Setari Cookie-uri

12 obiecte utile și decorațiuni drăgălașe pentru colțul tău de lectură

Mereu mi-au plăcut clipele acelea suspendate în infinitul timpului când am parte de vreme doar eu cu mine și o carte bună în mână. Motiv pentru care locul de citit constituie pentru mine unul dintre cele mai importante colțuri ale casei, sanctuarul meu de relaxare.

Așa că pentru colțișorul meu de liniște și lectură, pentru zona mea în care aleg să mă retrag când grijile și nebunia urbană mă sufocă, încerc să aleg cele mai drăguțe obiecte de mobilier și decor, dar și de răsfăț, cu care să mă delectez alături de o carte preferată!

De regulă, momentele mele de reverie și detașare prin lectură se desfășoară într-un decor luminos, în culori deschise, pastelate, chiar de culoare albă, care amintesc de farmecul unei căsuțe din povești, cu obiecte de mobilier și decor de inspirație vintage, mai mult Romantic Shabby Chic.

Dacă și tu ești ca mine și vrei ca în clipele acelea de liniște cu cartea în mână să fii înconjurată doar de lucrușoare simpatice și pline de candoare, care induc o stare de visare și fantezie, de bucurie pentru spirit, s-ar putea ca lista de mai jos de piese de decor pentru colțul de lectură, unele chiar folositoare, să te atragă și să o găsești și tu utilă. 👇

Citește și:

📖 Suport lateral pentru cărți

📖 Felinar decorativ în formă de colivie

📖 Cutii decorative în formă de cărți cu aspect învechit stil vintage - set de două

📖 Perne decorative în stil romantic sau ingenuu, ca de copilărie

📖 Agendă de colorat pentru adulți Grădina Secretă - Johanna Basford

📖 Ghirlande luminoase decorative

📖 Kituri pentru plante crescute chiar de tine

📖 Difuzor de parfum de cameră Copenhagen Candles cu ulei volatil de lavandă relaxant

📖 Autocolant de perete pisicuțe sau fluturași

📖 Suport pentru cărți și reviste din lemn și metal în stil Loft

📖 Cană din porțelan alb cu flori de mac – în 3 piese (cană, capac, sită)

📖 Tavă decorativă cu oglindă în stil Shabby Chic

Suport lateral pentru cărți

Să începem cu începutul: ca să te bucuri de lectură, în colțul tău special amenajat pentru acest lucru, ai nevoie de cel puțin un raft de cărți preferate, gata instalat acolo. Și ca să stea frumos, dar să și arate bine, fă-le stabile cu niște suporturi laterale pentru cărți, decorative.

Citește și:

Am găsit deja câteva astfel de opritoare de cărți în forme amuzante (unele ca jumătăți de creier chiar :D) sau în culori drăguțe ori cu imprimeuri nice. De regulă, astfel de suporturi de susținere a cărților vin în pereche / set de câte două, pentru a fi plasate la fiecare capăt de raft cu cărți. Sigur, depinde de raft, căci dacă el este deja conceput cu un capăt, sau ai umplut cu cărți doar o jumătate de raft de bibliotecă, iar capătul celălalt nu este „atins”, poți folosi doar unul dintre aceste opritoare de cărți.

suporturi laterale pentru cărți

Vezi mai multe AICI

Felinar decorativ în formă de colivie

Pentru mine, stilul Shabby Chic este reprezentativ pentru romantism, diafan și reverie, în general. Iar un felinar decorativ în formă de colivie, în alb sau în culori pastel, în stil Shabby Chic, nu poate decât să binedispună, pe lângă rolul său de a oferi lumină și căldură oricărui loc unde alegi să îl plasezi.

Citește și:

De asemenea, un astfel de felinar-colivie te inspiră și te face să fii mai creativ(ă), mai binedispus(ă), mai senin(ă). De altfel, dacă alegi nuanțe deschise și luminoase în colțul tău drag, un astfel de obiect de decor se va încadra perfect. Alege să pui o lumânare parfumată în interior și bucură-te de lumină subtilă, arome și fericire din lucruri simple, la pachet cu o colivie romantică decorativă, care amintește de căsuța de povești.

felinare în formă de colivie romantică albă în stil shabby chic Vezi mai multe felinare romantice

Iar dacă o colivie nu ți se pare potrivită pentru tine, poți alege orice alt felinar cu aspect vintage sau romantic Shabby Chic care să se încadreze în cuibușorul tău de visare.

Cutii decorative în formă de cărți cu aspect învechit stil vintage - set de două

Și pentru a depozita în ele dulci mărunțișuri, hârtiuțe cu notițe, chiar instrumente de scris sau bomboane, optează pentru un set de două cutii de decor sub formă de cărți cu aspect învechit, în stil vintage. Eu am găsit aceste cutiuțe drăgălașe ca niște cărți vechi, cu istorie aparte, cu desene pe ele cu flori romantice și pantofi eleganți cu toc. Fiecare cutie are dimensiuni proprii, diferite una de cealaltă, chiar dacă au același desen imprimat pe ceea ce pare coperta lor, din material PU ce imită pielea / vinilul.

Citește și:

Cutiuțele de decor în formă de carte sunt elegante, romantice, perfecte pentru decorul unui locșor fantezist precum al tău colț de lectură. Materialul din care sunt create este MDF, un fel de carton mai tare, combinat cu rămășițe de lemn.

set de cutii in forma de carte cu aspect vintage Vezi mai multe detalii și preț

Perne decorative în stil romantic sau ingenuu, ca de copilărie

Rămân în aceeași sferă romantică a vintage-ului și îți sugerez niște perne decorative cu flori imprimate, în stil retro, ușor rustic - specifice stilului Shabby Chic. E pentru acele momente când, cu o carte bună în mână, vrei să te cuibărești pe ceva moale și delicat, să cuprinzi în brațe câțiva pui de pernă și să te bucuri de liniște și lectură.

Totuși, eu am găsit niște perne suficient de mari, de 45 cm x 45 cm, astfel încât să te cufunzi în ele în timpul lecturii, ca într-o îmbrățișare liniștitoare și dăruitoare de energie. Ia-ți mai mult de una și umple-ți spațiul de lectură de astfel de perne decorative!

Citește și:

Iar dacă nu ai deja un colț al tău de lectură, bine definit, îl poți crea la propriu din astfel de pernuțe decorative, chiar într-un colț preferat al unei camere. Pur și simplu înșiră niște perne decorative pe jos, unele din burete suficient de tare, tip cushion, pătrățoase sau rotunde, catifelate, ca să te poți așeza pe ele. În jurul lor și pe lângă ele, înșiră perne decorative cu elemente romantice și bucură-te!

perne decorative în stil romantic shabby chic sau vintage Vezi mai multe modele

Agendă de colorat pentru adulți Grădina Secretă - Johanna Basford

Iar pentru a evada de-a dreptul într-o grădină fermecată, ia alături de tine în zona de lectură o agendă de colorat pentru adulți Grădina Secretă, de Johanna Basford. Agenda nu este doar pentru pentru notițe, cu 144 de pagini din hârtie de cea mai bună calitate, ca să așterni pe hârtie gândurile și citatele preferate ivite de-a lungul lecturilor. E ideală și dacă vrei să te izolezi în visele tale senine, cu creioanele colorate în mâini.

Citește și:

Această agendă 2 in 1 minunată îți oferă în același timp și 72 de ilustrații pentru colorat, fiind o creație de excepție pe care cu siguranță nu vei regreta să o ai în cuibul tău de lectură. Constituie o sursă de inspirație minunată pentru proiectele tale, precum și o oază de bună dispoziție prin desenele inspirate de natură (faună și floră), dar și prin decorațiunile aurii subtile cu care este concepută.

agendă cu ilustrații de colorat Grădina Secretă de Johanna Basford Vezi preț

Ghirlande luminoase decorative

Tot pentru un decor feeric de-a dreptul, de poveste, alege să decorezi spațiul tău de relaxare și visare cu ghirlande luminoase. Nu sunt pretențioase, te binedispun, relaxează și chiar creează o lumină difuză, dar inspirațională.

Găsești ghirlande luminoase în diverse forme, cu mai puține sau mai multe luminițe, cu beculețe mai mari sau mai mici, după preferințe și spațiu. Alege ce crezi tu că se încadrează și se potrivește în decorul tău, plin de magie proprie!

Eu am dat peste această instalație luminoasă superbă care are niște cârlige tip cleme pentru prins fotografii de ea! De altfel, pentru colțul tău de lectură, poți prinde de aceste cleme în instalația luminoasă nu doar fotografii cu persoane și locuri dragi, dar și notițe sau cărți poștale din locurile favorite pe unde ai fost sau vrei să ajungi! Ca să te motiveze să le (mai) vizitezi. ;)

ghirlandă luminoasă decorativă cu cleme de prins fotografii Vezi mai multe detalii

Instalațiile luminoase nu doar că sunt în tendințe mai nou, și în afara unor sărbători precum Crăciunul, dar sunt și utile, nu doar ca decor. Luminează spațiul tău de inspirație, în primul rând, sunt șic și de efect pentru orice încăpere. În plus, cele pe bază de baterii sunt pentru acele clipe când se mai ia curentul electric, dar tu îți poți continua lectura la umbra lor. Pentru că unele beculețe chiar luminează destul de puternic.

Kituri pentru plante crescute chiar de tine

Dacă încă nu te bucuri de prezența unui suflet în casa ta, locuiești singur sau, pur și simplu, iubești plantele și ți-ai dori să le ai și alături de tine în spațiul de lectură, alege un kit de plante, pe care să le plantezi și să le crești chiar tu, cu mânuța ta proprie. Nu mai spun că le vezi cum cresc sub proprii ochi și, ba mai mult, unele își împrăștie aroma în oaza ta de liniște din casă.

În colțul tău de reverie, un astfel de „suflet” nu doar că are rol decorativ, dar este și o formă de viață pe care alegi tu să o oferi și să o crești alături de tine și mintea ta, care se dezvoltă frumos cu fiecare lectură. Astfel de pachete pentru cultivat plante chiar la tine acasă conțin pungi cu semințe ale anumitor plante (flori, plante aromate, plante medicinale pentru ceaiuri, ardei chilli ș.a.), minighivece pentru plantat și crescut plantele în ele, bețișoare pentru a marca zona unde a fost plantată sămânța, discuri din fibre de nucă de cocos care se expandează atunci când sunt udate, un ghid sub formă de desen de colorat.

kituri cu semințe de plantat Vezi mai multe kituri pentru plante

Unele cutii ale acestor kituri pentru plantat au pe ele mesaje distractive sau atractive, destinate unele pentru anumite ocazii, cum ar fi felicitări pentru diverse evenimente. ;)

Difuzor de parfum de cameră Copenhagen Candles cu ulei volatil de lavandă relaxant

Cu siguranță te atrage o atmosferă relaxantă să îți petreci o după-amiază de duminică tolănit(ă) pe canapea, pe divan ori în fotoliu, cu o carte în mână! Dar uneori acea stare de liniște și relaxare o obții nu doar printr-un decor de vis, ci și prin parfumuri revigorante, calmante chiar, precum cele de aromaterapie.

Așa că m-am gândit că nu ți-ar strica în al tău cuibușor de lectură un difuzor de parfum de cameră relaxant. De exemplu, difuzorul de parfum de cameră Copenhagen Candles nu doar că îți va înmiresma camera, dar reprezintă și un obiect de decor simpatic și totodată boem, elegant prin bețele de bambus decorate cu floricele delicate, suave, care inspiră la visare. Sticluța are un design diafan, aroma de lavandă te predispune la visare. E ca și cum ai evada, alături de personajele din cărțile preferate, spre un lan de lavandă parfumat sublim.

Și îți mai vând un pont: uleiul volatil de lavandă ține moliile departe! Protejezi astfel și hainele, și cărțile. O sticluță de parfum de cameră Copenhagen Candles are 100 ml de ulei parfumat, iar aroma sa durează până la 12 săptămâni. Suficient ca tu să te bucuri de o atmosferă ca de spa în colțul tău de visare!

difuzor de parfum de cameră cu aromă de lavandă Vezi mai multe detalii

Dacă vrei arome mai subtile de lavandă, încearcă mai degrabă niște săculeți tip decorațiuni cu lavandă.

Autocolant de perete pisicuțe sau fluturași

Farmecul unei lecturi nu ar mai fi același fără un decor ca de poveste. Sau chiar și creat, cu elemente din viața noastră de zi cu zi, inspirată de faună și natură. Pentru că și lumea înconjurătoare poate reda o lume fantezistă. Alege să decorezi pereții cu autocolante cu simboluri inspirate din jurul tău, cu preferințele tale, ca să te asiguri că te întorci oricând cu drag și bucurie în locul tău de suflet din casă.

Dacă și ție îți plac fluturașii și pisicuțele simpatice, s-ar putea ca aceste autocolante, pe care eu le-aș alege oricând pentru zona mea de inspirație și lectură, să fie exact ceea ce cauți. Fluturașii vin în set de autocolante de perete 3D, în relief, astfel încât aripile diafane, fragile, dar totuși cu forță, nu doar să îți încânte privirile, dar să te și încurajeze, să te inspire. Mie, cel puțin, asta îmi inspiră fluturașii, dincolo de reveria specifică unui decor ca de grădină secretă.

autocolante simpatice de perete cu pisici si fluturi in set Vezi mai multe modele

Autocolantele de perete cu pisici negre au fiecare câte 20 x 20 cm, sunt din vinilin și au fundițe și zgărzi roșii, de efect, la gât. Se șterg cu o cârpă umedă, înmuiată în puțină apă cu detergent blând, așadar nu sunt greu de întreținut. Din review-urile lăsate de cumpărători, înțeleg că și acestea au un efect 3D încântător.

Autocolantele cu fluturi drăgălași 3D vin tot în set, de câte 12 fluturi ori de câte 18 fluturași de dimensiuni diferite, pentru un efect și mai simpatic. Acestea sunt tot din vinilin, la fel de simplu de curățat.

Suport pentru cărți și reviste din lemn și metal în stil Loft

Strict pentru rolul util în a susține cărțile și revistele de care ai nevoie în locul tău dedicat lecturii, dar și cu detalii pentru a se încadra perfect într-un decor în stil Loft (Industrial) - care se impune tot mai mult în designul de interior, din lemn și metal, acest suport pentru cărți și reviste e perfect pentru ce ai tu nevoie lângă tine în momentele de decuplare, cu niște litere frumoase în mâini. :)

suport pentru cărți și reviste în stil minimalist Vezi preț și alte detalii

Acesta este o piesă de mobilier simplu, dar luminos, portabil (are doar 2 kg), dar perfect și ca raft decorativ. De asemenea, se încadrează de minune în mai multe stiluri, nu doar Loft: scandinav, minimalist, modern, eclectic etc. Raftul are o lungime de 33 cm, o lățime de 30 cm și o înălțime de 40,5 cm.

Raftul se asamblează ușor, în doar 10-15 minute, în baza instrucțiunilor de montaj din pachet. Ce ajută este partea superioară, cu blat de lemn, peste care nu poți ține doar cărți, ci și alte lucruri de care ai nevoie în momentele de lectură. Cum ar fi o cană de ceai sau de cafea.

Cană din porțelan alb cu flori de mac – în 3 piese (cană, capac, sită)

O lectură nu e atât de plăcută dacă nu savurezi în timpul ei un ceai sau o cafea delicioasă ori ciocolată caldă, care să te țină concentrat(ă) asupra poveștii și a tuturor detaliilor. Și pentru că vrei să ai parte cât mai rapid de o astfel de băutură caldă, să fie pregătită cât mai repede, ca să nu aștepți mult sau să te întrerupi prea mult de la clipele tale de lectură, ce-ai zice să o ai lângă tine, chiar în colțul tău de lectură, exact atunci când se prepară?

Te ajută o cană din porțelan cu 3 piese care poate fi ținută lângă tine până când, de exemplu, se infuzează ceaiul. Cana e decorată cu flori de maci pe fundal alb de porțelan, are o sită de infuzare în interiorul său și un capac tot de porțelan, pentru a păstra băutura caldă timp îndelungat, astfel că poți amâna momentul savurării băuturii (timp în care aceasta se menține caldă), ca să nu îți întrerupi lectura chiar în fazele cele mai bune ale cărții.

Sau dacă ești o băutoare înrăită de ceai, mai poți opta pentru un set de ceainic cu cană și capac, ca să poți prepara deodată o cantitate mai mare de băutură caldă și să nu trebuiască să te deranjezi din lectură prea des, astfel încât să prepari alt ceai.

set de ceainic și cană în 3 piese cu sită și capac

Vezi set de ceainic Vezi cană cu 3 piese

Vara ia alături de tine un ice tea răcoritor - învață cum să prepari un ceai rece cu arome de fructe tropicale!

Tavă decorativă cu oglindă în stil Shabby Chic

Iar ca să ai de pe ce să servești ceaiul sau cafeaua din cănuța simpatică, încearcă să investești într-o tavă decorativă drăguță. Eu am găsit câteva modele simpatice de tăvițe retro în stil Shabby Chic, cu oglindă, foarte drăgălașe.

Le poți plasa peste suportul de cărți și reviste pe care ți-l prezentam mai sus. Iar pe ele nu trebuie să servești doar ceaiul sau alte băuturi de savurat cu o carte în mână. Poți pune și niște prăjiturele, snacksuri sau bombonele. :)

Prin modul în care sunt decorate, în alb și pasteluri fine, sau în nuanțe metalice vintage, cu oglindă, aceste tăvi decorative cu aspect învechit luminează foarte mult spațiul în care alegi să le plasezi și induc o atmosferă de timpuri apuse, încântând astfel pe oricine. Îți vor face spațiul tău de răsfăț mult mai senin și romantic.

tăvi decorative cu oglindă în stil Shabby Chic Vezi mai multe modele

Sunt convinsă că în oricare dintre aceste obiecte vei găsi inspirație și utilitate pentru oaza ta de reverie și bucurie printre cărțile preferate! (Re)decorează-ți spațiul respectiv din casă într-un mod cât mai primitor cu astfel de decorațiuni inspiraționale pentru lectură și vei vedea că nu-ți vei mai dori să-l părăsești!

Acum, pe mine mă scuzați, dar plec să evadez în lumea mea de cărți cu povești fascinante! :)

Sursă main page photo: pexels

Vizionare placuta


Om cu atâtea visuri (și vise!), că nu le poate contabiliza. Dar care știe că mai târziu, cândva, se vor împlini toate. Așa cum multe i-au devenit istorii de povestit...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.