Setari Cookie-uri

Cum poţi să ajuţi copiii vulnerabili, de Paşti: Donează seturi de igienă pentru aproape 1800 de copii, alături de Fundaţia World

Şase milioane de locuitori din mediul rural trăiesc în locuinţe fără baie în casă şi fără apă curentă, iar produsele de bază pentru igienă sunt un lux. Consecinţele lipsei condiţiilor primare pentru igienă au repercusiuni pe termen lung: murdăria aduce cu sine boli grave, precum hepatita A, din cauze care ar putea fi prevenite. 

comunicat de presa

La țară, în România secolului 21, peste jumătate dintre copii nu au condiţii să se spele în fiecare zi

Şase milioane de locuitori din mediul rural trăiesc în locuinţe fără baie în casă şi fără apă curentă, iar produsele de bază pentru igienă sunt un lux. Consecinţele lipsei condiţiilor primare pentru igienă au repercusiuni pe termen lung: murdăria aduce cu sine boli grave, precum hepatita A, din cauze care ar putea fi prevenite.

Astfel, în perioada sărbătorilor de Paşti, Fundaţia World Vision România desfăşoară o campanie prin care îşi propune să cumpere seturi de igienă cu produse de bază pentru 1796 de copii vulnerabili. Preţul unui set de igienă este 62 lei, iar pentru ca obiectivul campaniei să fie atins şi pentru ca toţi cei 1796 de copii să beneficieze de produse de igienă de bază (săpun, șampon, pastă de dinți, periuțe de dinți sau deodorant), este nevoie de aproximativ 24.000 euro.

Citește și:

Donaţiile pot fi făcute online, pe site-ul https://worldvision.ro/campanie/. Perioada de desfăşurare a campaniei este aprilie 2018 – mai 2019.

“Din păcate, extrem mulţi copii din România nu beneficiază de condiţii decente de trai, nu au apă curentă, au toaleta în afara casei, nu au unde să se spele şi, din cauza lipsei posibilităţilor materiale, nu îşi pot cumpăra nici măcar produse de igienă de bază, cum ar fi săpun sau periuţă de dinţi. Şi noi ne dorim şi lucrăm pentru ca aceşti copii să beneficieze de educaţie, să reuşească să iasă din cercul sărăciei, dar cum să faci asta când ţie îţi lipsesc lucruri elementare, când efectiv nu ai cu ce să te speli? Aşa că, de Paşti, haideţi ca împreună să le facem lumea mai curată acestor copii!

Citește și:

Adresăm tuturor rugămintea de a se alătura campaniei noastre și de a doua unul sau mai multe kit-uri de igienă, printr-un click aici: https://worldvision.ro/campanie/. Singuri putem face puțin, dar împreună putem face atât de mult!”, a declarat Mihaela Nabăr, Director Executiv, Fundația World Vision România.

Existența facilităților sanitare în gospodăriile rurale românești constituie o condiție importantă pentru asigurarea unei igiene corespunzătoare a copiilor, aceasta fiind în opinia medicilor de familie una dintre principalele cauze ale îmbolnăvirii copiilor sub 5 ani. Igiena personală a copiilor presupune cel puțin spălat pe mâini înainte de fiecare masă, pe dinți de două ori pe zi (dimineața şi seara), iar pe corp măcar o dată pe zi. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, igiena mâinilor permite prevenția răspândirii microbilor şi cel puțin a așa‐ziselor boli ale mâinilor murdare.

Citește și:

Implică-te şi ajută şi tu copiii nevoiaşi să aibă, de Paşti, produse de igienă de bază. Donează pe site-ul campaniei https://worldvision.ro/campanie/ un kit de igienă în valoare de 62 de lei sau orice sumă doreşti.

Despre World Vision România

World Vision România este o organizaţie creştină, care desfaşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspirată de valorile creştine, fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. În 29 de ani de prezenţă în România, am ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în aproape 400 de comunităţi din 8 judeţe.

Citește și:

World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate şi de la oraş şi de aceea în comunităţile rurale unde este prezentă desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu focus pe educaţie şi reducera abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc. Prin proiectele noastre, ne concentrăm pe transformarea comunităţilor şi membrilor acestora pentru a realiza o viaţa implinită pentru fiecare copil.

www.worldvision.ro, http://www.facebook.com/WorldVisionRomania, http://blog.worldvision.ro/

Vizionare placuta


Kudika
12 Aprilie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.