Care e cel mai potrivit Apple MacBook pentru nevoile tale?

Care e cel mai potrivit Apple MacBook pentru nevoile tale?
Kudika
5 August 2020

Gama actuală de laptopuri de la Apple e extrem de variată: de la MacBook Air de 13 inchi și MacBook-ul super ușor de 12 inchi, la modelele MacBook Pro de 13 și 15 inchi, există câte un model de laptop pentru orice nevoi. Ceea ce e un avantaj, dar totodată și un dezavantaj, atunci când nu știi ce model de Apple Macbook ți se potrivește și pe care să-l achiziționezi.

Teoretic, cel mai bun pentru cea mai multă lume este Macbook Air Pro. Noul MacBook Air oferă aproape tot ceea ce ți-ai putea dori de la un Apple MacBook. Este mai ușor și mai subțire decât MacBook Air original și nu mai are acele rame groase.

Ecranul acestui laptop Apple este mult mai clar, cu o rezoluție de 2560 x 1600 pixeli, de la doar 1440 x 900 la modelul anterior. O altă caracteristică binevenită este Touch ID, care facilitează deblocarea, efectuarea de plăți sigure și înlocuiește parolele.

Cu un procesor Core i5 de 8-gen, 8 GB de memorie RAM și 128 GB de stocare rapidă flash, ar trebui să ofere o destul pentru activitățile zilnice din fața computerului. Durata de viață a bateriei este foarte bună, de 9 ore și 32 de minute. Există două porturi Thunderbolt 3.

La capitolul dezavantaje, putem menționa că prețul de pornire este destul de mare, iar stocarea este de numai 128 GB. Procesorul Intel din seria Y nu este lent, dar există alte laptop-uri Windows mai puternice. Vei vrea curând un upgrade la un MacBook Pro de 13 inchi, dacă vrei mai multă putere de la Apple MacBook-ul tău.

În fine, nu neapărat un dezavantaj, dar o mică obiecție am mai putea face: ecranul Retina ar putea fi un pic mai strălucitor.

Dacă vorbim despre cel mai accesibil Apple MacBook, atunci acesta ar fi MacBook Air Non-Retina.

Cel puțin pentru moment, MacBook Air original este cel mai ieftin notebook din gama de laptop Apple. Oferă aproximativ 10,5 ore de viață a bateriei, ceea ce îl face unul dintre cele mai durabile laptopuri ultraportabile. Cea mai recentă versiune vine cu un procesor Core i5 ușor mai rapid.

La capitolul neajunsuri, putem spune că designul nu este tot atât de extraordinar ca la modelele de Apple MacBook mai scumpe, din cauza ramei destul de groase din jurul ecranului. Ecranul de 13 inchi are, de asemenea, o rezoluție destul de scăzută de 1440 x 900 pixeli, în timp ce majoritatea laptopurilor Windows din această gamă de prețuri au ecrane full HD. De asemenea, este un laptop Apple cu un procesor Intel de generația a 5-a.

Am vorbit de accesibilitate, să vorbim și de portabilitate. La acest capitol, cel mai bun Apple MacBook este MacBook-ul cu ecran de 12 inchi.

Foarte subțire și foarte ușor, MacBook-ul de 2 kilograme este ultraportabil pentru cei care sunt mereu în mișcare. Abia vei simți greutatea acest notebook în geantă sau rucsac. Ecranul Retina este clar și colorat și vei obține o durată de viață destul de îndelungată a bateriei de 9,5 ore. Cea mai recentă versiune a acestui laptop Apple vine cu un procesor mai rapid Kaby Lake, care oferă mai multă putere decât predecesorul său.

Dezavantaje? Având doar un singur port USB-C înseamnă că nu poți încărca MacBook-ul și să conectezi alt dispozitiv fără a utiliza un adaptor, care costă suplimentar. În plus, este unul din acele laptopuri cu un port ce nu acceptă Thunderbolt 3 – utilizat pentru cele mai rapide viteze de transfer și pentru conectarea mai multor display-uri de 4K.

Costul este cea mai mare problemă cu acest laptop Apple, fiind mai scump decât noul MacBook Air. Nu vrei să plătești în plus pentru mai puține porturi și un procesor mai slab, dar dacă vrei cu adevărat să călătorești ușor, MacBook-ul de 12 inchi ar putea să merite.

Accesibilitate, portabilitate, viteză. La cea din urmă avem un alt câștigător: MacBook Pro de 13 inchi

MacBook Pro de 13 inchi este un laptop foarte puternic, ascuns într-un șasiu subțire și ușor. Acest laptop Apple are aceeași greutate ca MacBook Air, dar obții un procesor Core i5 de generație 7 mai rapid și grafica Intel Iris.

MacBook Pro de 13 inchi oferă, de asemenea, un ecran luminos și difuzoare puternice, plus două porturi Thunderbolt 3 pentru viteze de transfer cât mai rapide.

La capitolul neajunsuri, să spunem că la acest laptop Apple nu beneficiezi de TouchBar oferit de noul MacBook Pro și va trebui să te obișnuiești cu un singur port ThunderBolt 3.

Cel mai bun Apple MacBook pentru multitasking? Noul MacBook Pro de 13 inchi, cu TouchBar.

Noul MacBook Pro de 13 inchi cu TouchBar este de până la de două ori mai rapid decât predecesorul său, ambalând un procesor Core i5, quad-core Core, 8GB de RAM și 256GB de depozitare.

Noul model de laptop Apple oferă, de asemenea, un afișaj True Tone care ajustează culoarea pe baza iluminării ambientale. Tastatura este mai silențioasă și mai durabilă, datorită unei noi membrane subțire sub taste.

TouchBar-ul de deasupra tastaturii oferă tot felul de butoane și comenzi relevante contextual în timp ce folosești diferite aplicații.

Această versiune a modelului MacBook Pro de 13 inchi vine și cu două porturi Thunderbolt mai mult decât modelul anterior, precum și grafica Intel Iris mai rapidă.

Dezavantaje? Această versiune a MacBook Pro de 13 inchi este destull de scumpă. De asemenea, am dori să vedem 512 GB de stocare (în loc de 256 GB) pe acest laptop Apple și mai mult de 8 GB de memorie RAM la acest preț. Durata de viață a bateriei, la 8 ore și 31 de minute, este doar decentă.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Setari Cookie-uri