Setari Cookie-uri

15 cărți audio pe care să le asculți înainte să adormi

Trebuie să recunoaștem faptul că, în zilele noastre, este mult mai ușor să asculți decât să răsfoiești cu propriile mâini niște pagini. Nu trebuie să privim tragic această schimbare, ci să ne bucurăm de faptul că până și cei mai ocupați dintre noi își pot găsi acum timp să asculte o poveste frumoasă.

Cărți audio - literatură pentru oamenii ocupați

9. Taclale - Ion Lucian

Audiobook Ion Lucian Cartea audio de față cuprinde 23 de povestiri și fabule, unele dintre ele fiind prezente in cartea “Fantezii pe teme Umoristice” (1998), una dintre capodoperele marelui actor Ion Lucian. Majoritatea pieselor reprezintă confesiuni și memorii și-l conduc pe ascultător în lumea teatrului radiofonic, al spectacolului dăruitor de frumos.

Mai bine de o jumătate de secol m-am străduit să vă aduc un strop de bucurie, să vă luminez clipele întunecate, să vă învăț să râdeți către soare. Acum, deoarece veniți spre mine din ce în ce mai rar m-am gândit să vin eu spre voi. Pe acest disc aveți câteva povestiri și fabule pe care vi le ofer cu dragoste, să vă alunge tristetea. Când veți fi vreodată îngândurat, ascultați acest disc și totul se va lumina iar eu voi fi fericit.” (Ion Lucian)

Citește și:

10. Toate diminețile lumii - Pascal Quignard

Audiobook Toate diminetile lumii "Toate diminețile lumii" este o carte audio care te va introduce în povestea domnului Sainte Colombe și a fiicelor sale, dar și a regelui Ludovic al XIV-lea.

Sunt diminețile domnului Sainte Colombe, diminețile celor două fiice ale sale, care cresc fără mamă și fără mângâierile tatălui, diminețile bucătăresei domnului Sainte Colombe, care-și poartă părul despletit și de care el nu s-a atins, deși a dorit-o.

Sunt diminețile regelui Ludovic al XIV-lea, care vrea cu orice preț să-l aducă la curte pe domnul Sainte Colombe, precum și diminețile violonistului curții, supusul domn Caignet, și diminețile domnului Marin Marais, fiu de cizmar, care a împrumutat câte puțin de la cei trei membri ai familiei muzicianului și nu vrea să facă cizme.

Citește și:

11. Jurnal de autor (1978-1984) - Nicolae Steinhardt

Audiobook Nicolae Steinhardt Cu o prezentare de Ion Bogdan Lefter, această carte cu CD conţine 16 tablete radiofonice citite de Nicolae Steinhardt în emisiunea „Atlas cultural”, plus un interviu din 1984. Textele, rostite cu pasiune la microfon, joacă rolul unui jurnal intelectual, de lecturi, de spectacole şi expoziţii, de călătorii şi reflecţii.

12. 18+ povestiri alese si citite de autor - Florin Iaru

Audiobook Florin Iaru "Am descoperit pe propria piele că „interesant”, în literatură, nu e atât subiectul, ci felul cum îl scoţi dintre cuvinte, cum îl mânuieşti şi cum îl pui în scenă. Că, de mii de ani, spunem cam aceleaşi poveşti, despre dragoste, moarte, speranţă, disperare, prietenie, idealuri, meschinărie.

Citește și:

Aş putea zice că natura umană e tentată mereu să se redescopere în alte şi alte înfăţişări. Nu diferă decât tehnologia, dezvoltarea istorică şi, aşa cum ar spune marxistul, acumulările cantitative. Şi că, deşi pare liber ca pasărea cerului, scriitorul e sclavul personajelor sale, obligat să le asculte şi să le respecte părerile despre lume şi viaţă. Când povestea începe, ea se constituie ca un teritoriu cu legi precise, cu o geografie şi o istorie la fel de reale ca lumea de dincoace. De aceea, autorul e aproape obligat să îşi ascundă orgoliul şi creativitatea între rânduri. Dar nu-i chiar atât de ciudat. Când citim o poveste pasionantă, aproape uităm că e scrisă, inventată de la un cap la altul şi, culmea, uităm că citim. Suntem acolo. Participăm cu trup şi suflet." [Florin Iaru]

Citește și:

13. Lacrimi și sfinți - Emil Cioran

Audiobook Emil Cioran "Încercat-am să înțeleg de unde vin lacrimile și m-am oprit la sfinți. Să fie ei responsabili de strălucirea lor amară? Cine ar ști? Se pare însă că lacrimile sunt urmele lor; dar fără ei nu știam că plângem din regretul paradisului.

Aș vrea să văd o singură lacrimă înghițită de pământ... Toate apucă, pe căi necunoscute nouă, în sus. Numai durerea precede lacrimile. Sfinții n-au făcut altceva decât să le reabiliteze." [Emil Cioran]

14. Walden sau Viața în pădure - Henry David Thoreau

Audiobook Walden sau Viața în pădure Cartea audio Walden sau Viața în pădure, în lectura actorului Nae Alexandru, descrie experiențele autorului timp de doi ani, două luni și două zile în cabana pe care el singur a construit-o în apropierea lacului Walden din Massachusetts, în pădurile deținute de prietenul și mentorul său, Ralph Waldo Emerson.

Citește și:

"M-am dus în pădure pentru că am vrut să trăiesc deliberat, să dau piept numai cu faptele esențiale ale vieții și să văd dacă nu puteam învăța ce avea ea să-mi spună, ca să nu descopăr, când voi ajunge să mor, că nu am trăit. Nu voiam să trăiesc ceea ce nu era viață, căci viața e mult prea scumpă; nici nu voiam să practic resemnarea, dacă nu era nevoie."

15. Ține-mă strâns în brațe - Sue John

Audiobook Tine-ma strans in brate Cartea audio de față oferă o nouă viziune pentru a înțelege și a lega o relație de cuplu. Poveștile, ideile și exercițiile prezentate sunt bazate pe modelul EFT (Emotionally Focused Couple Therapy) dezvoltat de Dr. Sue Johnson. În timp ce alte forme de terapie de cuplu au, potrivit studiilor, o eficacitate de 35% în îmbunătățirea relațiilor, EFT se bucură de un succes de 75%.

Citește și:

Vă doresc audiție plăcută și relaxare totală!

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/ By Evgeny Karandaev

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.