Setari Cookie-uri

Cum să alegi mobila din casă în funcție de stilul tău de viață

Înainte de a ne gândi la stilul în care vrem să ne decorăm casa, trebuie să luăm în considerare stilul nostru de viață și relația pe care o să o avem cu locuința noastră.

decorarea locuintei
Puțini se pot declara mulțumiți cu modul în care și-au mobilat și decorat locuința. Cei mai mulți dintre noi ne dorim un dulap cu mai mult spațiu pentru stocare, o bucătărie mai organizată sau o canapea mai confortabilă. Indiferent dacă trăiești într-o garsonieră sau într-o casă, locuința ta trebuie să fie compatibilă cu stilul tău de viață. Astfel, îți poți desfășura cu ușurință activitățile și o poți curăța rapid și eficient.

Înainte de a ne gândi la stilul în care vrem să ne decorăm casa, trebuie să luăm în considerare stilul nostru de viață și relația pe care o să o avem cu locuința noastră. În ce încăperi petrec cel mai mult timp? Ce nevoi trebuie să îmi îndeplinească fiecare cameră în parte? Care sunt cele mai frecvente activități pe care le desfășor în fiecare încăpere? Toate acestea sunt întrebări pe care ar trebui să ți le adresezi înainte de a-ți mobila locuința.

Citește și:

Îți place să gătești?

Dacă petreci mult timp în bucătărie, experimentând rețete noi pentru tine și familia ta, atunci cunoști importanța unei bucătării organizate. Fiecare parte a bucătăriei tale trebuie să aibă un scop și să fie bine organizată, iar acest lucru începe cu selecția mobilei. Atunci când alegi mobilier de bucătărie, trebuie să iei în considerare mai multe aspecte.

În primul rând, trebuie să alegi piese care să îți ofere suficient spațiu atât pentru stocat, cât și pentru gătit. Astfel trebuie să selectezi atât piese cu blaturi, preferabil termorezistente, cât și cu rafturi închise, protejate de praf. Trebuie să alegi piese din materiale ușor de curățat și care nu absorb mirosurile.

Citește și:

De asemenea, pentru a menține bucătăria mai ordonată, păstrează la îndemână doar electrocasnicele pe care le folosești în fiecare zi, precum prăjitorul de pâine sau espressorul. Iar pe cele pe care le folosești mai rar, stochează-le la îndemână, dar într-un dulap. Astfel, nu se vor murdări și vor fi ușor găsit atunci când ai nevoie de ele.

Ești mereu ocupat?

Dacă ai un program ocupat și nu petreci mult timp acasă, ai nevoie să îți organizezi locuința astfel încât să funcționeze pentru tine. Atunci când nu ai mult timp la dispoziție, ajungi să lași haotic obiecte peste tot, în speranța că le vei pune la loc în weekend. În loc să procedezi astfel, este bine să îți rearanjezi casa astfel încât să fie potrivită pentru obiceiurile tale.

Citește și:

Optează pentru un dulap cu mai multe rafturi și spații de stocare, pentru a-ți aranja hainele în funcție de ocazie. Astfel, dimineața, vei putea alege hainele mult mai rapid. De asemenea, poți introduce mai multe coșuri sau cutii ornamentale, în care îți poți stoca hainele sau lucrurile, pe care în mod normal le-ai pune pe scaune sau mese. Astfel, în timpul săptămânii vei avea o casă mult mai organizată și plăcută.

Îți place să fii gazdă?

Dacă te afli des în ipostaza de gazdă sau pur și simplu îți place să organizezi petreceri, trebuie să îți pregătești casa. Fii sigur că ai suficiente locuri, așa că optează pentru o canapea mai mare, fotolii și câteva scaune pe care să le ai la îndemână. De asemenea, asigură-te că ai aranjat mobila în camera de zi astfel încât să fie cât mai spațioasă; nu vrei să oferi senzația de sufocare.

Citește și:

Călătorești frecvent?

Dacă iubești să călătorești, cu siguranța ai multe poze și suveniruri pe care vrei să le păstrezi la vedere. Așa că este bine să introduci în casa ta suficiente rafturi pentru acestea. Poți opta pentru o bibliotecă, o etajeră sau rafturi suspendate. De asemenea, în acest caz, lipsa de mobilier este un plus, astfel vei putea atârna mai multe rame pe pereți.

Ca să nu îți cheltuiești toate economiile când remobilezi, e bine să analizezi foarte bine mobila pe care o deții și să renunți la piesele care nu se mai potrivesc cu noul tău stil, potrivit FreshHome. Apoi, alege piesele de mobilă în funcție de importanța lor. De exemplu, patul, biroul sau mobila de bucătărie vor fi avea prioritate, iar fotoliul sau noptierele mai pot aștepta.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
3 Aprilie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.