Setari Cookie-uri

Cum să te bucuri cu adevărat de televizorul tău. 4 trucuri pentru o experiență de vizionare deosebită

Aproape jumătate dintre români petrec între două și trei ore în fața televizorului în fiecare zi.

televizor

În România, consumul de televiziune este încă unul consistent. Aproape jumătate dintre români petrec între două și trei ore în fața televizorului în fiecare zi, țara noastră fiind a doua după Bulgaria în ce privește consumul de televiziune din UE. În mod clar, televizorul este foarte popular în rândurile românilor.

Cu toate acestea, majoritatea românilor se gândesc rareori la îmbunătățirea experienței lor de vizionare, atunci când se află în fața televizorului. Dacă te numeri printre persoanele care vor să se relaxeze și să se simtă confortabil atunci când privesc la televizor, există multe lucruri pe care le poți face. Iată ce ar trebui să ai în vedere ca să te poți bucura de o experiență de vizionare deosebită:

Citește și:

1. Poziția pe perete

Înălțimea la care este așezat televizorul joacă un rol foarte important în experiența de vizionare. Dacă televizorul este plasat prea jos sau prea sus, nu vei putea sta într-o poziție relaxată atunci când privești la el, iar asta poate fi o mare problemă, în special dacă vrei să vezi un film sau un program mai lung.

Atunci când privești la televizor, o faci, de regulă, de pe o canapea sau un fotoliu. În consecință, trebuie să poziționezi televizorul în funcție de acest aspect. Înălțimea ideală la care acesta ar trebui plasat este de aproximativ un metru de la podea, însă ea poate varia în funcție de înălțimea persoanei care privește la el. Poți determina poziția potrivită pentru televizor în funcție de unghiul din care privești, iar apoi poți folosi un suport TV pentru a plasa televizorul în poziția cea mai confortabilă pentru tine. Ideal ar fi ca centrul acestuia să fie situat la nivelul ochilor tăi.

Citește și:

2. Dimensiunea

Cea mai comună greșeală pe care o fac oamenii este să-și cumpere un televizor prea mare sau prea mic pentru spațiul în care acesta va fi plasat. Dacă televizorul e prea mare, vei obosi atunci când privești la el, iar dacă e prea mic, nu vei putea urmări prea bine acțiunea.

Cea mai bună cale de a evita această problemă este să măsori distanța de la perete la canapea înainte de a cumpăra televizorul. Asta pentru că în acest fel vei putea determina precis care e dimensiunea optimă a acestuia. Pentru asta poți folosi o formulă foarte simplă de calcul: distanța de la televizor la privitor trebuie să fie dublă față de diagonala acestuia. Spre exemplu, dacă distanța de la perete la canapea e de trei metri, un televizor cu o diagonală de 60 de inci (1.50 metri) e mai mult decât suficient.

Citește și:

3. Amplasamentul în cameră

Fie că urmează să îl plasezi pe perete sau pe o comodă, trebuie să alegi cu grijă locul în care va sta televizorului în cameră. Pentru asta, trebuie să te orientezi în funcție de amplasamentul ferestrelor, întrucât televizorul nu ar trebui să stea nici în fața ferestrelor, dar nici pe peretele opus acestora. Asta pentru că lumina Soarelui îți poate afecta foarte mult experiența de vizionare. De asemenea, ar trebui să eviți să plasezi televizorul în colțuri, întrucât vei fi nevoită mereu să stai într-o poziție incomodă ca să poți privi înspre el, iar asta poate fi foarte obositor.

4. Sonorizarea

Majoritatea televizoarelor moderne vin echipate cu sisteme de sunet puternice, mai mult decât suficiente pentru un spațiu închis, cum e sufrageria ta. Însă dacă vrei o experiență de vizionare cu adevărat deosebită, atunci ar trebui să te gândești la achiziția unui sistem de sunet surround. Conform How Stuff Works, un sistem surround complet, ar trebui să conțină cel puțin cinci boxe, pentru ca experiența ta de vizionare să fie cu adevărat captivantă.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Decembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.