Setari Cookie-uri

FOTO: Decorațiuni de Crăciun lucrate manual

Detalii festive cu amprente personale

Dincolo de cadouri, unul dintre cele mai frumoase momente ale sărbătorilor de iarnă este decorarea casei pentru Crăciun. De regulă, fiecare dintre noi are globuri sau elemente speciale de decor pe care le refolosește cu drag în fiecare an datorită încărcăturii emoționale ale acestora. În același timp, trebuie să recunoaștem că în fiecare an cumpărăm alte și alte decorațiuni pe care, cel mai probabil, nu le vom refolosi. De aceea, Kudika și Lidl îți lansează provocarea Crăciunului fără risipă de resurse! Transformarea unor materiale sau obiecte banale în decorațiuni festive poate fi unul dintre acei pași mici cu valoare imensă în protejarea mediului înconjurător. Atunci când reutilizezi în acest fel, orice obiect refolosit primește o viață nouă și reprezintă o modalitate distractivă și la îndemână de reducere a risipei de energie, de materiale, de bani care, din păcate, este uneori specifică zilelor de sărbătoare.

Citește și:

În acest fel, chiar dacă ți se pare că ai făcut un singur pas, contribui și tu la inițiativa de construire responsabilă a unui viitor mai bun și la o planetă mai curată, mai sănătoasă, nu doar pentru generația noastră, ci și pentru copii. Găsești mai multe detalii despre cum curățăm și ne înfrumusețăm planeta, precum și despre alți pași mici pe care îi poți face și tu chiar pe LIDL.ro/raport-de-sustenabilitate.

Mai mult decât atât, decorațiunile de Craciun făcute în casă din materiale și obiecte reutilizate au un farmec aparte pentru ca poartă o amprenta personală. Sunt elemente speciale, creative și dau viața unor obiecte pe care altfel le-am pune la coșul de gunoi. Cu puțină imaginație, PET-urile, ambalajele de ciocolată sau de bomboane, chiar și hârtia de cadouri pot fi transformate în decorațiuni de Crăciun.

Citește și:

Coroniță de Crăciun

Ghirlandele decorative sunt unul dintre cele mai frumoase detalii ale acestor sărbători și sunt folosite cel mai des pentru împodobirea ușilor sau sunt oferite uneori ca suport de cadouri. Atunci când nu sunt confecționate în masă din plastic, acestea sunt făcute din crengi tăiate de brazi care, desigur, au farmecul lor, dar acest lucru înseamnă încă un brad sacrificat.

În locul celor din comerț, își propunem o variantă mult mai prietenoasă a acestui element decorativ și cu siguranță mult mai personală pentru că o poți face singură acasă. Singurele lucruri de care ai nevoie sunt un umeraș de sârmă pe care îl poți desface, o fundiță și globurile mai vechi pe care nu le mai folosești. Urmărește clipul de mai jos ca să vezi toți pașii necesari.

Citește și:

Calendar advent din materiale reciclate

Un calendar advent poate fi o decorațiune minunată și, în același timp, un cadou care îi va bucura pe toți cei dragi. Mai mult de atât, acesta poate fi confecționat din elemente pe care le ai la îndemână prin casă și poate fi personalizat așa cum îți dorești. În mod tradițional, un calendar advent se deschide treptat din primele ale lunii decembrie, dar acest lucru nu înseamnă că nu poate fi așezat la loc de cinste chiar în Ajun, de exemplu, astfel încât cei dragi să se poată bucura de toate cele 24 de cadouri mici ascunse în calendar.

Pentru confecționarea lui, ai nevoie de 24 de sticle de plastic, de doze sau de tuburi de rămase de la hârtia igienică, precum și de câteva bucăți de carton pe care le poți lua, de exemplu, de la un colet mai vechi. Dacă folosești primele două variante, atunci trebuie să le tai cu grijă pentru a putea pune micile cadouri simbolice în ele. Indiferent de materialul folosit, îl poți picta cu o seară înainte, astfel încât să aibă timp să se usuce. Iei apoi o bucată mai mare de carton, astfel încât să poți lipi pe ea în mod egal, ordonat toate cele 24 de lăcașuri pentru cadouri și să fii sigură că nu vor pica pe partea cealaltă. Din restul de carton confecționezi 24 de căpecele micuțe și tăi două bucăți dreptunghiulare pe care le vei folosi la final pe post de ”acoperiș”.

Citește și:

În ceea ce privește cadourile pentru calndarul advent, având în vedere că sunt 24 la număr, acestea trebuie să fie mai degrabă simbolice. Prin urmare, în funcție de destinatar, poți așeza aici, de exemplu, mici cosmetice, figurine sau dulciuri. Dacă alegi ultima variantă, păstrează toate ambalajele pentru că îți vor fi utile pentru următoarea decorațiune, așa cum vei vedea mai jos.

Foto Tatyana Soares/ Shutterstock

Sorcovă

De Anul Nou, copiii merg la colindat cu sorcova, instrumentul magic menit să invoce primăvară în fiecare casă în care este acceptat. De altfel, bățul împodobit cu hârtie colorată simbolizează crengile înflorite ale pomilor fructiferi, deci belșugul și bunăstarea tuturor celor sorcoviți. E drept că în acest an, colindatul tuturor celor din bloc sau de pe stradă nu se poate face, dar acest lucru nu înseamnă că nu îi putem bucura pe copii prin confecționarea unei sorcove din materiale reciclate cu care îi pot colinda pe cei ai casei.

Citește și:

Ai nevoie de o crenguță mai groasă adunată din parc, sfoară și hârtia care ți-a rămas de la cadourile de Crăciun sau ambalaje lucitoare de bomboane și ciocolată. Din fiecare ambalaj confecționează câte o floricică prin legarea mijlocului acestui ambalaj și răsfirarea marginilor astfel încât să imite petalele, apoi leagă floricica de crenguța găsită pe afară.

Foto Blaj Gabriel/ Shutterstock

Foto prima pagina Tatyana Soares/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.