Setari Cookie-uri

5 stiluri de bucătării și cum să-l alegi pe cel potrivit pentru tine

Bucătăria e camera în care petrecem cel mai mult timp atunci când suntem acasă. Din acest motiv, e foarte important ca bucătăria ta să fie una potrivită atât cu stilul tău de viață, dar și cu gusturile tale.

Mobilierul, electrocasnicele și chiar și corpurile de iluminat contribuie la crearea ambianței din această cameră, așa că ar trebui să acorzi atenție fiecărui element care va integrat în bucătăria ta. Spre exemplu, într-o bucătărie modernă o chiuvetă de inox pare alegerea corectă, în timp ce într-o bucătărie tradițională pare mai potrivită una din compozit. Iar aceeași regulă se aplică și mobilierului, pereților sau corpurilor de iluminat. Iată cinci tipuri de bucătării din care îl poți alege pe cel potrivit pentru tine:

1. Bucătăria minimalistă

Dacă te numeri printre femeile care preferă un decor mai puțin încărcat în bucătărie, atunci ai putea să te orientezi către stilul minimalist. Albul este cea mai populară culoare când vine vorba de bucătăriile în stil minimalist, iar decorul este completat de electrocasnice moderne și performante, care se îmbină perfect cu mobilierul. Într-o astfel de bucătărie, liniile drepte și simplitatea sunt reguli de la care nu se face rabat iar lipsa ornamentelor scoate la iveală frumusețea naturală a materialelor.

Citește și:

2. Bucătăria chic

Bucătăriile chic sunt foarte potrivite pentru persoanele boeme, care pun preț pe aspect la fel de mult cum pun pe funcționalitate. Mobilierul, designul sau corpurile de iluminat prezintă toate elemente ornamentale, accentul căzând în special pe valoarea lor estetică. Bucătăria chic are o ambianță boemă, caracteristică cafenelelor din Paris, care îți vor încânta simțul artistic și vor da frâu liber imaginației.

3. Bucătăria rustică

modele de bucatarie

Lemnul e un element esențial în decorul unei bucătării rustice. Fie că vorbim de mobilier, podea, pereți și chiar tavan, într-o bucătărie rustică nu poți greși cu lemnul. De asemenea, într-o astfel de bucătărie pot fi integrate fără probleme și elemente de decor mai rar întâlnite în acest spațiu, cum ar fi un șemineu. Pentru un decor complet, ar trebui să folosești electrocasnice vintage, care se vor potrivi mult mai bine cu restul bucătăriei.

Citește și:

4. Bucătăria mediteraneană

bucatarie

Bucătăria mediteraneană e caracterizată de arcade și mobilier clasic din lemn. Cărămida expusă, grinzile vizibile din tavan sau corpurile de iluminat, toate contribuie la crearea unei ambianțe cu adevărat deosebite. În plus, conform Decoist, bucătăriile mediteraneene pot fi vopsite într-o varietate mare de culori, de la nuanțe de galben și portocaliu, până la roșu, albastru sau verde. Poți opta chiar pentru o abordare stratificată a paletei de culori, folosind accente de nuanțe diferite pentru a pune în valoare designul camerei.

5. Bucătăria eclectică

modele de bucatarie

Dacă simți că niciun stil de design nu reflectă gusturile tale, ai putea opta pentru o bucătărie eclectică. Acest tip de bucătării nu au un design specific, tributar unui anumit tip de decor, ci mai degrabă îmbină elemente diferite din mai multe stiluri de design.

Citește și:

Astfel, poți alege să îmbini mobilierul în stil vintage cu electrocasnice moderne sau poți opta pentru un design minimal dar „condimentat” cu elemente de decor mediteraneene. Preferințele și gusturile tale sunt pe primul loc când vine vorba de bucătăriile eclectice, însă ar trebui să eviți să folosești prea multe stiluri diferite, altfel designul va avea de suferit. Ar fi bine să te limitezi la două, cel mult trei stiluri de decor.

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 Ianuarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.