Setari Cookie-uri

4 cărți MINUNTE pe care trebuie să le citești!

Se spune că pansamentul pentru un suflet rănit este o carte bună!

Mi-a plăcut să citesc de când eram mică, iar acest lucru se datorează mamei mele care e o iubitoare a cititului. Am început cu cărți ușoare, pentru copii și am continuat să le cresc dificultatea odată cu timpul. Îmi place să recitesc odată la ceva timp unele dintre cărțile care m-au impresionat sau care m-au pus pe gânduri într-o anumită perioadă a vieții mele. Fac acest lucru pentru că de fiecare dată când le citesc, le înțeleg diferit, observ detalii pe care la prima citire nu le-am remarcat și văd o altă perspectivă a poveștii. De această dată voi vorbi despre 4 cărți care mi-au plăcut extrem de mult și pe care cu siguranță le voi reciti!

4 cărți pe care trebuie să le citești!

„La răscruce de vânturi” – Emily Bronte

Citește și:

Această carte este una care te va pune pe gânduri și pe care îți vei dori să o recitești cu siguranță. Este vorba despre o poveste de dragoste dintre doi tineri, Heathcliff și Catherine, a căror soartă făcea ca totul să fie împotriva lor. Este o carte care te va face să te simți în pielea personajelor și care te va captiva încă din primele pagini.

Cartea poate fi comandată aici.

„Tu ai iubi un om ca tine?” – Cristi Grosu

Natura umană este făcuta în așa fel încât să caute. Să caute ce nu are. De aceea alergăm după persoane care nu ne vor și după lucruri care nu ne trebuie. Secretul este sa te oprești și să te uiți la persoanele care te doresc și la lucrurile pe care le deții. Renunță la a mai alerga! Renunță, ca să poți deveni prezent! A renunța la oameni și lucruri care nu-ți aparțin presupune, printre altele, descoperirea propriei persoane. Așa că, renunță la toată aceasta alergătură ca să poți deveni liber.

Citește și:

Cartea poate fi comandată aici.

„Patul lui Procust” – Camil Petrescu

Combustibilul care pune dorinţa în mişcare este, în amândouă, vanitatea. Dacă pasiunea se analizează şi formează obiectul prozei psihologice, vanitatea se reflectă în gesturi şi formează obiectul prozei comportiste. Camil Petrescu, atât de dator lui Proust în tezele lui despre roman, nu-i datorează mare lucru în romane ca atare. Patul lui Procust e romanul unor vanităţi rănite: a doamnei T. şi a lui Fred Vasilescu, în primul rând. Tocmai ale celor cărora Autorul le dă cuvântul, pe care-i îndeamnă să scrie.

Cartea poate fi comandată aici.

„Invitația la vals” – Mihail Drumeș

Deși am pus-o ultima, „Invitația la vals” este cartea mea preferată. Cartea își seduce încă de la primele pagini cititorul, care rămâne cu sufletul la gură, conectat la acordurile poveștii de dragoste dintre cei doi studenți, Tudor și Micaela. Candoarea emoțiilor și a frământărilor sfâșietoare provocate de iubire, înregistrate de scriitor cu sinceritate și sensibilitate, are darul de a aduce revelația bucuriei de a trăi alături de cei dragi, făcând din Invitația la vals o lectură necesară maturității.

Citește și:

Cartea poate fi comandată aici.

Sursă foto prima pagină Cookie Studio/Shutterstock

Vizionare placuta


Lorena Martin este redactor de beauty și skincare și s-a alăturat echipei Kudika încă de când se afla pe băncile facultății. Acum, după doi ani și jumătate, este absolventă a...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.