Setari Cookie-uri

Maică, tineretul din ziua de azi e fix ca noi. Doar că nu ne place să recunoaștem

Punțile de legătură dintre noi, copiii de tranzitie și ei, copiii tehnologiei sunt puține și prețioase. Ne place sau nu, dintre ei se ridică ajutoarele noastre de mâine, oricât de telenovelistic sună. Să nu purtăm razboaie cu ei, zic.

Internetul, sursă infinită de inspirație, mi-a scos azi în cale o trupă românească de aproape muzică. Ce cântă băieții aștia e undeva la intersecția dintre rap, manele și Doamne-ferește. Îmbrăcați cu broboade înflorate pe post de fuste, papuci de casă asortați regulamentar la șosete albe, freza făcută la salonul Pipi-n priză, belciuge, lanțuri, borsețele. Nu mă întrebați de versuri, am înțeles că poetul spunea ceva de Dubai, viața-i nasoală în cartier, ia ia ia, valoarea mea, wow wow wow sare clubu. Aproape 8 milioane de vizualizări pe YouTube. Comentarii:

  • Cea mai bomba
  • Blana baeti
  • Blanao tati! (am înțeles că blanao e acum noul ”mișto” din tinerețea mea)
  • Blana bomba
  • Cei mai smecheri repari

Am înțeles, așadar, că generația tânără are o pasiune pentru piesele vestimentare din blană (?), dispozitivele explozive și, pe alocuri, pentru reparații (?)

Citește și:

Ne-am strâns pe această temă la șuetă în redacție, indignate și pline de judecăți de valoare. Eheee, maică, pe vremea noastră, noi ascultam muzică bună, dădeam bună ziua și locul în tramvai, aveam stele în frunte și eram olimpice. A se nota, tinerețea noastră nu e chiar în mezozoic, ci mai încoce, în Holocen. Anii de grație 90.

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.