Setari Cookie-uri

Ce este un termosistem decorativ şi ce avantaje oferă

Află ce presupune alegerea unui termosistem decorativ pentru casa ta şi ce avantaje oferă, pentru a te bucura de toate beneficiile unei case rezistente.

În momentul în care îţi construieşti o casă, te gândeşti la modalitatea în care vei putea reduce costurile de încălzire sau răcire, de aceea iei decizia termoizolării locuinţei, întrucât temperatura de afară nu o va afecta pe cea din interior. Acest proces de izolare termică se poate realiza şi cu ajutorul unui termosistem, care îţi va proteja pereţii de umezeală şi va izola fonic clădirea. Află ce presupune alegerea unui termosistem decorativ pentru casa ta şi ce avantaje oferă, pentru a te bucura de toate beneficiile unei case rezistente, cu aspect estetic deosebit.

Ce este un sistem termodecorativ?

Termosistemul face referire la utilizarea unor materiale termoizolante, aplicate pe pereţii exteriori ai unei construcţii de beton, zidărie, lemn sau metal. Având aceleaşi beneficii precum termosistemul normal, cel decorativ presupune o montare mai uşoară şi un singur strat de vopsea. Graţie aspectului plăcut şi a tratamentelor anti UV care sunt aplicate pe suprafaţa sa, sistemul termodecorativ nu mai trebuie să fie acoperit cu niciun strat suplimentar de mortar sau de tencuială. Folosit ca ultim pas în amenajarea unei faţade pentru casă, termosistemul ajută la scăderea costurilor de întreţinere, datorită puterii de izolare şi oferă un aspect plăcut clădirii, la exterior. Vezi ofertele la termosistem decorativ, unde poţi alege cele mai bune plăci în funcţie de dimensiunile de care ai nevoie. Termosistemul decorativ este realizat din polistiren expandat acoperit cu rasini rezistente la razele UV si la impact mecanic. Termosistemul decorativ se lipeste cu spuma poliuretanica. Alege o spuma de calitate, rezistenta la UV si cu grad mic de expandare. Nu omite nici chitul care se aplica la imbinari sau care se poate aplica pentru mici retusuri.

Citește și:

Ce avantaje oferă termosistemele decorative?

Pentru a te bucura de confort în propria locuinţă, poţi folosi un termosistem decorativ, care îţi va aduce numeroase beneficii. În primul rând, utilizarea unui astfel de sistem te ajută să obţii o temperatură optimă la interior, care nu va fi deloc influenţată de cea din exterior. Acest lucru te va ajuta sa faci economii notabile la încălzirea locuinţei, deoarece chiar şi atunci când afară sunt temperaturi de 0 grade, căldura se poate păstra pentru mai mult timp în interior. În caz contrar, atunci când vara se înregistrează temperaturi foarte ridicate, cu ajutorul termosistemului decorativ, căldura nu va pătrunde cu uşurinţă în interiorul casei. Un alt avantaj ţine de izolarea fonică a locuinţei, care te va ajuta să nu fii deranjat de zgomotul de pe stradă, produs de traficul intens. Mai mult, casa în care vei locui va căpăta un aspect mai frumos din punct de vedere estetic, deoarece termosistemul decorativ poate fi ales in diferite modele sau vopsit în diferite culori, care vor influenţa modul în care arată faţada.

Citește și:

Sfaturi pentru montarea corespunzătoare

Vrei că treaba să meargă ca pe roate? Înainte de montarea termosistemului trebuie să te asiguri că respecţi câteva condiţii termice şi de pregătire a suprafeţei. Astfel, nu este indicat să montezi termosistemul decorativ într-o zi ploioasă sau atunci când temperatura este de sub 5 grade Celsius. În plus, cărămida sau betonul pe care doreşti să montezi acest sistem trebuie să fie curate, fără vreo urmă de vopsea sau alte resturi de murdărie. În consecinţă, de îndată ce ai respectat aceşti paşi, trebuie să îi urmezi şi pe cei de montare ai termosistemului decorativ, pentru a obţine un rezultat durabil şi plăcut, din punct de vedere estetic. Aplică spuma pe suprafaţa plăcilor de polistiren, care trebuie să fie imediat lipite de faţada casei. Nu uita că montajul termosistemului va începe de la soclu, iar îmbinarea plăcilor de polistiren se va fac prin cânturile de care dispune sistemul. Pentru ca termosistemul să fie eficient, pune accent pe continuitatea dintre termoizolaţia pereţilor şi cea a acoperişului, unde poate apărea condens. Astfel, îmbinarea plăcilor nu trebuie să fie umplute cu adeziv, ci cu materialul inclus în pachetul termosistemului.

Citește și:

Termosistemul decorativ îţi aduce numeroase beneficii în construcţia casei, motiv pentru care este indicat să îl alegi, indiferent de materialele folosite pentru pereţii exteriori. Folosirea unui sistem decorativ de acest tip îţi poate izola fonic locuinţa şi va menţine o temperatură optimă, indiferent de vremea de afară.

Foto: Rowan Heuvel, Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.