Setari Cookie-uri

Cum alegi cea mai bună lampă de birou - design, utilitate, tendințe pentru 2018

Chiar dacă lucrezi de acasă sau într-un birou plin de oameni, prezența unei lămpi de birou este, de foarte multe ori, extrem de importantă.

lampa de birou
Fie că stai de foarte multe ori peste program, fie că afară este un cer noros și abia mai distingi cu ochiul liber foile de pe birou, o lampă cu lumină caldă nu doar că îți luminează până și cele mai întunecate ore de program, dar poate sparge și monotonia oferită de un birou sobru.

Cum alegi cea mai bună lampă pentru birou? Este o întrebare la care vom răspunde puțin mai jos, încercând să vedem ce contează pentru oameni, atunci când achiziționează lămpi, iar la final vorbim puțin și despre cele mai fresh tendințe ale anului, în materie de lămpi de birou:

Ce trebuie să ofere o lampă de birou?

Utilitatea unei lămpi pentru birou

Aspectul unei lămpi de pe biroul tău

Lămpi pentru birou - tendințe 2018

Ce trebuie să ofere o lampă de birou?

Înainte de a cumpăra un astfel de corp pentru iluminat, trebuie să ai în minte o serie de aspecte:

Citește și:
  • Unde vei folosi lampa pentru birou, acasă sau la job?
  • Care este utilitatea unei astfel de lămpi?
  • Cum vrei să arate lampa ta pentru birou?

Sunt câteva întrebări pe care este bine să ți le pui înainte de a face o decizie de cumpărare, pentru a te asigura că orele tale de muncă sunt luminate în fiecare seară de lampă pentru birou potrivită.

Mai mult decât atât, alte aspecte importante de care trebuie să ții cont de spațiul de care dispui pentru amplasarea acestui corp de iluminat, distanța până la cea mai apropiată sursă de alimentare, consumul, lumina pe care becul lămpii de birou o emană.

Însă credem că următoarele 2 mari criterii de alegere a lămpii pentru birou însumează absolut toate motivele de cumpărare existente, într-o măsură sau alta.

Citește și:

Utilitatea unei lămpi pentru birou

Dacă vrei să îți cumperi cea mai bună lampă de birou, sunt câteva aspecte ce țin de modul în care acest corp de iluminat este util în spațiul tău de lucru. Așadar, o lampă pentru birou trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

  • Are dimensiunile potrivite, în funcție de biroul tău

Dimensiunile unei lămpi sunt poate chiar mai importante decât design-ul acesteia, deoarece îți pot oferi confort și lumina dorită, în cazul în care îți faci foarte bine temele, înainte de a o cumpăra. Ține cont de un lucru extrem de important: cu cât biroul este mai mare, cu atât lampa de birou trebuie să fie mai înaltă (și cu braț reglabil), pentru a putea oferi exact cantitatea de lumină de care ai nevoie.

Citește și:

Există posibilitatea de a folosi biroul de lucru pentru mai multe scopuri: fie pentru scris, fie pentru realizarea unor proiecte de arhitectură, fie pentru a studia în timpul liber o limbă străină. În acest caz, tu trebuie să înțelegi faptul că în funcție de activitatea pe care o ai la birou, lumina becului trebuie să cadă pe birou într-un anumit unghi. Îți vei da seama singur care este cea mai bună lumină a lămpii, nu trebuie să detaliem noi acest lucru. Cea mai bună soluție este să îți cumperi o lampă foarte bună pentru birou cu lumină reglabilă, pentru a-ți fi mult mai ușor să setezi unghiul în care această cade pe suprafața mesei.

  • Tu trebuie să stabilești intensitatea de lumină potrivită

Știi foarte bine că dacă nu te bucuri de cantitatea potrivită de lumină, privirea ta are de suferit: ochii te ustură, devin roșii, ai amețeli și poți chiar acuza dureri de cap. Mai mult decât atât, vârsta își

Citește și:

poate spune cuvântul, influențând chiar și calitatea vederii tale. De aceea, îți recomandăm o lampă de birou cu intensitate de lumină reglabilă, pentru a ști că te bucuri de atâta lumină câtă vrei, indiferent de activitate, indiferent de vârstă.

Aspectul unei lămpi de pe biroul tău

Dacă ai văzut mai sus care sunt cele mai importante detalii ce țin cont de utilitate, atunci când vrei să îți cumperi o lampă pentru birou, a venit timpul să aducem și aspectul în discuție. Așadar, iată cum trebuie să arate un astfel de corp de iluminat, în funcție de aspectul său:

  • Lumină complementară

Pentru a obține un spațiu ce poate cu adevărat să îți ofere climatul potrivit pentru reprize productive de muncă, lumina lămpii trebuie să fie complementară cu cea pe care alte corpuri de iluminat din cameră o emană.

Citește și:
  • Lumină de accent

Vrei ca lumina pe care lampa ta birou o produce să pună în evidență un anumit obiect de pe birou, cum ar fi de exemplu o diplomă sau o poză de familie? Atunci asigură-te că lumina pe care lampa de birou o emană este de cel puțin 3 ori mai puternică decât cea produsă de celelalte surse de lumină din cameră.

Lămpi pentru birou - tendințe 2018

În final, iată câteva tendințe pentru 2018, în ceea ce privește modul în care trebuie să arate o lampă sau lampă de birou, conform experților în design interior:

Stilul scandinav - linii simple, cromatică rece (albastru nautic, alb, gri), lemn, hârtie;

Stilul clasic - potrivit pentru absolut orice spațiu al casei;

Stilul modern-retro - culori țipătoare combinate cu nuanțe terne.

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.