Setari Cookie-uri

Top 5 trucuri de supraviețuire la cămin

Când ajungi la cămin trebuie să te rogi la Dumnezeu să ai 3 lucruri: bani, mâncare și apă caldă.

Nu e ușor să te acomodezi cu viața de cămin după ce ai avut 18 ani de zile camera ta, mâncare în frigider și părinții aproape, însă e o perioadă care te maturizează sau traumatizează. Când ajungi la cămin trebuie să te rogi la Dumnezeu să ai 3 lucruri: bani, mâncare și apă caldă.

Trucul 1: Cooperează cu colegii de cameră.

Știu că sună puțin ciudat, însă e un lucru de care trebuie să ții cont atunci când decizi să locuiești într-un cămin. Este foarte posibil să întâlnești oameni din tipologii extrem de diferite, cu obiceiuri ciudate sau personalități cu care nu ai mai avut de a face până acum, însă nu te speria. Încearcă să comunici cât mai mult cu ei pentru a face din camera de cămin o a doua casă, până la urmă, vei locui aproximativ 9 luni cu ei.

Citește și:

Trucul 2: Fă-ți prieteni!

Da, ai venit la facultate într-un oraș mare ca să înveți, să îți clădești un viitor, însă viața de student nu se compară cu nimic în lume. Nu sta ca tristul/trista în casă și distrează-te cât de mult poți, dar nu uita să mai înveți din când în când. Bonus: dacă te împrietenești cu oamenii din cămin și rămâi fără zahăr, sare sau țigări, ai la cine să apelezi ca să nu mergi 2 km pe jos până la cel mai apropiat non-stop la 3 dimineața.

Trucul 3: Păstrează curățenia!

Nu sună tocmai plăcut, însă e un lucru foarte important pe care trebuie să îl ai în vedere când te muți la cămin pentru că aici nu mai e mama care să strângă după tine sau să îți spele vasele după ce mănânci. Locuiești și cu alte persoane și ar fi destul de deranjant pentru ele să îți găsească șosetele murdare pe jos în fiecare dimineață. În același timp, dacă ai ghinionul de a nimeri un loc într-un cămin cu baie pe hol, dă-ți silința să o lași la fel de curată de parcă ar fi a ta, chiar dacă vor exista întotdeauna persoane care au o problemă cu asta. Am stat o perioadă la un astfel de cămin și nu am putut înțelege cum cineva intră într-o cabină de duș curată, iar când iese zici că s-au mutat vulcanii noroioși.

Citește și:

Trucul 4: Învață să împarți!

Pentru mine a fost destul de greu să mă obișnuiesc cu faptul că trebuie să împart, deși am un frate mai mare căruia trebuia să îi păstrez din dulciurile mele. Comunică cu cei din cameră și obișnuiți-vă să mâncați împreună pentru că e foarte rău când tu rămâi fără mâncare, iar colegii tăi fac mare festin în cameră. În același timp, dacă rămâneți toți flămânzi, faceți supă la plic împreună. O recomand în momente de sărăcie.

Trucul 5: Fii înțelegător cu cei din cameră!

O să întâlnești oameni care ascultă muzică noaptea și dorm toată ziua, care învață în toiul nopții sau care se ceartă cu iubitul la 3 dimineața. Mai e și colega mea care ascultă sunete făcute de vidre înainte să adoarmă, dar nu cred că veți mai întâlni așa ceva. Chiar dacă o să te deranjeze de multe ori tabieturile lor, gândește-te că și tu le ai pe ale tale care au același efect asupra lor. În cazul în care se întrece limita, păstrează-ți calmul și discută despre problemele din cameră. Ar mai fi și o a doua variantă: mută-te. Eu am avut 6 colege de cameră în primul an de stat la cămin.

Citește și:

foto XiXinXing/ Shutterstock

Vizionare placuta


Lorena Martin este redactor de beauty și skincare și s-a alăturat echipei Kudika încă de când se afla pe băncile facultății. Acum, după doi ani și jumătate, este absolventă a...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.