Setari Cookie-uri

Cele mai populare 4 stiluri de design interior

Dacă vrei să-ți amenajezi locuința, însă nu știi de unde să începi, este recomandat să găsești un stil de design interior pe placul tău și să alegi piesele de mobilier și obiectele de decor potrivite. Există numeroase stiluri pentru care poți opta, iar în acest articol îți prezentăm 4 cele mai populare dintre ele: 

1. Stilul scandinav

Dacă iubești încăperile simple, dar primitoare, te vei îndrăgosti negreșit de stilul scandinav. Unul dintre aspectele ce definesc acest stil este conceptul de hygge, un termen ce provine din limba daneză și care se poate traduce prin confort. Hygge este ideea de a prețui lucrurile simple în viață și de a crea o atmosfera caldă și primitoare în casă.

Piesele de mobilier funcționale, din materiale naturale, sunt tipice stilului scandinav. Poți găsi mobilă potrivită pentru o locuință decorată în stil scandinav pe nordashop.com. Încăperile amenajate în acest stil au, de obicei, pereți albi, podele din lemn și nu sunt niciodată aglomerate de mobilă și obiecte de decor.

2. Stilul hampton

Stilul hampton este foarte popular datorită texturilor naturale și a paletei luminoase de culori. Acest stil este inspirat din arhitectura și amenajarea caselor de vacanță, și a clădirilor din cartierele de pe insula Long Island, de lângă New York.

Citește și:

Albul și albastrul sunt culorile cheie ale interioarelor decorate în stil hampton, împreună cu alte elemente cheie precum ferestrele mari, jaluzelele din lemn, obiectele de decor în stil nautic și podelele din lemn. În bucătării, dulapurile albe fără uși sau cu uși transparente, din sticlă, creează un aspect potrivit acestui stil.

3. Stilul franțuzesc provincial

Stilul franțuzesc provincial se numără printre stilurile clasice de design interior și este definit de elemente rafinate, texturi rustice și o paletă de culori deschise, pudrate. Pentru a amenaja o locuință în acest stil, optează pentru mobilă din lemn în tonuri deschise, draperii și cuverturi moi, cu broderii fine și pereți văruiți în culoarea laptelui.

Este un stil care se potrivește atât în casele din zonele urbane, cât și în cele din zonele rurale. Locuințele decorate după regulile stilului franțuzesc provincial, au o atmosferă caldă, primitoare, dar și sofisticată.

Citește și:

4. Stilul industrial

Cu un aspect modern și urban, stilul industrial este caracterizat prin texturi neprelucrate, elemente de structură expuse la vedere, armături și finisaje metalice. Gândește-te la un apartament cu pardoseală din lemn sau ciment și pereți a căror structură din cărămidă este lăsată la vedere. Un alt lucru important pentru acest stil este o paletă de culori neutre, cu câteva accente adăugate prin draperii, covoare, tablouri sau veselă.

Îți petreci o mare parte din timp acasă, de accea este important ca stilul de design interior pe care îl alegi, să se armonizeze cu obiectele de decor. Așadar, dacă nu te-ai decis încă asupra stilului de design interior pe care dorești sa-l adopți, ideile de mai sus te pot ajuta să faci alegerea corectă, în funcție de atmosfera pe care vrei să o creezi în locuința ta, pentru a te putea bucura de momente cât mai plăcute alături de cei dragi.

Citește și:

Imagine de Ferenc Keresi de la Pixabay

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.