Setari Cookie-uri

4 cele mai frumoase piese de mobilă pentru un birou în stil vintage

Piesele de mobilier pentru birou în stil vintage vor avea mereu un public al lor. Dacă te numeri printre cei cărora le place mobila retro, am găsit pentru tine modele ideale clasice pentru a-ți transforma colțul de lucru în unul magic.

La ce te gândești când auzi de mobilă în stil vintage? Nouă ne fuge gândul la timpuri (stră)vechi, la vremuri când scrisorile erau mijloc de curtare, când domnițele își așterneau gândurile pe hârtie cu peniță și domnii, adevărați cavaleri, erau la fel de visători și îndrăgostiți.

O ramură tot mai variată, mobila retro a câștigat tot mai mulți adepți. Dacă te numeri printre cei care au o slăbiciune pentru astfel de mobilier, să știi că ai făcut o alegere smart - îmbini calitatea cu esteticul. Îți poți transforma cu ușurință biroul într-un colț inspirațional dacă optezi pentru mobilă vintage. Probabil că și randamentul va fi altul, dacă ambianța este una pe placul tău. Adaugi originalitate și frumusețe unui spațiu care până atunci era asociat doar cu termene limită și stres, așa că investiția ar fi numai bună.

Citește și:

Plus că o mare calitate a mobilei vintage pentru birou este că nu trebuie să fie musai pentru birou. Adică o etajeră pentru camera asta se poate transforma într-o vitrină cool pentru sufragerie sau un scaun de birou, într-unul grozav pentru musafiri. Pentru detalii, am ales câteva opțiuni dintre care să alegi:

Birouri tip secretaire de epocă pentru un birou din timpuri vechi

Dacă Jane Austen ar fi avut de ales unde să își scrie romanele, cu siguranță că ar fi optat pentru un astfel de birou. O măsuță care amintește de cele de noapte în care domnițele își țineau produsele de îngrijire, dar acum transformate în niște piese de mobilier clasice. Poți să îți ții laptopul pe acestea, poți face planificări și poți depozita în sertarele de care dispun, diverse accesorii de papetărie sau birotică.

Citește și:

Cu o istorie care acoperă două secole, astfel de birouri îmbină funcționalitatea cu rafinamentul - poți opta dintre modele cu un număr diferit de polițe și sertare, disponibile în culori variate. Pentru că au dimensiuni compacte, se recomandă (mai ales) camerelor cu spațiu limitat.

birouri secretaire

Vezi propuneri

Scaune retro tapițate pentru birou

Știți care este detaliul care face aceste scaune retro să fie deosebite? Faptul că tapițeria se poate personaliza. Adică după ce alegi un model - spătar rotund sau dreptunghiular, cu sau fără brațe - poți opta pentru ce combinații de culori dorești. De la uni, până la imprimeuri florale.

Lucrătura manuală, designul tradițional amintesc de istorii apuse. Aceste scaune pentru birou seamănă cu cele pe care nobilimea stătea la șuetă la diverse serate. Nu trebuie să te limitezi la a le așeza în birou pentru că le poți pune într-un colț de lectură, în living sau în dining.

Citește și:

scaune retro tapitate

Vezi preț

Etajere și biblioteci din lemn masiv pentru birou retro

Dintr-un birou nu ar trebui să îți lipsească o etajeră sau o bibliotecă. Sunt ideale pentru a depozita acte, dosare, cărți, discuri, albume sau pentru a expune diverse diplome sau orice ți se pare relevant și motivațional când lucrezi.

Majoritatea modelelor alese de noi au doar rafturi, dar sunt unele etajere prevăzute și cu uși sau sertare, pentru un efect vizual mai puternic. De menționat că și aici poți opta pentru orice culoare dorești, dacă ai o anumită preferință. Aspectul antichizat este garantat.

etajere vintage din lemn masiv

Vezi detalii

Birou clasic pentru calculator: masă în stil shabby

Poate că nu vrei, totuși, să îți transformi biroul într-unul de epocă, așa că ai vrea să optezi pentru un birou clasic, unul ca o masă obișnuită de calculator. Suprafața de lucru este mare, deci poți lucra fără grijă că nu îți ajunge locul ca să te desfășori.

Citește și:

Materialul folosit este unul de calitate - lemn solid - care adaugă o notă șarmantă camerei în care va biroul va fi amplasat. Poate că este o piesă de mobilier mai sobră, dar cu siguranță nu este plictisitoare, fiind creionată în linii contemporante.

piese de mobilier vintage

Vezi modele

Îți mai dăm un ultim sfat, înainte de a începe cumpărăturile pentru mobila de birou. Orice ar fi, lucrează în ritmul tău, cum îți place și când simți tu. Dacă ai proiecte extra de care te ocupi acasă, alocă-ți timp să ai inspirație, să ai chef. Nu te forța niciodată să faci mai mult decât poți.

Avem încredere că ai grijă de tine și că nu te extenuezi. Și mai apoi… bucură-te de locul pe care ți l-ai creat. Este important să îți construiești, puțin câte puțin, un loc de lucru în care te simți minunat și liberă.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Septembrie 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.