Setari Cookie-uri

Ce trebuie să știi înainte de a-ți amenaja bucătăria

Te gândești să faci câteva schimbări în ceea ce privește decorul din bucătărie? Atunci trucurile de mai jos te vor ajuta să îți conturezi un plan de acțiune.

Bucătăria este locul în care se adună familia la masă, camera în care îți începi diminețile, bucurându-te de o cafea tare, dar și spațiul în care îți pui în practică ideile culinare și experimentezi tot felul de rețete. Iar în aceste condiții, nici nu e de mirare că vrei să arate cât mai bine și să fie cât mai practică.

Te gândești să faci câteva schimbări în ceea ce privește decorul din bucătărie? Atunci trucurile de mai jos te vor ajuta să îți conturezi un plan de acțiune.

Alege un mobilier de bucătărie făcut din MDF

Bucătăria este un spațiu care se întreține destul de greu, pentru că aici se face mereu mizerie, iar nivelul umidității este unul ridicat (din cauza temperaturii crescute și a aburilor). Tocmai din acest motiv, ar fi bine să investești în piese de calitate, care să reziste în timp.

Citește și:

Spre deosebire de PAL (plăci aglomerate din lemn), care se deteriorează rapid din cauza umidității și a căldurii, MDF-ul (fibră de densitate medie) este un material mai rezistent, potrivit pentru mobilierul din baie și bucătărie.

În plus, acesta este ușor de finisat și poate fi configurat în funcție de preferințele tale. Iar dacă vrei să îi schimbi aspectul, îl poți vopsi oricând într-o nouă culoare.

Mizează pe obiecte care arată bine, dar sunt și funcționale

Obiectele și electrocasnicele din bucătărie trebuie alese în așa fel încât să integreze cum trebuie în mobilier, dar să te și ajute să-ți faci treaba cât mai bine și să reziste în timp. De exemplu, în ceea ce privește chiuvetele de bucătărie, încearcă să alegi una care să arate bine în raport cu designul spațiului, dar să fie și durabilă și ușor de întreținut.

Citește și:

Chiuvetele din inox sunt mai bune la preț, dar se pot zgâria foarte repede și sunt predispuse la apariția petelor de calcar. Cele din granit sau compozit, pe de altă parte, sunt mai scumpe, dar rezistă mai mult. În plus, sunt disponibile într-o varietate de culori, astfel că poți alege un model și o nuanță care să arate excelent în bucătăria ta.

Cât despre cuptoare, mașini de spălat vase și frigidere, în cazul lor trebuie să acorzi atenție sporită măsurătorilor pe care le faci, în așa fel încât electrocasnicele să fie încorporate cum trebuie în mobilier sau să aibă loc în bucătărie. Și în cazul acestora poți experimenta la capitolul culori și texturi. Frigiderele de la badabum.ro, de exemplu, sunt disponibile într-o gamă largă de nuanțe și dimensiuni.

Citește și:

Investește în cât mai multe spații de depozitare

În bucătărie, disciplina este cuvântul de ordine. Și asta pentru că poate fi tare frustrant să ai nevoie de zahăr sau ulei, să zicem, și să nu-ți mai amintești unde sunt diferite lucruri. Tocmai din acest motiv este important să existe o anumită organizare. Folosește cutii, sticle sau recipiente mai mici pentru alimentele de care te folosești cel mai des și pune-le pe un raft sau dulap la îndemâna ta.

Pune mirodeniile în borcănele și creează-le un spațiu numai al lor. De ajutor ar fi să lipești și câteva etichete pe fiecare borcan, pentru că multe dintre aceste ingrediente au un aspect similar și ar fi bine să nu le confunzi.

Pentru fructe și legume, folosește coșuri de depozitare și, de preferat, așază-le într-un loc răcoros. Iar pentru produsele de uz caznic (detergent de vase, bureți, prosoape de hârtie etc.), reciclează o cutie mai mare (poate una de la un electrocasnic vechi) și organizează-le pe toate în spațiul de sub chiuvetă.

Citește și:

Aerisește în mod constant bucătăria

Dintre încăperile casei tale, bucătăria se numără printre cele predispuse cel mai des la mirosuri neplăcute. Aici gătești, aici se află vasele murdare, aici ții gunoiul (chiar dacă îl izolezi).

Atunci când gătești, este important să pui în funcțiune hota sau să ții geamul deschis. Pe lângă faptul că vei preveni răspândirea mirosului, vei proteja pereții și mobilierul de umiditate. De asemenea, este esențial să aerisești camera de câteva ori pe zi, în ture de câteva minute.

Nu în ultimul rând, importantă este igiena spațiului. Evită să lași vasele sau resturile alimentare în chiuvetă prea mult timp, pentru că aceasta va prinde miros. De asemenea, du gunoiul cât mai des și nu uita să cureți și coșul cu puțin detergent măcar o dată pe săptămână.

Citește și:

Featured foto by sergiophoto via Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
16 Ianuarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.