Setari Cookie-uri

Ce trebuie să știi înainte de a-ți lua un animal de companie

Viața cu un animal de companie este mult mai frumoasă și mai veselă, însă nu este lipsită de griji și de momente dificile.

Înainte de a adopta o pisică, un cățel sau un alt animal de casă, este important să îți pui câteva întrebări în legătură cu felul în care ți se va schimba stilul de viață după o astfel de decizie.

Ești pregătit să îți iei un angajament serios?

A adopta un animal de companie este un angajament pe termen lung. Câinii și pisicile au o speranță de viață de 10-15 ani, de aceea trebuie să te întrebi dacă vei putea să îți asumi responsabilitatea creșterii și îngrijirii lor pentru o astfel de perioadă. De asemenea, animalele de companie au nevoie de foarte multă atenție. Drept urmare, adoptă un câine sau o pisică doar dacă simți că vei putea petrece suficient timp cu ei.

Se va potrivi un animal de companie stilului tău de viață?

Dacă obişnuieşti să lucrezi peste program, ai o viață socială activă și călătorești foarte mult, ar fi bine să te gândești de două ori înainte de a aduce acasă o pisică sau un cățel. Aceste animale au nevoie să se joace și să interacționeze cu stăpânii lor. Din cauza solitudinii pot dezvolta probleme de comportament grave.

Citește și:

Totodată, trebuie să ai în vedere faptul că unele rase de câini nu sunt tolerante cu copiii, iar unele pisici au nevoie de multă atenție și interacțiune cu oamenii, în timp ce altele preferă să fie independente. Așadar, înainte de a adopta un animal de companie, documentează-te bine în privința diferitelor rase și ce presupune viața cu astfel de companioni.

Știi cum să le acorzi primul ajutor?

Îngrijirea animalelor de companie necesită foarte multe cunoștințe, atât despre procesul de creștere și nutriție, cât și despre siguranța acestora. Aproape toți cei care dețin un animal au un medic veterinar pe care se pot baza când patrupedele necesită îngrijiri medicale. Veterinarii sunt persoane care te pot ajuta cu mai multe informații despre animalele de companie potrivite stilului tău de viață și nevoilor tale. Ulterior, un veterinar poate îngriji noul tău prieten, dacă se rănește sau se îmbolnăvește. Înainte de a adopta un animal, găsește un veterinar de încredere.

Citește și:

În plus, este important să identifici cea mai apropiată farmacie veterinara, astfel încât să te asiguri că poți să acorzi primul ajutor patrupezilor cât mai repede cu putință. O farmacie veterinară non-stop este extrem de utilă în cazul unei urgențe.

Îți poți permite un animal de companie?

Înainte de a adopta un animal, oricare ar fi acesta, verifică-ți situația financiară, pentru că îngrijirea lor este costisitoare. Mâncarea, jucăriile, serviciile medicale și tratamentul sunt cheltuieli pe care nu poți să le eviți dacă ai un animal de companie.

În plus, trebuie să adaptezi locuința nevoilor noului membru al familiei. Știai că guma de mestecat este mortală pentru câini? Sau că ibuprofenul este toxic pentru pisici? De aceea, este important să înlături din locuință toate obiectele și produsele care le-ar putea face rău. Odată ce îți iei un animal, stilul tău de viață se va schimba. \

Citește și:

Nu în ultimul rând, înainte de a adopta un câine sau o pisică, asigură-te că niciun membru al familiei, fie adult, fie copil, nu suferă de alergii la părul de animale.

Odată ce ai stabilit că poți avea grijă de un câine sau o pisică, nu îți rămâne decât să îi acorzi noului tău prieten toată afecțiunea și atenția de care are nevoie și sigur veți petrece împreună clipe de neuitat.

Sursă foto: 4 PM production/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 August 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.