Setari Cookie-uri

Vara e pentru lectura: 8 carti interesante de citit in vacanta

Citeste cu sufletul, caci pentru asta sunt povestile!

Printre cele mai faine lucruri pe care le poti face in vacanta este sa te bucuri de carti interesante cu ajutorul carora sa calatoresti in locuri magice, sa descoperi mistere, sa te bucuri de personaje care mai de care mai ciudate si mai complexe si sa uiti pentru cateva ore de lumea inconjuratoare, de treburile de la birou sau de internet. Pentru ca imi place sa plec in vacanta cu o carte dupa mine, m-am gandit sa fac o lista cu cateva dintre cele mai bune carti, ideale de citit in vacanta sau cand ai zile libere.

Calatoreste in lumi fermecatoare: 8 carti de citit in vacanta

1. Cel mai frumos loc din lume e chiar aici – Care Santos, Francesc Miralles

Printre cartile mele preferate, pe care o recomand din toata inima. O carte deosebita, de citit oricand, dar mai ales atunci cand ai nevoie de ceva care sa iti dea incredere, care sa te faca sa lasi in urma trecutul si sa te bucuri de prezent. Cel mai frumos loc din lume e chiar aici este locul unde ni se indeplinesc dorintele, acel loc incarcat de magia gandurilor bune si de energiile oamenilor dragi sufletului. E un loc aflat oriunde si nicaieri, face parte din geografia sentimentala a oricaruia dintre noi. Iris se afla intr-o cumpana a vietii ei, cand nimic nu parea sa ii mai aduca bucurie si nu mai avea nici un motiv sa traiasca. Si cu toate acestea ajunge aici…in „cel mai frumos loc din lume”. Cum? Cat timp ii ia? Cine o ajuta? La toate aceste intrebari vei gasi raspunsul in carte. Iti promit, o vei citi pe nerasuflate, iar in momentul cand vei da ultima pagina nu vei mai fi la fel.

Citește și:

2. Oamenii fericiti citesc si beau cafea – Agnes Martin-Lugand

Carti si cafea, o combinatie perfecta a doua dintre placerile la care nu mi-as dori sa renunt niciodata. Chiar daca titlul te duce cu gandul la ceva usor si optimist, subiectul romanului este mai complex decat pare si te face sa cauti in sufletul tau si sa-ti gasesti raspunsurile la anumite intrebari despre viata. O carte cu ajutorul careia vei calatori in misterioasele tinuturi ale Irlandei. Diana, personajul principal al povestii isi pierde sotul si copilul intr-un accident, iar viata ei se transforma intr-un mod dramatic, amintirile chinuitoare facand-o sa se izoleze complet de lume. Cel mai bun prieten ii propune sa paraseasca temporar orasul, in incercarea de a-si vindeca sufletul si a-si da o noua sansa la viata. Ea ajunge intr-un satuc izolat din Irlanda, un loc pe care si-a dorit sa il viziteze in trecut, iar aici, odata ce il va intalni pe Edward, va avea loc renasterea ei ca femeie, ca om, ca suflet.

Citește și:

3. Ganduri de pe o planeta nervoasa – Matt Haig

Matt Haig m-a cucerit cu o carte interesanta Cum sa opresti timpul, iar apoi m-a facut sa ii indragesc definitiv stilul cu cartea Ganduri de pe o planeta nervoasa, o carte ideala de citit atunci cand vrei sa te relaxezi in vacanta. Si daca in timp ce te relaxezi mai si inveti cate ceva despre cum sa gestionezi depresia si lupta cu lumea nebuna in care traim cu totii, nu ai decat de castigat. Mai exact, Haig propune un ghid onest si plin de umanitate, de a face fata lumii moderne. Suntem dornici in permanenta sa fim conectati cu lumea intreaga, insa uitam sa mai traim in viata reala si sa ne deconectam pentru a ne ingriji sufletul, de a avea grija de nevoile noastre.

4. Luminile din septembrie – Carlos Ruiz Zafon

Carlos Ruiz Zafon se numara printre autorii mei preferati si nu cred ca am citit o carte scrisa de el care sa nu imi placa. Bineinteles seria mea de suflet este Cimitirul cartilor uitate, dar aici o sa povestesc despre Luminile din septembrie, o carte pe care am citit-o pe nerasuflate si a carei actiune se petrece intr-un loc idilic, de vacanta. Pentru ca Zafon este un magician al cuvintelor si al povestilor, incepi prin a citi un fantasy cu elemente gotice si psihologice si la final ajungi sa participi la un adevarat thriller plin de suspans. Un golf albastru, o frumoasa poveste de dragoste, un misterios fabricant de jucarii care nu sunt ceea ce par a fi, luminile fermecatoare de la tarm, o umbra ce se ascunde in padurea Cravenmoore – toate acestea sunt ingredientele pe care Zafon le foloseste pentru a crea aceasta poveste magica.

Citește și:

5. Orasul fetelor – Elizabeth Gilbert

Am asteptat cu nerabdare sa citesc Orasul fetelor scris de Elizabeth Gilbert, deoarece cartea ei de succes Mananca, roaga-te, iubeste pe mine m-a ajutat destul de mult intr-o perioada mai grea a vietii mele si m-a facut sa creionez in mintea mea un vis ce sper sa se implineasca, acela de a-mi lua un an sabatic. Un roman despre descoperirea de sine, despre glamour, aventura, sexualitate, despre ce inseamna libertate si cum sa traiesti viata pe care ti-o doresti.

carti de citit Foto: By Rawpixel.com, Shutterstock

6. In ape adanci – Paula Hawkins

O poveste suprinzatoare si o carte psihologica pe care cu greu o poti lasa din mana si care din fericire se citeste foarte usor. Pe langa subiectul interesant si atmosfera plina de mister, ce mi-a placut la aceasta carte este faptul ca actiunea este povestita prin prisma mai multor personaje. Ceea ce te face sa observi fiecare intamplare din mai multe unghiuri. Chiar si asa, nu ai cum sa iti dai seama nicio secunda de final, care este unul genial si te lasa masca. Hawkins reuseste sa gestioneze cu maiestrie ritmul naratiunii, lasand loc pentru ideea ca in spatele fiecarei revelatii exista o alta usa, dincolo de care se afla secrete teribile. Jules se intoarce dupa cativa ani in orasul natal, in care nu-si dorea sa revina, din pricina mortii surorii ei Nel. Desi nu exista nicio scrisoare de adio, toate indiciile duc catre sinucidere: s-a inecat in raul din orasel numit „Bulboana Inecatilor”. Jules nu e convinsa ca sora ei ar face asta si, mai mult decat atat, inainte de a muri, Nel scria o carte pe acest subiect: mortile suspecte ce au avut loc de-a lungul timpului in acele ape.

Citește și:

7. Pazitoarea tainei – Kate Morton

La finalul cartii Pazitoarea tainei am avut parte de o surpriza cum rar am intalnit si am fost complet fermecata de stilul si ingeniozitatea autoarei. Am trait in timpul celui de-al doilea razboi mondial, dar si in linistea de dupa, am calatorit in trecut, dar am experimentat si ce se intampla in prezent. Cartea are toate ingredientele unui roman de mare succes, Morton reusind sa creeze o intriga ce impleteste magistral trecutul cu prezentul, aducand la un loc destinele mai multor generatii, totul pe fundalul unui mare secret.

8. Elixirul dragostei – Eric Emmanuel Schmidt

Nu sunt cea mai mare fana a cartilor romantice dar Eric Emmanuel Schmidt a reusit sa ma captiveze. Una dintre cele mai fascinante carti romantice de citit in vacanta, care prezinta o poveste deosebita despre regasire si despre esenta iubirii mascata de multe ori de aparentele cotidiene. Adam si Louise, fosti iubiti, acum prieteni, locuiesc la sute de kilometri departare unul de celalat si ajung sa comunice prin intermediul unor scrisori. In ciuda faptului ca acum se considerau prieteni, nu se pot abtine sa nu evoce amintirile frumoase din trecutul lor impreuna. Exista cu adevarat acest elixir al dragostei? Este oare dragostea un sentiment declansat de o licoare chimica sau este un miracol al spiritului?

Citește și:

Foto prima pagina: By soft_light, Shutterstock

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.