Setari Cookie-uri

Cum să alegi cadoul potrivit mai bine decât Moș Crăciun: idei și sfaturi utile

Alegerea cadourilor potrivite de Crăciun pentru prieteni și familie poate fi un proces destul de complicat. Iată câteva sfaturi practice care te vor scoate din impas

Oferirea unui cadou este una dintre cele mai bune metode prin care îi poți arăta unei persoane cât de mult o apreciezi. Iar cum sărbătorile sunt din ce în ce mai aproape, ar fi timpul să începi căutarea cadoului potrivit pentru prieteni și pentru familie.

Totuși, alegerea unui cadou poate fi un proces destul de complicat, cu atât mai mult cu cât poate fi destul de dificil să știi ce își dorește cineva cu adevărat. Din fericire, există câteva soluții care te pot ajuta să ieși din impas și să faci alegerea potrivită. Iată câteva sfaturi care îți vor fi de ajutor:

Rezolvă o problemă

Una dintre principalele greșeli pe care le poți face este să crezi că dacă oferi mult, implicit cineva va fi mai fericit. Totuși, fericirea nu vine din a adăuga, ci din a elimina anumite nevoi sau probleme. Cu alte cuvinte, atunci când alegi un cadou, gândește-te ce problemă ar putea să rezolve pentru persoana care îl va primi.

Citește și:

Dacă știi că cineva se plânge de dureri de spate, oferă-i un abonament la masaj sau la o clinică de fizioterapie. Sau poate poți ajuta pe cineva cu un abonament la un serviciu care livrează mâncare acasă. Totuși, ai grijă ca persoana care primește acest cadou să fie conștientă de problemă, astfel încât să nu creezi confuzie. Scopul tău este ca aceasta să se bucure pentru faptul că ai ajutat-o să își ia o grijă de pe suflet.

Oferă răsfăț

Poate că, din lipsă de timp sau din alte motive, cineva nu a avut niciodată ocazia să se bucure de câteva momente de răsfăț. Iar aici poate fi vorba de orice formă de răsfăț, indiferent că alegi un abonament la spa, câteva ședințe de înot sau cursuri de gătit. La fel ca în situația de mai sus, e bine să știi ce problemă ar putea să rezolve și, în același timp, să aibă scopul de a-l ajuta pe cel care primește cadoul să se relaxeze sau să bucure de o activitate plăcută.

Citește și:

Când vine vorba de răsfăț, e bine de știut că femeile iubesc să se simtă apreciate. Indiferent că e vorba de sora, iubita, mama sau o prietenă apropiată, gândește-te la un cadou practic, dar care să o facă să se simtă răsfățată. Un set cadou Baylis, cu produse pentru îngrijirea corporală, poate fi alegerea potrivită. Nimic nu se compară cu o baie caldă, urmată de o sesiune de îngrijire a pielii.

Nu crea mai multe probleme

De cele mai multe ori, oamenilor nu le place să ia decizii, așa că ar trebui să oferi un cadou care nu îi va pune în această situație. Mai exact, chiar dacă pentru tine este simplu să oferi un card cadou, cel care îl va primi va trebui să se gândească apoi ce își poate lua cu acei bani. Iar ideea oferirii unui cadou este de a demonstra că ție chiar îți pasă și că ai făcut un efort pentru a găsi cadoul potrivit.

Citește și:

Un alt exemplu poate fi oferirea unui curs de masaj sau de gătit, caz în care ar trebui să iei în calcul și stabilirea unei date. Chiar dacă cel care primește cadoul ar putea să fie nevoit să se programeze, cel puțin va avea un punct de pornire și nu va sta pe gânduri încercând să găsească de prima dată o zi potrivită.

Fii cât mai practic

Atunci când alegi un cadou, gândește-te la ceva care nu o să reprezinte doar o bucurie de moment, ci care să fie ceva de care acea persoană se va bucura mai mult timp. De exemplu, în loc să oferi un buchet de flori, ai putea să iei un ghiveci cu plante. Însă, ai grijă ca persoana care primește ghiveciul să fie pasionată de grădinărit sau să aibă timp pentru a îngriji plantele, astfel încât să nu îi creezi o responsabilitate în plus. Alte idei practice pot fi electrocasnicele, gadget-uri, seturi de bucătărie sau decorațiuni de interior.

Citește și:

Așadar, înainte de a începe goana după cadourile de Crăciun, ține cont de sfaturile de mai sus. În acest fel vei avea siguranța că faci alegerea potrivită.

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Decembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.