Setari Cookie-uri

Ce trebuie să faci când vrei să aduci un animal de companie în familie

Nu este niciodată prea târziu sau prea devreme să introduci un membru nou în familia ta, iar acum poate fi un moment mai bun ca oricând.

Un animal de companie poate schimba radical starea de spirit a întregii familii în aceste momente de cumpănă și poate deveni cel mai bun prieten al copiilor tăi. Fie că este vorba de un câine, o pisică sau un animal de dimensiuni mai mici, precum un porcușor de guineea, acesta trebuie introdus treptat în familie și după stabilirea unui set de reguli. Copiii pot învăța mai multe despre responsabilitate, pot face mișcare în aer liber fără riscuri, iar tu te poți bucura de un vis pe care îl ai încă din copilărie. Iată câteva sfaturi pentru momentul în care te pregătești pentru un nou membru al familiei:

Discută în familie

Dacă cei mici își doresc și ei un animal de companie, trebuie să îi pui la curent cu responsabilitățile pe care le vor avea după ce acesta va ajunge în casă. Ei trebuie să înțeleagă că animalele nu sunt jucării, că au nevoi de care trebuie să se ocupe oamenii din jurul lor. De asemenea, un animal de companie mai mare, precum un câine, va aduce și o serie de responsabilități importante pentru adulții din casă. Curățenia trebuie întreținută mai atent decât înainte și va trebui chiar să achiziționezi noi electrocasnice. Alege dintre modelele de aspiratoare care răspund acestei nevoi, mai ales în cazul în care vei avea un câine cu blana lungă, care va lăsa în urmă mult păr și va avea nevoie de atenție specială la acest capitol.

Citește și:

Un cățel, precum un labrador, ciobănesc german sau shiba inu, va implica și nevoia unui buget considerabil pentru îngrijirea acestuia, de la hrană la vizitele medicale. Trebuie să discuți cu familia ta despre posibilități și să te orientezi spre alte rase dacă cele mai pretențioase nu sunt o alegere potrivită. De asemenea, dacă ai copii foarte mici, trebuie să alegi un animal de companie blând, cu personalitate temperată, dar să ții cont și de vârsta copiilor. În anumite cazuri este posibil să fii nevoită să faci compromisuri de dragul celor mici, cel puțin până când aceștia ajung la vârsta potrivită. Până atunci, nu ezita să iei în considerare animale de companie mai mici, precum o chinchila.

Pregătește spațiul

Indiferent că este vorba de un câine sau de o pisică, locuința ta trebuie să fie pregătită pentru a-i deveni casă. Având în vedere că animalele au nevoi speciale în funcție de specie sau rasă, vei fi nevoită să faci tot posibilul pentru ca acesta să se adapteze cât mai ușor la noul mediu. Animalele sunt curioase, așa că mobilierul din casa ta trebuie protejat. Dacă ai lucruri precum detergenți, unelte periculoase și alte obiecte similare în spații ușor de găsit de către un animal, depozitează-le într-un loc închis.

Citește și:

Este posibil ca la început să ai nevoie de un țarc pliabil pentru interior, mai ales în cazul câinilor. Aceștia trebuie învățați, la rândul lor, cu regulile casei. De asemenea, în perioada în care sunt foarte tineri și încă nu au schema de vaccin finalizată, nu poți ieși cu ei din casă. Asta înseamnă că aceștia trebuie să-și facă nevoile pe tampoane absorbante speciale. Pe lângă țarc, s-ar putea să ai nevoie și de o barieră. Dacă ai copii, trebuie să creezi un spațiu separat pentru câine, pentru a nu exista probleme în momentele în care nu îi poți supraveghea pe cei mici.

Stabilește o rutină

Rutina reprezintă un aspect important în viața animalelor de companie, mai ales dacă vrei ca acestea să aibă un comportament echilibrat și potrivit pentru locuința ta. Acest lucru înseamnă mese la ore stabilite, plimbări dese pentru câini și activitate fizică plănuită în funcție de cerințele rasei, un program de joacă și chiar vizite regulate la medicul veterinar. Întreaga familie trebuie să rămână fidelă acestui program, pe care e bine îl stabilești încă de la început sau chiar înainte ca animalul să ajungă la tine acasă.

Citește și:

Rutina este la fel de importantă și în cazul pisicilor. Când vine vorba de mese și joacă, orice pisică tânără trebuie să-și creeze un obicei, iar asta implică organizare din partea stăpânilor. Pisicile trebuie să-și consume energia prin joacă și mișcare, iar dacă familia ta uită de acest aspect, vei avea o pisică agitată, care dezvoltă un comportament haotic în timp. Indiferent de animalul de companie pe care îl alegi, trebuie să acorzi atenție nevoilor acestuia.

Nu este niciodată prea târziu sau prea devreme să introduci un membru nou în familia ta, iar acum poate fi un moment mai bun ca oricând.

Sursa foto: pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.