Setari Cookie-uri

Cum poate deveni redecorarea locuinței un proiect pentru îmbunătățirea stării tale de spirit

Redecorarea locuinței poate avea rezultate extraordinare pentru starea ta emoțională.

redecorarea locuintei

Redecorarea locuinței poate avea rezultate extraordinare pentru starea ta emoțională dacă iei în considerare rezultatele celor mai noi cercetari din domeniu. Acestea arată, printre altele, că este recomandat să folosești oriunde se poate linii curbe care îți vor accentua sentimentul de siguranță, să-ți vopsești pereții dormitorului în nuanțe de albastru care te îmbie la odihnă și pe cele ale biroului în tonuri de roșu pentru a te simți cât mai energică, să nu abuzezi de elemente decorative care îți pot afecta în mod negativ puterea de concentrare și să folosești cu încredere modele pentru că acestea te fac mai fericită, dar și flori și poze care îți îmbunătățesc starea de spirit. Poți urma aceste sfaturi, indiferent de stilul de amenajare pentru care optezi - boem, vintage, minimalist, romantic sau clasic. Pentru cele mai bune rezultate, iată ce ar trebui să ai în vedere.

Citește și:

1. Iluminat interior ecologic

Pentru a asigura un iluminat general cald, în camerele de zi poți alege corpuri de iluminat cu lumina caldă și blândă, respectiv lustre, minicandelabre, spoturi, plafoniere sau aplice. În zonele unde lucrezi, citești sau te ocupi de hobby-urile tale, poți folosi lampadare, veioze, lămpi sau scafe cu leduri. În bucătărie poți monta lustre cu unul sau mai multe becuri economice, în timp ce blatul de lucru poate fi luminat cu tuburi de neon sau leduri cu lumina albă rece care favorizează concentrarea, conform opiniei specialiștilor din domeniu. Pentru baie ar fi bine să optezi pentru achiziția unor sisteme de iluminat rezistente la umezeală și flexibile, pe care să le montezi deasupra oglinzii, a căzii sau lângă dulapuri.

2. Culori atractive pentru pereți

Citește și:

Când ai un proiect de renovare pentru apartament, alege să faci, obligatoriu, și mici schimbări de efect ale culorilor. Pentru camerele mici poți folosi cu succes albul care va crea impresia unor spații mai largi, iar dacă vrei să obții senzația de înălțime, utilizează un tapet din vinil cu dungi verticale. Poți alege și alte texturi atractive de tapet ce imită lemnul, piatra sau cărămida pentru un efect surprinzător. Pentru a crea impresia de adâncime, poți opta chiar și pentru o vopsea lavabilă de culoare închisă și intensă - cum este albastrul - pe un anumit perete al camerei. Dacă iubești stilul clasic poți alege vopsele decorative tip „stucco veneziano” cu mici particule de marmură, iar dacă preferi un living în stil japonez, poți folosi un tapet ecologic din bambus.

Citește și:

3. Micul mobilier - un plus de confort

Designul și culorile pieselor pentru mobilierul mic poate fi o infuzie de frumusețe în spațiul locuinței tale. În funcție de gusturile și preferințele tale în materie de mobilă poți alege dintr-o mare diversitate de piese cum ar fi mini fotoliile, măsuțele pentru cafea, rafturile pentru pereți, comodele cu sertare și oglindă sau minidulapurile suspendate. Dacă te atrage stilul modern, poți opta pentru piese de mobilier cu design având linii drepte și suprafețe asimetrice, din texturi ca vinilul, melamina sau fibra de sticlă. Alte alegeri interesante pot fi un mic bufet în stil tradițional cu motive florale sau un minifotoliu în stil contemporan, în tonuri neutre, care sunt nu doar frumoase, ci și practice.

4. Covoare, perne și draperii asortate

Citește și:

Când îți redecorezi casa ar trebui să ții neapărat cont și de țesăturile decorative a căror utilizare ar putea accentua prospețimea interiorului locuinței. Indiferent că alegi covoare persane din lână, covoare de tip shaggy (lățoase), cu imprimeuri abstracte sau rustice, fii atentă ca aceste obiecte să se asorteze cu culorile dominante ale pieselor de mobilier și să fie potrivite ca mărime pentru spațiul încăperii. În același timp, pentru o alegere cât mai corectă a pernelor decorative, ar trebui să ai în vedere mai multe criterii. Este vorba despre culori care ar trebui să se asorteze cu perdelele și draperiile, dar și despre forme și dimensiuni care trebuie să se potrivească fotoliilor și canapelelor.

redecorarea locuintei

5. Plante vii de cameră

Prezența plantelor în locuința ta îți poate îmbunătăți starea de sănătate datorită utilității lor în detoxifierea aerului și în diminuarea nivelului de umiditate din camere, potrivit cercetărilor recente. Printre plantele de interior cu acțiune benefică se numără aloe vera, iedera englezească și bambusul de apartament. Dacă îți plac plantele cu frunze suculente care sunt ușor de îngrijit, poți opta pentru arborele de jad care este asemănător bonsaiului sau pentru urechile de pisică Kalanchoe. Și, bineînțeles, să nu uiți să alegi câteva ghivece cu plante aromatice pentru bucătărie, cum ar fi rozmarinul, menta sau busuiocul.

Citește și:

Urmând sfaturile specialiștilor, un proiect de redecorare se poate duce la bun sfârșit foarte rapid și, mai ales, poate avea efecte surprinzătoare asupra stării tale emoționale - iar mediul în care trăiești va deveni mai frumos, mai funcțional și mai sănătos.

Vizionare placuta


Kudika
2 Mai 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.