Setari Cookie-uri

5 pași prin care îți poți transforma pasiunea în meserie

Cum ar fi să mergi în fiecare zi la muncă și să fii plătită ca să faci ceea ce îți place.

transforma pasiunea in meserie

Imaginează-ți activitatea preferată: poate îți place să împletești, să gătești sau să te uiți la filme. Acum imaginează-ți cum ar fi să mergi în fiecare zi la muncă și să fii plătită ca să faci ceea ce îți place.

Multe persoane se gândesc să își transforme pasiunea în meserie, dar nu este atât de ușor pe cât poate părea, este nevoie de multă cercetare, plănuire și mai ales muncă. Îți detaliem mai jos care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a reuși.

1. Descoperă-ți pasiunea

Pasiunea ta ar trebui să fie ceva ce îți provoacă plăcere dar și ceva la care ești talentată natural. Este o diferență mare între hobby și pasiune și e important să faci diferența între cele două înainte să îți dai demisia de la jobul actual.

Citește și:

Spre exemplu, dacă îți place să pictezi, nu înseamnă neapărat că asta ar trebui să fie meseria ta. S-ar putea să ai mai multe șanse pe un post de graphic designer, unde îți vei folosi talentul artistic. Fii mereu deschisă la opțiuni.

2. Află care este cererea pe piață

După ce ai aflat care este pasiunea ta, e momentul să afli care este cererea pe piață pentru talentul tău și să alegi un domeniu. Este riscant să te arunci într-un domeniu care nu este căutat sau în care există mulți competitori.

Dar numărul de oameni care fac același lucru nu ar trebui să te sperie, dacă ai încredere în talentul tău poți ajunge să ai succes. Vei avea nevoie, în schimb, de o strategie foarte bună prin care să te promovezi.

3. Obține calificări

Pentru ca restul lumii să aibă mai multă încredere în talentul tău, vei avea nevoie de calificări care să îl ateste. Poți participa la diverse cursuri, atât online cât și offline, care cu siguranță te vor ajuta să capeți mai multe cunoștințe.

Citește și:

Spre exemplu, dacă ești pasionată de gătit, toată lumea îți laudă mâncarea și te gândești să faci din asta o meserie, participă la cursuri de calificare pentru bucătari. Vei învăța acolo ce implică să lucrezi într-o bucătărie zi de zi.

4. Adună cât mai multe informații

Înainte să pornești o afacere trebuie să deții toate informațiile. Află de ce acte ai nevoie pentru înființare, ce taxe trebuie să plătești și ce legi trebuie să respecți. Apoi, s-ar putea să ai nevoie de anumite mașinării sau echipament: de unde îl poți procura și cât te-ar costa?

Pentru a scăpa de probleme în viitor, este bine să depui acest efort de la început. Mai poți întreba oameni care au o afacere similară: află ce au făcut ei ca să aibă succes, în special dacă este un domeniu foarte nișat.

Citește și:

5. Conturează un plan

Fă un plan detaliat pe zile, săptămâni, luni care să cuprindă toți pașii prin care vei transforma pasiunea într-o carieră realistă. Include tot ce trebuie să știi și cât trebuie să cheltuiești înainte să dai drumul pe piață afacerii.

Este important să setezi termeni limită pentru fiecare pas; așa vei fi mai motivată să faci lucrurile necesare în timp util. Dacă este posibil, ar trebui să ai și un plan de rezervă - cum ar fi economii din care să trăiești o perioadă - la care să recurgi dacă întâmpini probleme pe parcurs.

Nu uita să fii mereu dispusă să primești critici constructive. Acestea te pot ajuta să devii mai bună în ceea ce faci, și, implicit, să ai o afacere de succes. În plus, înconjoară-te de oameni talentați care te pot ajuta să iei deciziile potrivite chiar și în momentele dificile.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.