Setari Cookie-uri

Copiii pot învăța de mici obiceiuri sănătoase de la Talking Tom și prietenii lui

Din 18 mai, micii telespectatori vor face cunoștință cu cel mai inventiv grup de animăluțe, de la Minimax

Cei mai mulți părinți știu că după ”mama” și ”tata”, cuvintele preferate ale copiilor sunt ”NU” și ”DE CE”. Mai mult decât atât, nici nu există o regulă pentru apariția lor. Ceea ce ieri era ușor de acceptat și de respectat, azi poate să devină un NU surprinzător de hotârât din partea unor persoane atât de mici.

Din fericire, părinții vor avea un nou ajutor în lupta cu NU și DE CE, venit de la Talking Tom și micii lui prieteni. Aventurile virtuale ale motanului au început cu o aplicație extrem de populară printre copii (și între noi fie vorba, și între adulți), cu animale care imitau ce spunea utilizatorul.

Astăzi, povestea lui Talking Tom merge mai departe. Alături de prietenii lui, Angela, Ginger, Ben și Hank, motanul tărcat și vorbăreț devine vedetă a unui serial de televiziune. Noul desen animat prezintă aventurile echipei care își produce propriul serial în confortul studioului convertit dintr-un garaj al lui Talking Tom. Înarmați cu gadgeturi tehnice, cu idei grozave și cu un simț neobosit al umorului, Talking Tom și prietenii lui sunt hotărâți să devină staruri cu orice preț pentru invențiile lor. Însă, bineînțeles, lucrurile nu se petrec conform planurilor.

Citește și:

Dincolo de faptul că cei mici se vor distra urmărind noul program, cu ajutorul lui Talking Tom și a prietenilor lui, copiii pot fi ajutați să deprindă mai ușor obiceiuri sănătoase. Psihologia (și experiența părinților) demonstrează fără urmă de îndoială că micii noștri exploratori învață, înainte de orice, prin puterea exemplului și prin imitație.

De aceea, pe de-o parte, urmărind serialul de animație, copiii vor învăța să exploreze, să experimenteze și să descopere lumea din jurul lor cu ajutorul științei, tehnologiei și invenților. De asemenea, împreună cu celebra aplicație, acesta poate deveni un mijloc amuzant prin care cei mici vor deprinde obiceiuri sănătoase, cu atât mai importante în actualul context.

Ritualul de dimineață, de la plâns la râs

Citește și:

Unii dintre copii, de când deschid ochii de dimineață, pare că le-ai apăsat pe un buton și sunt gata să sară din pat direct la joacă, iar ultimul lucru de care au chef este să treacă pe la baie. Dacă la început, spălatul pe dinți este o experiență nouă și interesantă, pe măsură ce se mai măresc, mulți dintre micuți ajung să considere acest lucru o sâcâială în plus, generatoare de ”Da’ de ceee” plângăreț și șantajist emoțional. De aceea, o explicație simpatică din partea motanului ar putea avea mai mult efect decât rugămințile fierbinți ale părinților.

Talking Tom îi poate învăța pe copii să se spele pe mâini

La această vârstă, o prelegere savantă despre microbi, bacterii și saponine va fi întâmpinată cu un NU răsunător chiar și de la vecini, un căscat sincer și o intenție bună care intră pe o urechiușă și iese pe cealaltă. În schimb, dacă părinții folosesc aplicația prin care, de fapt, Talking Tom le va explica copiilor cum să se spele pe mâini va avea mai mult succes. Un alt truc ar fi ca părinții să se înregistreze prin aplicație cântând timp de 20 de secunde melodia preferată a micuțului, astfel încât acesta să știe să trebuie să spele pe mâini cât timp se aude cântecelul.

Citește și:

Talking Tom are nevoie de ajutor la treburile casei

Atunci când vine vorba de prezența unui animăluț în casă, părerile părinților sunt împărțite. Unii refuză cu desăvârșire, alții preferă să aștepte până când copilul va fi mai mare și va fi pregătit pentru această experiență. Indiferent de care parte a taberei vă aflați, îngrijirea virtuală a lui Talking Tom îl poate pregăti pe cel mic pentru responsabilitatea îngrijirii unui animăluț de companie real sau îl poate stimula să contribuie activ la sarcinile domestice.

Talking Tom va fi difuzat pe Minimax începând cu data de 18 mai, de la ora 16:00 și 20:00. De asemenea, un super concurs cu premii, destinat celor care vor urmări serialul, se va desfășura pe pagina de Facebook a canalului Minimax România, tot din 18 mai.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Mai 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.