Setari Cookie-uri

Cum alegi stilul de design interior potrivit pentru tine

Sfaturi care îți pot face alegerea mai ușoară.

Când amenajezi o casă, un apartament sau, pur și simplu, vrei să faci o schimbare majoră în decorul demodat al unei locuințe vechi, este necesar să alegi un stil de design interior care te reprezintă. De asemenea, acesta trebuie gândit ca un proiect pe termen lung, mai ales atunci când te muți într-o casă nouă și urmează să-ți întemeiezi o familie alături de partener. Designul va deveni oaza ta de inspirație, iar starea ta va fi puternic influențată de ceea ce alegi să ai în jurul tău zi de zi. Iată câteva sfaturi care îți pot face alegerea mai ușoară:

Inspiră-te online

Unul dintre multele beneficii ale internetului este chiar posibilitatea de a te inspira din surse precum Instagram sau Pinterest, care îți oferă o gamă largă de materiale foto și video. În special în materie de design interior, aceste platforme sunt primele canale de inspirație folosite de cei care vor să-și pună la punct locuința.

Citește și:

Materialele pe care le găsești online te pot ajuta să descoperi designul perfect pentru toate camerele din locuința ta. Inspiră-te în ceea ce privește mobilierul, iar dacă reușești să decizi ce stil de design interior preferi, nu ezita să optezi pentru bucatarii moderne, deoarece acestea nu se demodează în timp. Ai la dispoziție modele potrivite pentru toate gusturile, care pot fi încorporate în spațiul din casa ta.

Inspiră-te din stilul tău vestimentar

Când vine vorba de paleta de culori pe care vrei să o alegi pentru locuința ta, un pas simplu pe care îl poți face este să te inspiri din alegerile tale vestimentare. Acestea vor scoate în evidență culorile în care te simți cel mai bine și ce preferi în materie de look general. Dacă îți dorești ca locuința să te reprezinte în totalitate, niciun element nu va fi mai potrivit decât cele care se regăsesc deja în garderoba ta.

Citește și:

Stilul vestimentar îți oferă și o privire clară despre designul pe care l-ai aprecia în casa ta. De exemplu, dacă obișnuiești să te îmbraci în rochii cu flori, în culori pline de viață și cu patternuri creative ești, cel mai probabil, o iubitoare a stilului boem. În schimb, dacă preferi ținutele minimaliste, în alb sau negru, cu cusături simple, drepte, și urmărești mereu cele mai noi trenduri, un design contemporan sau minimalist te va face să te simți ca acasă.

Creează un moodboard

Chiar și designerii de interior folosesc această tehnică pentru a înțelege mai bine pasiunile, dar și nevoile clienților lor. Un moodboard reprezintă vizualizarea elementelor care îți sunt dragi, fie că este vorba de anumite materiale, textile, finisaje, lucrări de artă sau locuri pitorești pe care le-ai pozat. Un moodboard poate fi o colecție de poze și ilustrații pe telefonul tău mobil, pe care îți place să o privești când ai nevoie de inspirație. Acesta te va ajuta să alegi stilul de design pornind de la o stare, de la plăcerea pe care o găsești în lucrurile cu care te înconjori. Tocmai de aceea este foarte important să eviți să privești amenajarea sau redecorarea casei ca pe o sarcină complicată și, mai degrabă, să te lași purtată de instinctul care te împinge spre lucrurile frumoase. Dacă, totuși, întâmpini probleme și nu vrei să-ți asumi riscuri, discută cu un specialist, cu un designer care îți poate propune o nouă viziune.

Citește și:

Alegerea stilului de design ideal îți va aduce plăcerea de a descoperi cât mai multe aspecte pozitive despre ceea ce te face fericită acasă. Lasă-te inspirată de această experiență și bucură-te cu adevărat de roadele muncii tale.

Sursa foto: pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Septembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.