Setari Cookie-uri

Cum să îți aduci prietenii din online în offline. Scurt ghid de „împrietenire” pentru viața reală

Conectarea online ne-a dat posibilitatea să ne facem tot mai mulți prieteni din spatele unui monitor, dar au reușit și altceva: ca, în același timp, să ne și îndepărteze unii de alții.

Dacă te uiți la problemele cu care se confruntă lumea în care trăim (perioade în care economia se prăbușește, crize financiare, atentate sângeroase, războaie, resurse tot mai limitate, poluarea care a atins în ultimii ani cote tot mai mari, politicienii care nu îți lasă prea mari speranțe că lumea poate fi mai bună) e posibil ca și tu să ai perioade în care ideea de a te muta în vârful unui munte să ți se pară foarte atractivă. Sau măcar ideea de a te ascunde în spatele monitorului unui computer și de-a rămâne acolo pentru totdeauna.

Rețelele sociale ne-au permis în ultimii ani să rămânem conectați într-o pânză online care ne vinde iluzia realului, însă psihologii spun că, în același timp, oamenii din zilele noastre se simt tot mai izolați și tot mai deprimați. Cu alte cuvinte, conectarea online ne-a dat posibilitatea să ne facem tot mai mulți prieteni din spatele unui monitor, dar au reușit și altceva: ca, în același timp, să ne și îndepărteze unii de alții.

Citește și:

Drept urmare, uneori poate fi o idee bună să încerci să ieși din bula ta de pe Facebook și să încerci să îți aduci prietenii din online și în offline, în viața reală.

Mai jos îți prezentăm câteva moduri prin care ai putea face asta.

Exploatează temele pe care le aveți în comun

Online-ul ne ajută să cunoaștem o mulțime de oameni, iar pe unii dintre aceștia îi poți converti (uneori) cu ușurință și în prieteni reali dacă exploatezi lucrurile pe care le ai în comun cu ei.

De exemplu, dacă folosești IQOS și știi că și unii dintre prietenii tăi virtuali au înlocuit țigările clasice cu acest dispozitiv inovator, atunci cel mai probabil șansele să ajungeți să frecventați aceleași locuri sunt destul de mari. Ai putea, deci, să folosești IQOS-ul ca pretext pentru a face cunoștință. Ulterior poți chiar să mai faci un pas și să inviți persoana respectivă la o cafea și la un IQOS, pentru a vă cunoaște mai bine. Cel mai probabil invitația ta va fi acceptată cu plăcere pentru că nu vine din senin, ci într-un context foarte clar și pe un teren comun.

Citește și:

Psihologii spun că e firesc să vrem să cunoaștem mai bine oamenii cu care credem că avem ceva în comun, prin urmare ar trebui să explorezi acest mic truc psihologic și să îi aduci astfel în viața reală pe acei prieteni interesanți din online cu care crezi că ai putea dezvolta o relație care să însemne mai mult decât like-uri și comentarii lăsate sub ultimul check-in.

Explorează pasiunea oamenilor pentru cei cu idei creative

Oamenilor le plac, în general, ideile creative și lucrurile care îi iau prin surprindere. Ai putea exploata asta și organiza un „neighborhood party”, de exemplu. Cu alte cuvinte, o petrecere la care să îi inviți pe toți prietenii de pe Facebook pe care ai vrea să îi cunoști și care ți se pare că au potențial de a deveni mai mult decât simpli cunoscuți. Ar putea fi un party tematic sau pur și simplu o ieșire la pizza. Pretextul distracției va fi unul foarte bun pentru a-ți întări relațiile cu oamenii de pe Facebook pe care ai apucat deja să-i cunoști și de a-i transforma pe restul din simple „poze de profil” în oameni reali, în carne și oase, pe care să îi poți asocia cu o voce, cu un vibe sau pur și simplu cu un zâmbet distinctiv.

Citește și:

prieteni

Oferă-te să ajuți de câte ori e posibil

Poate că te numeri și tu printre cei care au remarcat că nu de puține ori prietenii de pe Facebook folosesc „wall”-ul pentru a cere ajutor pentru diverse probleme pe care le au de rezolvat. Un alt mod prin care i-ai putea cunoaște pe acei oameni de pe Faceboook pe care nu știi cum să îi inviți în oraș fără să pară nepotrivit ar fi prin a te oferi să îi ajuți. Uneori chiar și oferirea unei simple informații te poate ajuta să îți consolidezi relația cu un anumit om. Șansele ca o persoană pe care ai ajutat-o să îți rămână recunoscătoare sunt destul de mari, iar de aici și până la dorința de a te cunoaște și în viața reală uneori poate să nu mai fie decât un pas.

Rețelele sociale ne oferă o oportunitate extraordinară de a intra zilnic în contact cu o mulțime de oameni și ai putea să profiți de asta pentru a-ți mări grupul de prieteni din viața reală. În plus, nu uita că lărgirea grupului de prieteni din viața reală ar putea să fie de folos și în tot felul de alte situații. De exemplu, îți va fi mult mai ușor să îi ceri unui prieten de pe Facebook o recomandare pentru un job în firma în care lucrează dacă ai o relație cu acea persoană și dincolo de monitorul rece al unui computer.

Citește și:

Foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Mai 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.