Setari Cookie-uri

Cum creezi impresia de spaţiu generos într-o baie mică

O baie pare mai plăcută atunci când este aranjată eficient şi când ai la îndemână accesoriile indispensabile toaletei şi înfrumuseţării cotidiene.

În general, apartamentele din blocuri, chiar şi din multe dintre cele construite în ultimii ani nu sunt dotate cu băi de dimensiuni foarte mari. O baie pare mai plăcută atunci când este aranjată eficient şi când ai la îndemână accesoriile indispensabile toaletei şi înfrumuseţării cotidiene. Băile mici pot crea un sentiment de frustrare. Dar există mai multe modalităţi de a mări vizual spaţiul dintr-o baie, astfel încât să devină foarte confortabilă.

Un truc clasic – albul conferă volum

baie alba

Majoritatea designerilor de interior îți vor spune că albul este culoarea ideală pentru a mări vizual spațiul. Motiv pentru care este o culoare perfectă pentru baie și ar trebui să optezi pentru ea de la podea până la tavan. Bineînţeles că poţi adăuga şi culori, mai ales dacă este vorba despre faianta baie, vasul de toaletă sau chiuveta, dar acestea ar trebui să fie foarte deschise, pastel.

Citește și:

O oglindă uriaşă

oglinda baie

Oglinda este un accesoriu esenţial în baie, pentru că reflectă lumina şi creează iluzia unui spaţiu mai mare. Nu trebuie să te limitezi la o singură oglindă, ci poţi instala mai multe, acestea fiind extrem de utile pentru a crea impresia de spaţiu mai mare. O altă soluţie practică este de a alege o oglindă cu cadru mai lat în partea de jos, care poate fi folosit, la nevoie, ca poliţă pentru depozitarea unor lucruri diverse.

Mobila de baie

mobila de baie

Toate dulapurile alese pentru baie ar trebui să aibă forme epurate, pentru a nu domina spaţiul. Alege piese cu linii discrete, fine, fluide, dar totodată compacte, cu multe sertare, care te pot ajuta să sortezi eficient lucrurile de care ai nevoie în baie. De asemenea, foloseşte mobilierul suspendat, eliberând astfel din spaţiul din partea de jos. Nu folosi mai multe piese decât este necesar, pentru ca baia să pară mai spaţioasă.

Citește și:

La acelaşi capitol, soluţii practice, inteligente şi, de ce nu, creative pot fi săculeţii croşetaţi care se atârnă pe pereţi şi în care se pot ţine, de exemplu, uscătorul și placa de păr.

Cabină de duş în locul unei căzi de baie

baie

Dacă spaţiul nu este foarte generos, instalează o cabină de duş în locul căzii. Aceasta este mult mai practică pentru spaţiile mici şi, de asemenea, un element în tendinţe folosit în designul contemporan. Alege o cabină de duş cu geamuri, care permite trecerea luminii şi nu izolează prea mult acea zonă din baie.

Dacă, totuşi, dispui de o cadă, chiar şi de dimensiuni mai reduse, foloseşte spaţiul de la capete pentru mici rafturi pentru produsele folosite la duş.

Podeaua

Evită demarcaţiile vizibile şi alege mai degrabă o podea netedă, de exemplu, din beton cerat. Odinioară folosit mai ales în fabrici şi spaţii comerciale, acest beton cerat a fost adoptat de mulţi designeri pentru locuinţele particulare. Dacă vrei o podea cu gresie, alege un model cu carouri mari, iar, dacă optezi pentru parchet laminat, cere meşterului să monteze plăcile pe lungimea băii, pentru a mări vizual spațiul.

Citește și:

Vasul de toaletă

baie

Specialiştii în design interior sunt de părere că WC-urile suspendate, cu sprijin în perete, nu sunt la fel de masive ca cele cu picior şi arată mai modern. Spaţiul arată ordonat, pentru că rezervorul acestuia este ascuns, la fel şi canalizarea. Designul nu este singurul atu, pentru că faptul că se află la înălţime permite o curăţenie mai rapidă. Specialiştii mai spun că aceste toalete sunt şi mai economice decât cele clasice, permiţând reducerea consumului de apă cu până la 65%.

Lumina

baie

Cele mai potrivite surse de iluminat pentru băile mici sunt spoturile discrete, integrate în piesele de mobilier suspendate, dar şi pe plafon. Nu în ultimul rând, nu uita că poţi redirecţiona lumina spre anumite zone din baie, astfel încât să măreşti optic spaţiul.

Citește și:

Caloriferul

baie Poate fi înlocuit cu un uscător electric pentru prosoape, care se poate instala pe un perete şi este mult mai îngust decât un calorifer tradițional. Nu numai că este practic, dar poate fi spaţiul de depozitare pentru mai multe prosoape, oferind şi căldură în acelaşi timp.

Deşi o baie mica poate da multă bătaie de cap în ceea ce priveşte amenajarea, cu puţină organizare vei reuşi să faci loc tuturor lucrurilor de care ai nevoie în această încăpere.

Sursa foto: Pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Decembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.