Setari Cookie-uri

Aparatele din bucătăria noastră se schimbă. Mobila trebuie să se schimbe odată cu ele

O bucătărie modernă nu este însă una ticsită de electrocasnice.

bucatarie moderna

Ideea de bucătărie modernă a cunoscut multe schimbări într-o perioadă relativ scurtă de timp. Acum un deceniu, o bucătărie modernă era dotată cu aparate care puteau fi numărate pe degetele de la o mână. Astăzi, numărul electrocasnicelor din bucătărie a cunoscut o explozie.

O bucătărie modernă nu este însă una ticsită de electrocasnice. Ne ținem mai ușor la curent cu tendințele când vine vorba de electrocasnice, decât de mobilier. Cu toate acestea, e bine să nu uităm că electrocasnicele trebuie să se îmbine armonios cu mobila. De aceea, îți oferim câteva sfaturi pentru ca mobila bucătăriei tale să nu rămână în urmă:

Mobila care încorporează electrocasnice

Încorporarea electrocasnicelor în mobilier nu este o simplă tendință. Aceasta este o soluție de design interior care, datorită utilității sale, va fi populară pentru multă vreme. Dacă vrei o bucătărie cu aspect și funcționalitate moderne, acesta este primul pas. Din fericire, acum nu mai trebuie să apelezi neapărat la mobilă realizată la comandă. În special în cazul plitei și cuptorului, poți găsi seturi de mobilă de bucătărie cu opțiunea de încorporare.

Citește și:

Atunci când îți mobilezi bucătăria, trebuie să decizi care sunt acele aparate pe care dorești să le încorporezi. Din lista electrocasnicelor care pot fi încorporate se numără: plita, cuptorul, frigiderul, cuptorul cu microunde, hota și mașina de spălat vase. Când decizi, trebuie să iei în considerare și spațiul disponibil, astfel încât să nu renunți la spațiul de depozitare de care ai nevoie.

Mai mult spațiu pe blat, pentru aparate

Robot de bucătărie, prăjitor de pâine, blender, mașina de făcut pâine, cafetieră sau espressor, aparat de stors, poate chiar și cuptorul cu microunde. Ce au aceste aparate în comun? Toate fac ca spațiul de blat să devină insuficient. Dorința de a le folosi cât mai rapid ne împiedică să le depozităm până la folosire. Cum facem însă să nu ocupăm spațiul de gătit cu astfel de aparate?

Citește și:

O soluție ar fi instalarea unor rafturi sau etajere speciale, în funcție de aparatele pe care vrem să le punem pe ele. Poți pune o etajeră lungă, cu un singur „etaj”, pe care să înșiri aparatele. Dacă ai spațiu pentru un dulap vertical deschis, fără uși, acesta este mult mai potrivit, conform brit.com. Poate fi îngust sau lat, în funcție de spațiul disponibil și de numărul aparatelor pe care le depozitezi. Astfel, electrocasnicele sunt organizate, dar rămân în continuare accesibile, iar blatul este liber pentru gătit.

Designul bucătăriilor moderne, complementar cu cel al electrocasnicelor

Ca o bucătărie să aibă un aspect plăcut, designul său trebuie să spună o poveste unitară, cu mesaj închegat. Mai exact, aspectul aparatelor electrocasnice trebuie să nu facă notă discordantă cu bucătăria. E nevoie să fie luate în calcul culori, materiale și dimensiuni ca să potrivești stilul bucătăriei cu electrocasnicele.

Citește și:

Ai puține electrocasnice sau nu îți place să le ții la vedere? Atunci ți se poate potrivi stilul tradițional în bucătărie. Aspectul rustic este însă complet nepotrivit pentru o bucătărie cu multe aparate moderne, pentru că transmit mesaje diferite.

Când îți dotezi bucătăria cu mobilier, alege stilul pe care îl preferi și ține-te de el. Nu uita însă să iei în calcul electrocasnicele pe care le deții când iei această decizie. Conform Houzz, bucătăria poate fi clasificată din punct de vedere al stilului în: rustică, modernă, contemporană, tradițională, cottage, clasică, mediteraneană și eclectică.

Majoritatea aparatelor electrocasnice au un aspect funcțional și minimalist, lipsindu-le decorațiunile. Stilul modern și contemporan al bucătăriilor se potrivește fără efort cu aspectul aparatelor din prezent.

Citește și:

Îți recomandăm atenție și la paleta de culori. Dacă ai observat că te atrag mai degrabă produsele în culori vii, e riscant să mergi pe aceeași idee în cazul mobilierului. Pe de altă parte, nu e bine nici să cazi în extrema albului imaculat sau al asortării obsesive. Încearcă să obții un echilibru cromatic, care să nu îți obosească ochii după ore de stat în bucătărie.

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
6 Martie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.