Setari Cookie-uri

5 cele mai comune greșeli care îți pot strica telefonul mobil și cum să le eviți

Femeile folosesc mult mai mult un telefon mobil inteligent decât bărbații.

telefon mobil

Este costisitor, este destul de sensibil și zilnic este expus celor mai neașteptate accidente. Vorbim, desigur, despre telefonul mobil din poșeta ta, care, mai mult ca sigur, ți-a devenit în ultimii ani un asistent indispensabil. Este și normal să fie așa, mai ales că dincolo de a fi un prim mijloc de comunicare cu toți prietenii tăi, cu familia și colegii de muncă, un telefon este camera ta foto în concedii și reprezintă soluția rapidă prin care poți rezolva o problemă la locul de muncă, trimițând un mail important. În plus, este ghidul tău atunci când te afli la volan și nu știi exact care este direcția corectă.

Probabil ar fi o greșeală să spunem că femeile tind să strice mai des un telefon mobil, însă ce știm cu siguranță, sau cel puțin este atestat de cercetătorii din Coreea de Sud care au identificat într-un studiu, este faptul că femeile folosesc mult mai mult un telefon mobil inteligent decât bărbații. 52% dintre acestea au recunoscut că stau pe telefon cel puțin patru ore pe zi, în timp ce 22,9% au susținut că sunt chiar 6 ore pe zi în care folosesc smartphone-ul. Prin comparație, bărbații au recunoscut că fac același lucru în proporție de 29,4%, respectiv 10,8 procente. Așadar, este corect să spunem că există un risc mai mare să strici un gadget atâta timp cât îl folosești mai des.

Citește și:

5 cele mai comune greșeli care îți pot distruge telefonul mobil și cum să le eviți:

1. Celebrele selfie-uri

Nu este nicio greșeală să îți faci selfie-uri, doar că ar trebui să fii mai atentă când încerci să găsești unghiul perfect, pentru că atunci există cel mai mare să scapi telefonul din mâini, iar de acolo doar norocul te mai scapă de probleme severe. Dacă privim datele pe care organizația americană The Florida House le-a publicat la începutul acestui an, peste 50% dintre femei își fac între două și 5 poze până când sunt convinse că ai nimerit imaginea perfectă, pentru ca aproape 30 de procente să facă între șase și 10 imagini ca să găsească unghiul perfect. Una dintre cele mai simple soluții pentru a nu mai risca să-ți cadă telefonul atunci când încerci să-ți faci un selfie este un inel pentru telefon, un accesoriu extrem de eficient, practic și elegant, care te poate scăpa de multe necazuri.

Citește și:

2. Ții telefonul alături de chei sau alte obiecte contondente

Aceasta este mai probabil una dintre greșelile comise des de către bărbați, dar nu trebuie să uităm aici haosul din geanta fiecărei femei, acolo unde totul stă de multe ori amestecat din lipsa unor compartimente ca să ne scape de această problemă. Problema cea mai este că în timpul deplasării telefonul se poate lovi de alte obiecte mai tari din geanta, precum cheile sau bateria externă, iar ecranul și carcasa telefonului pot căpăta rapid zgârieturi foarte deranjante. Dacă plasticul sau aluminiul telefonului nu te deranjează atunci când se zgârie puțin, ecranul poate suferi daune care te vor jena foarte mult atunci când vei dori să vezi un episod din serialul preferat în drumul de jumătate de oră cu metroul. Știm că telefonul va merge în continuare foarte bine, însă în același timp știm că tocmai ecranul a fost o mare parte din motivul pentru care ți-ai și cumpărat smartphone-ul. Cel mai bun lucru este să îi cumperi o folie bună de protecție și o husă rezistentă.

Citește și:

3. Îl ții mereu la încărcat, chiar și când nu ai nevoie

Dacă știi că ai o zi lungă în față, fără acces la o priză, atunci e bine să îți încarci telefonul până la 100%. Altfel, evită să faci acest lucru, pentru că sunt șanse să îl uiți mult timp în priză după ce bateria s-a încărcat, iar asta o va afecta pe termen lung. De altfel, compania de baterii Cadex recomandă chiar ca telefoanele cu baterii Li-Ion să nu fie niciodată încărcate până la capacitate maximă, pentru că acest obicei le va scădea în timp rezistența într-un ritm accelerat.

4. Forțezi sloturile telefonului

Din grabă, neatenție sau indiferență chiar, există mereu riscul să forțezi sloturile telefonului, fie că vorbim despre slotul micro USB, despre cel dedicat cardului extern sau cel pentru cartelă. Cartela și cablul USB se pot înlocui foarte ușor în cazul unor probleme, însă în clipa în care forțezi sloturile poți afecta unele circuite extrem de importante. În acest fel, te trezești mai departe cu un telefon care nu se încarcă sau nu mai recunoaște cardul de stocare extern. Umblă cu mai multă grijă atunci când vine vorba despre sloturile telefonului tău.

Citește și:

5. Îi testezi rezistența la apă

Un studiu publicat de Statista în 2017 arăta faptul că 61% dintre utilizatorii modelului Galaxy S8 au cumpărat telefonul pentru că era rezistent la apă. Același lucru s-ar putea aplica la toți marii producători de telefoane, de la Apple, la Huawei, LG și HTC, care au lansat telefoane rezistente la apă. Unii dintre useri chiar le-au testat, însă în condiții diferite față de cele din cartea telefonului, ceea ce a dus la modele noi cu boxe defecte și probleme cu microfoanele. Evită să faci o astfel de greșeală și înțelege faptul că un telefon care este rezistent la apă va continua să funcționeze dacă ai scăpat un pahar de apă pe masă, nu dacă l-ai scufundat în piscină sau în mare.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: baranq

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Octombrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.