Setari Cookie-uri

Top 8 seriale turcesti

Urmărește cele mai captivante seriale turcești care te vor ține cu sufletul la gură până la ultimul episod! Ți-am pregătit top 8 seriale pline de acțiune, dramă, iubire și lecții de viață!

In ultimii ani, serialele turcesti au captivat atentia telespectatorilor nu doar din Romania, ci din intreaga Europa. Competitia este mai mult decat acerba in acest domeniu pentru ca mai bine de 50% dintre productiile anuale ale principalelor canale de televiziune sunt anulate dupa primele cateva episoade. Astfel, fiecare dintre producatori este antrenat sa ofere publicului seriale mai bune, cu personaje pe care fie le iubesti de la inceput, fie le urasti. In fiecare an, televiziunile din Turcia produc in media 60 de seriale si cateva dintre acestea au ajuns foarte aproape de inimile romanilor. Prin urmare, iata care sunt cateva dintre cele mai populare seriale turcesti de la noi din tara.

Cele mai bune seriale turcesti

1. Legea Familiei - Cukur

Çukur reprezintă un cartier periculos din Istanbul ce este condus de o familie de mafioți - Kocovars. Băiatul cel mic al familiei, Yamaç decide să aibă o viața diferită, părăsește cartierul și se mută într-un alt loc din oraș. Acesta își urmează pasiunea pe care o are pentru muzică și o cunoaște pe Sena, o femeie de care se îndrăgostește imediat și pe care o va cere în căsătorie. Liniștea loc se va destrăma atunci când Yamaç este nevoit să se întoarcă în cartierul natal, iar Sena decide să îl însoțească.

Citește și:

Drama, pasiunea și suspansul te va ține cu sufletul la gură până la ultimul episod!

2. Mireasa din Istanbul - Istanbullu Gelin

Sureyya este o tânără absolventă de Conservator care trăiește alături de singura sa mătușă. Tânăra dorește să se lanseze în industria muzicală atunci când se îndrăgostește de Faruk. Familia acestuia este una dintre cele mai respectate, bogate şi nobile familii din Turcia. Mama lui Faruk doreşte să îi aranjeze o căsătorie avantajoasă, însă tânărul se îndrăgosteşte la rândul său de Sureyya. În momentul în care Faruk îi propune iubitei să îi întâlnească familia şi să anunţe logodna, Sureyya acceptă invitaţia, fără să bănuiască intrigile ce vor urma. Astfel, lumea modernă şi lumea tributară tradiţiilor sunt pe cale să se ciocnească.

Citește și:

3. Dragoste infinită - Kara Sevda

Acest serial prezintă o poveste de dragoste a unor tineri ce provin din două medii diferite, dar care se îndrăgostesc imediat! Kemal este un student la inginerie minieră, o fire rațională care nu crede în miracolul dragostei, iar Nihan este o tânără ce provine dintr-o familie bogată ce trăiește în zona rezidențială a cartierului. Chiar dacă cei doi sunt din medii complet diferite, reușesc să rămână împreună până când Kemal este angajat la o mină.

4. Suleyman Magnificul – Muhtesem Yuzyil

Serialul bazat pe faptele reale din viata sultanului Soliman I ocupă locul 4. Povestea de dragoste dintre Suleyman, interpretat de Halit Ergenec si Roxelana, nascuta Alexandra Anastasia Lisowska, cunoscuta mai ales sub titulatura de Sultana Hurrem a cucerit inimile publicului roman si international. Sotia sultanului este interpretata de Meryem Sarah Uzerli si mai apoi, in anii de batranete, de catre Vahide Percin.

Citește și:

Intreaga productie a dus la cateva controverse de ordin social si politic in tara de origine, din cauza felului in care este portretizat Soliman I. Acesta este apreciat in Turcia pentru reformele sale culturale si economice, precum si pentru marile resuite din campaniile militare. In acelasi timp, in serial, sunt ilustrate si slabiciunile omenesti ale acestuia, precum pasiunea pentru cadanele tinere si greselile pe care le-a facut, in special in ceea ce priveste familia sa.

In acelasi timp, Hurrem este unul dintre cele mai apreciate personaje turcesti de televiziune, simpatie motivata de carisma actritei principale si de priceperea politica si diplomatica a sultanei adevarate.

5. Tradarea – Oyle Bir Gecer Zaman ki

Actiunea celui de-al cincilea serial selectat de noi se petrece in anii ’60. Dincolo de interactiunea dintre personaje, productia a atras atentia publicului prin decorurile elegante, vestimentatie si mici detalii care, impreuna, construiesc si redau fidel atmosfera acestei decade. In plus, actiunea este centrata in jurul dramelor de familie si mai ales, asupra modalitatii in care actiunile parintilor se reflecta si schimba destinele copiilor.

Citește și:

Intreaga poveste este construita in jurul lui Ali Akarsu, un capitan care este nevoit sa isi petreaca o buna parte a timpului departe de familia lui, formata din Cemile si cei patru copii ai sai. Vietile tuturor se schimba complet atunci cand Ali se intoarce acasa insa este limpede faptul ca in viata lui s-a produs o schimbare care ii va schimba nu doar caracterul, ci intreaga viata a familiei sale.

6. Puterea destinului – Sila

Puterea destinului este un serial care a cucerit in egala masura publicul din Europa si din Asia. La succesului acestei productii a contribuit cu siguranta si farmecul actorului Mehmet Akif Alakurt, care interpreteaza rolul lui Boran.

Desigur ca tema principala a serialului este dragostea insa dincolo de acest aspect, oamenii din fata micului ecran se vor bucura de o intriga aprinsa si de lupta dintre bine si rau. In plus, serialul este o adevarata calatorie pe taramurile turcesti, presarata cu ritualuri si cutume traditionale care se ciocnesc de obiceiurile moderne.

Citește și:

7. Trandafirul negru – Karagul

Karagul spune povestea unei familii aflate la rascruce. Decorul in care se desfasoara povestea are un strop de magie si este inconjurat de legenda. Se spune ca in orasul Halfeti, care pastreaza inca un strop din aerul veacurilor apuse, cresc cei mai frumosi trandafiri din lume. Acestia isi pastreaza frumusetea unica doar pe acest pamant si daca sunt taiati sau replantati in alta parte, ei isi pierd din farmec si se transforma in trandafiri obisnuiti.

Drama familiei se desfasoara la umbra acestor flori ale dragostei care au spini ascutiti. Ebru este casatorita cu Murat si au impreuna trei copii. Atunci cand afacerea lor din Istanbul ajunge in impas, Murat se intoarce in orasul de bastina, Halfeti. Ebru pleaca in cautarea sotului sau insa va da ajunge in mijlocul unor intrigi complicate, intrigi care ii vor schimba viata complet.

Citește și:

8. Feriha – Adini Feriha Koydum

Adini Feriha Koydum este ultimul serial din topul nostru. Productia este centrata in jurul unei fete care provine dintr-o familie saraca. Totusi, datorita calitatilor intelectuale, Feriha reuseste sa obtina o bursa la una dintre ele mai bune universitati din Turcia, o institutie privata unde, de regula, ajung doar studenti din familii foarte instarite.

Aici ea atrage atentia lui Emir, Don Juan-ul facultatii, un baiat care nu are obiceiul sa se uite la o fata de doua ori, cu atat mai putin sa se indragosteasca. Totusi, Feriha il cucereste insa fata isi ascunde originile umile.

Ea inventeaza o poveste despre originile ei si pozeaza intr-o persoana cu mijloace financiare considerabile. Fara sa isi dea seama, ea ii raspunde la sentimente insa ajunge sa se piarda in hatisul minciunilor sale.

Foto prima pagina shutterstock femeie cu turban

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.