Setari Cookie-uri

Top filme dramă: povesti deosebite care te emoționează profund

Filmele dramă reușesc să te răscolească până în cel mai îndepărtat colțișor din suflet, acolo unde ai ținut ascunse emoții, sentimente, temeri sau speranțe.

De multe ori, cele mai impresionante povești le regăsești în filmele drama deoarece sunt inspirate din povești de viață pe care fiecare dintre noi le vedem în jurul nostru sau pe care le trăim. Sunt filme care oferă lecții de viață importante, care te fac să privești în sufletul tău și să deschizi sertarele unde ai ascuns adevăruri de care încerci să te ferești, speranțe pe care ai încercat să le dai la o parte, sentimente frumoase de care nu crezi că mai ești capabil și nu în ultimul rând lacrimi care uneori te purifică și îți dau puterea să te ridici și să o iei de la capăt.

10 filme dramă care oferă lecții de viață importante

1. Parasite

Filmul meu preferat de anul acesta de la Oscar este o adevărată capodoperă cinematografică. Este un film greu de descris în cuvinte, e un film pe care trebuie să îl vezi și să îl trăiești. Totul, de la atmosferă, personaje, imagini, acțiune este complet diferit de alte filme pe care le-am văzut și reușește să trezească în tine un mix incredibil de emoții și sentimente. O dramă socială care reușește să te facă să râzi, să tresari, să te înfricoșezi sau să te revolți. Este un film atât de expresiv, iar imaginile vorbesc într-un așa mod încât parcă nici nu mai e nevoie de dialog, iar eroina adevărată a filmului este minciuna.

Citește și:

2. Marriage Story

Anatomia unui divorț în care nu mai contează atât de mult cine și de ce e vinovat, cât lecțiile importante pe care ți le oferă. Un film care mi-a adus aminte de celebrul citat al lui Lev Tolstoi, de la începutul romanului Anna Karenina: "familiile fericite sunt toate la fel, fiecare familie nefericită este nefericită în felul său propriu." O dramă emoționantă în care protagoniștii au motive serioase de a se despărți, dar care păstrează legături afective puternice, iar copilul este la o vârstă la care despărțirea părinților nu poate rămâne fără sechele și care devine subiectul principal al disputei și reglementării divorțului, iar avocații joacă un rol important în adâncirea conflictelor.

Citește și:

Pentru mine actorul Adam Driver, care aici joacă rolul soțului, dar care a devenit cunoscut interpretându-l pe Kylo Ren in Star Wars, a fost o adevărata revelație.

3. Five Feet Apart

O drama romantica extraordinară despre doi tineri care se lupta cu o boală ireversibilă, care se întâlnesc și se îndrăgostesc pe holurile unui spital. Povestea este construită cu atâta sensibilitate și realism încât e foarte greu nu te emoționeze până la lacrimi, nu te cucerească și nu fii alături de personaje în această poveste pe cât de frumoasă, pe atât de sfâșietoare. Cu toate acestea, filmul este plin de optimism, glume și mesaje pozitive, iar actorii joacă excepțional.

4. Green Book

Cel mai bun film de la Oscar în 2019 prezintă o poveste de viață reală despre o prietenie frumoasă, care trece dincolo de prejudecăți. Un pianist de culoare angajează ca șofer și asistent personal un italiano-american dur. Unde? În America anilor 60', o perioada în care rasismul și prejudecățile erau la ordinea zilei. O poveste inspirațională despre cum cei doi își înfrâng prejudecățile rasiale și ura nejustificată pentru cei considerati atunci "altfel".

Citește și:

5. Tolkien

Dacă sunteți mega fani (ca mine) ai seriei Stăpânul Inelelor, atunci această drama biografică despre viața celebrului scriitor J. R. R. Tolkien, o va atragă cu siguranță. O poveste emoționantă depre curaj, iubire, prietenie și despre cum toate lucrurile prin care a trecut celebrul scriitor, implicit participarea în Primul Război Mondial, l-au inspirat scrie populara serie.

6. Little Women

Încântător, emoționant și profund, noul fillm Little Womenn (Fiicele doctorului March) rămâne actual clasicului original, dar în același timp este adaptat și pentru sensibilitățile actuale. În accepțiunea regizoarei și scenaristei Greta Gerwig, îndrăgita poveste a celor patru surori, care hotărăsc -și traiască viața după propriile lor criterii, este valabilă în orice epoca și totodată potrivită pentru momentul actual.

Citește și:

7. Where'd You Go, Bernadette

Un film care nu a avut parte de prea multă publicitate, dar care merită din plin pentru este deosebit, profund, inteligent și emoționant. Portretizarea lui Cate Blanchett despre cineva care lupta cu demonii interiori și în acelasi timp cu oamenii care o înțeleg greșit și o judecă este pur și simplu inspirațională. Nu vreau dezvălui foarte multe așa o descriu pe scurt: după ce mama ei, Bernadette Fox, o femei deosebit de nevrotică, dispare fără urmă, Bee, fiica de 15 ani, pornește în căutarea ei. Pe parcurs, adolescență are ocazia afle ce trecut neliniștit are mama ei.

8. Breathe

O drama romantică pentru suflet. Un film care te împinge iubești, respecți și prețuiești ceea ce ai. O poveste inspirațională a iubirii fără limite, bazată pe povestea reală a lui Robin Cavandish, un bărbat frumos, aventuros și plin de energie, a cărui viață ia o întorsătură dramatică atunci când poliomelita îl lasă paralizat. Împreună cu frumoasa și devotata lui soție, cei doi refuză fie prizonieri suferinței și transformă viețile altora cu umorul, curajul și poftă lor de viață.

Citește și:

9. Bombshell

Un film bazat pe întâmplări reale și cu o distribuție de excepție: Nicole Kidman, Charlize Theron și Margot Robbie. Povestea femeilor care decid îl înfrunte pe Roger Ailes, fostul CEO al Fox News SUA, acuzându-l public de hărțuire sexuală și de menținerea unei atmosfere în care femeile aveau de suferit în birourile Fox News.

10. Joker

La final am lăsat filmul și interpretarea care m-a impresionat cel mai mult. Joker nu cred mai are nevoie de prea multă prezentare, un film care te răscolește până în cele mai adânci colțuri ale sufletului tău, care trezește foarte multe emoții și sentimente și care face te gândești la el și la mult timp de la vizionare.

foto: By JLwarehouse, Shutterstock

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.