumina este un detaliu esential in orice locuinta. Folosita in mod inteligent, poate face incaperile sa para mai spatioase, primitoare sau confortabile. In lipsa acesteia, sau in cazul amplasarii neinspirate a corpurilor de iluminat, efectul va fi exact opus. Camera va parea inghesuita si neprimitoare.

Mergand dincolo de utilitate, caracteristica principala a luminii, aceasta poate deveni un accesoriu decorativ de efect.

Alegerile potrivite, in functie de rezultatul asteptat

Este important sa intocmesti un plan exact, in functie de ceea ce iti doresti sa obtii. Astfel vei putea face alegerile potrivite, incepand de la tipurile de becuri, la locul si modalitatea amplasarii luminii. Aceste detalii sunt importante pentru crearea cadrului si atmosferei perfecte.

In primul rand, tine cont de intensitatea luminoasa si de culoarea luminii pe care o doresti. Exista becuri, precum cele fluorescente compacte, care emit o lumina placuta, delicata, ideale pentru crearea unui ambient relaxant si confortabil. Becurile cu led ofera o lumina alba calda, primitoare. Alte optiuni sunt spoturile, ideale pentru suplimentarea luminii in anumite puncte, sau becurile cu lumina colorata.

Citește și:

Alege in primul rand in functie de destinatia incaperii si de necesitatile tale, bineinteles fara sa excluzi partea de stil si design interior. Cateva detalii luminoase de bun gust vor oferi personalitate oricarei locuinte.

Nevoi diferite in fiecare incapere

Fiecare incapere in parte trebuie luminata in functie de nevoile specifice acesteia. De exemplu, lumina este unul dintre cele mai importante aspecte in camera destinata servirii mesei. Este necesar ca oaspetii sau membrii familiei sa vada felurile de mancare servite, insa o lumina prea puternica, daca este prea agresiva, poate compromite seara. E nevoie de un anumit grad de relaxare la masa, astfel incat persoanele prezente sa poarte discutii interesante si sa se simta confortabil. Posibilitatea modificarii intensitatii luminii poate fi solutia perfecta intr-o astfel de imprejurare. O alta optiune este amplasarea unor lampi de perete, care pot fi puse in functiune doar atunci cand acest lucru e necesar. Aceste idei pot fi aplicate si in biblioteca, incapere care poate fi folosita atat pentru citit, cat si pentru a petrece cateva momente de relaxare in liniste.

Citește și:

In cazul sufrageriei, zona fiecarui fotoliu, dar si a canapelei, trebuie sa aiba asigurata lumina necesara pentru activitatile obisnuite.

Coridorul sau scarile sunt uneori trecute cu vederea si pot fi prea intunecoase sau ineficient luminate. Acorda atentie modului in care este distribuita lumina si nu omite colturile sau zonele mai putin accesibile.

Lumina ca detaliu decorativ

Cu ajutorul luminii poti crea accente decorative uimitoare. Spoturile luminoase pot sublinia formele unor detalii arhitecturale sau ale unor sculpturi, aducand o nota de dramatism incaperii. In cazul in care iti doresti o abordare mai putin dramatica, monteaza sursele de lumina la nivelul podelei. Acestea vor raspandi o lumina mai delicată.

Amplasate la nivelul scarilor, vor crea un spatiu plin de lumina, care va atrage multe priviri admirative. O alta idee de efect este montarea lor in zone care de obicei nu sunt luminate, precum diverse unghiuri sau locuri mai putin accesibile.

Citește și:

Alte camere in care poti crea efecte luminoase sunt biblioteca sau baia. Luminarea suplimentara a anumitor rafturi va impresiona in mod placut si va crea un ambient placut. Lumina difuza este perfecta pentru o baie relaxanta cu multa spuma si un pahar de vin alaturi.

Posibilitatile sunt nelimitate atata timp cat nu iti ingradesti imaginatia. Tine cont doar de aspectele importante si lasa-te inspirat de ideile de mai sus, pentru a crea ambientul perfect.

Sursa foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
13 Decembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.