Setari Cookie-uri

Cum sa decorezi o coronita de Craciun

Anul acesta, te invitam sa transformi o traditie de Craciun intr-o activitate frumoasa si educativa, in familie.

Mai este atat de putin timp pana la Craciun! E sarbatoarea cea mai incarcata de magie pentru multi dintre noi si ceea ce o face atat de speciala sunt traditiile si timpul petrecut impreuna.

Anul acesta, te invitam sa transformi o traditie de Craciun intr-o activitate frumoasa si educativa, in familie.

Asadar, iata cum poti sa faci o coronita de Craciun cu elemente naturale!

Sa faci o coronita de Craciun pentru usa este o activitate pe cat de simpla si placuta (chiar terapeutica), pe atat de distractiva si plina de semnificatii. Cum coronita de Craciun de pe usa este „cartea ta de vizita” in aceasta perioada, o poti personaliza asa cum iti place si ii poti oferi un simbolism aparte. Te poti ocupa chiar tu de decoratiuni, iar noi iti sugeram sa alegi elemente naturale, prietenoase cu natura: felii de portocala deshidratata, lamai deshidratate, felii de mar deshidratat, anason, flori de bumbac, bete de scortisoara, ilex, decoratiuni de lemn sau material textil. Vor aminti de bradul de Craciun traditional, cu mere si nuci, si vor parfuma natural coronita.

Citește și:

Feliile de portocala se pot pune in deshidrator sau pot fi lasate cateva zile calorifer. Nu doar ca la final vei avea un set de decoratiuni deosebite, dar te vei bucura si de un parfum deosebit in casa!

Lamaile se cresteaza si se pun intregi in deshidrator sau, la fel, se asaza cateva zile pe calorifer. Bumbacul si ilexul nu au nevoie de tratament special, pot fi puse in forma naturala pe coronita.

Coronita din brad poate fi cumparata ca atare sau o poti face chiar tu, folosind un cerc, pe care sa prinzi crengile de brad. Atentie! Daca alegi sa faci tu coronita, cauta un tip de brad cu ace mai moi si mai groase. Vei lucra mai usor cu el si vei preveni eventualele accidente.

Elemente pentru o coronita de Craciun

Inainte de a te incepe, ai nevoie de: coronita de brad, decoratiuni la alegere, pistol de lipit sau sarma.

Noi am ales urmatoarele: coronita de brad, felii de portocala uscate, flori de bumbac, bete de scortisoara, anason, fundite din material textil, globulete, ilex, stelute si fulgi de lemn.

Citește și:

De ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi elementele decorative pentru o coronita de Craciun:

-in primul rand, alege decoratiuni din aceeasi gama: fie decoratiuni naturale, fie decoratiuni din plastic sau sticla, insa din aceeasi gama cromatica;

-alege decoratiuni de marimi mici, pentru ca ele sa infrumuseteze coronita si sa o puna in valoare, nu sa distraga atentia; in plus, alege decoratiuni diferite, insa de marimi asemanatoare;

-daca alegi decoratiuni naturale, alege-le astfel incat sa isi pastreze forma – desi coronitele de Craciun cu flori sunt cu adevarat spectaculoase, acestea nu vor supravietui daca nu vor fi puse pe un suport adecvat sau daca sunt expuse la temperaturi scazute; asadar, alege decoratiuni din naturale care isi pastreaza forma si sunt estetice: bete de scortisoara, anason, fructe deshidratate, bumbac;

Citește și:

-alege decoratiuni care sunt usor de prins pe coronita – activitatea in sine ar trebui sa te bucure si sa te relaxeze, nu sa fie un stres; in plus, iti doresti ca aceasta coronita sa se pastreze cat mai mult timp.

Cum se decoreaza o coronita de Craciun

  1. Alegerea decoratiunilor

Odata ce ai ales elementele decorative pentru coronita de Craciun, alege „decoratiunea vedeta”. Adica acea decoratiune care vrei sa iasa cel mai mult in evidenta. Alege trei bucati din aceasta decoratiune si pune-le deoparte. Aceasta decoratiune poate sa fie putin mai mare decat restul sau de o culoare diferita.

Alege cel de-al doilea tip de decoratiune, tot in numar de trei bucati, si pune-o deoparte. Procedeaza la fel si cu restul. In functie de marimea lor, alege cate 3 sau 6 bucati din fiecare decoratiune.

  1. Sistemul de prindere al decoratiunilor

Cel mai simplu ar fi sa ai un pistol de lipit cu silicon. Daca nu, poti prinde fiecare element cu sarma subtire. Pentru inceput, se „insarmeaza” fiecare decoratiune, apoi se procedeaza la a le prinde de coronita.

Citește și:

Florile de bumbac se prind de baza, din dreptul tulpinii. Funditele se prind din mijloc, trecand sarma pe sub ata cu care se prind. Betele de scortisoara se prind tot de mijloc. Mai intai se face un inel in partea centrala, prin care se trece sarma pentru a se prinde de coronita.

Pentru lamaile deshidratate cel mai bine este sa le inconjurati cu un fir de guta transparent, prin care sa treceti mai apoi sarma, pentru a le prinde de coronita.

  1. Asezarea decoratiunilor pe coronita

Pentru ca decoratiunea de Craciun sa fie simetrica si estetica, se iau mai intai decoratiunile principale si se asaza pe coronita astfel incat sa formeze un triunghi echilateral. Apoi se iau decoratiunile secundare si se formeaza un nou triunghi echilateral, asezat simetric fata de primul. Aceste doua triunghiuri reprezinta baza coronitei.

Dupa ce am fixat aceste decoratiuni, trecem la decoratiunile „filler”. Adica decoratiunile mai mici, care se asaza si ele simetric, in spatiul ramas gol. Urmariti in permanenta ideea de triunghi echilateral, cu fiecare tip de decoratiuni.

Citește și:

Cand coronita este gata, verificati inca o data ca toate elementele sa fie bine prinse. Apoi, o puteti atarna pe usa cu ajutorul unei panglici de matase. Atat de simplu!

Iti lasam si un video care sa te ajute si sa te inspire!

Vizionare placuta


Kudika
20 Noiembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.