Setari Cookie-uri

Cinci paşi simpli pentru reamenajarea unei băi la costuri minime

Nu este nevoie să renovezi complet baia dacă nu ai o sumă special alocată pentru acest proiect.

Bugetul pentru renovarea unei băi poate creşte rapid, mai ales dacă apelezi la meşteri. Însă nu este nevoie să renovezi complet baia dacă nu ai o sumă special alocată pentru acest proiect. Există mai multe modalităţi de a împrospăta aspectul acestei încăperi cu costuri minime şi efecte maxime.

O chiuvetă nouă

Este mai dificil şi mai scump să schimbi cada sau cabina de duş, dar poţi schimba chiuveta, mai ales dacă nu mai arată foarte bine. Există în comerț chiuvete de baie ce pot fi montate deasupra unui dulap din lemn şi care pot oferi încăperii un aer modern. În plus, vei obține și un spațiu eficient pentru depozitare. Dacă adaugi o oglindă cu câteva spoturi, vei câștiga deja și mai mult confort. Poți alege o oglindă decorativă, precum un model care se folosește de obicei în living sau pe hol. Sau poți alege mai multe oglinzi, care vor oferi mai multă luminozitate băii.

Citește și:

O culoare nouă pentru pereţi

Pentru renovarea rapidă a băii, revopseşte zonele care nu sunt îmbrăcate în faianţă şi care, în timp, tind să se păteze sau să crape din cauza umidității crescute. Se pare că în băi vopseaua „îmbătrâneşte” mai repede decât în orice altă încăpere din casă. Astfel, un nou strat de vopsea va reîmprospăta imediat aspectul pereţilor, mai ales dacă optezi pentru alb sau nuanţe deschise. Poţi folosi şi nuanţele închise. De altfel, acestea sunt în tendinţe în acest moment. Nu aplica însă o astfel de vopsea pe toţi pereţii și nu uita să alegi un tip de vopsea rezistent la umezeală.

Vopseşte faianţa

Aceasta este o altă opțiune care poate schimba radical aspectul unei băi. În ultimii ani, au apărut pe piaţă vopsele speciale pentru faianţă, care sunt rezistente şi spectaculoase. Preţul lor este uşor mai ridicat decât al unei vopsele clasice, dar în niciun caz nu ajunge la cel pe care l-ai plăti pentru înlocuirea plăcuţelor de faianţă.

Citește și:

O altă variantă pe care o poţi pune în practică sunt plăcile autoadezive, foarte simplu de montat și de curățat şi disponibile în mai multe dimensiuni, modele şi culori.

Rosturile dintre plăcile de gresie şi faianţă au tendinţa de a se murdări mult mai repede. Poţi să refaci rosturile deteriorate şi apoi să le dai o culoare nouă. În cazul în care faianţa este albă, alege pentru rosturi o culoare care să contrasteze plăcut.

Schimbă perdeaua de la duș

Perdelele de duş nu sunt deloc costisitoare. Alege una din poliester cu aspect de țesătură, care poate fi spălată la mașină, pentru a scăpa de amintirea îngrozitoare a perdelei din plastic ce se lipește de corp atunci când este umedă.

Schimbă țesăturile și alege câteva obiecte decorative

Mizează pe accesorii, pentru că nu sunt foarte scumpe și contribuie la modificarea completă a aspectului unei băi. Alege prosoape de același fel și asortează-le cu savoniera și suportul pentru periuțe de dinți, iar încăperea va avea aspectul unei băi de hotel de lux. Nu uita de un covoraș pufos, pentru a nu păși direct pe gresia rece atunci când ieși de la duș. De asemenea, optează pentru niște coșuri sau cutii frumoase, metalice, din bambus sau nuiele, pentru obiectele de care ai nevoie în baie, produse de înfrumusețare, de igienă, uscător și perii de păr.

Citește și:

Adaugă câteva plante verzi, cactuși, soiuri tropicale sau orhidee, specii care sunt rezistente în mediul mai umed din băi.

Baia este încăperea în care îți petreci zilnic timpul și pe care o folosești și pentru a te relaxa. Profită de ideile prezentate mai sus pentru a o moderniza și a o personaliza, astfel încât timpul petrecut în ea să fie unul cât mai plăcut.

Sursa foto: Pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.