Setari Cookie-uri

În weekend-ul Swimathon București, 806 oameni înoată și strâng bani pentru 25 de proiecte

Fundația Comunitară București se pregătește weekend-ul acesta (26-27 iunie) pentru Swimathon București, a noua ediție.

comunicat de presa

806 oameni înoată în grupuri mici acolo unde acest lucru este permis: la piscine, în mare, în lac, în fața televizorului. Înotătorii-fundraiseri înoată și strâng bani pe uscat sau în apă, online sau offline, pentru că generozitatea nu se măsoară în numărul de bazine, ci în banii strânși în valuri de bine! Peste 15 evenimente au loc în weekend, mai multe detalii aici: https://swimathonbucuresti.ro/evenimente-in-weekendul-swimathon-bucuresti-26-27-iunie-2021/

Până în prezent, înotătorii-fundraiseri au strâns suma totală de 755.796 RON de la 5.737 de donatori. Campania de fundraising continuă pe www.swimathonbucuresti.ro până pe 31 iulie 2021, iar targetul final este de 1.043.600 RON.

Citește și:

25 de ONG-uri și grupuri de inițiativă au nevoie de donații pentru terapie și recuperare pentru copiii cu dizabilități, tratamente la domiciliul copiilor cu cancer, aqua terapie pentru copiii cu autism, pentru mame vulnerabile care trebuie să rămână cu copiii lor, pentru 1.000 de ore de kinetoterapie pentru copiii bolnavi, kituri pentru viitorul copiilor, pentru persoanele cu dizabilități care trebuie să se descurce la un cutremur mare, pentru o școală de vară pentru cercetătorii viitorului, pentru tineri instituționalizați.

Mai multe detalii despre cele 25 de proiecte: https://swimathonbucuresti.ro/category/proiecte/.

La această ediție Swimathon, înoată și strâng bani pentru proiecte următoarele persoane publice: Dan Amariei – OCS, scriitorii Iv cel Naiv și Alex Tocilescu, actorii Mihai Călin și Alex Stefănescu, magicianul Costin Teodorescu de la Teo Magic Show, sportivul de anduranță Avram Iancu, jurnaliștii Ioana Maria Moldovan și Sebastian Zachman (Prima TV) și designerul Agnes Lukacs. La Swimathon, participă și multipla campioană europeană și mondială Carmen Bunaciu, dar și David Popovici, de 17 ani, cel mai tânăr sportiv român care va merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Citește și:

Alina Kasprovschi, director executiv Fundația Comunitară București, organizator Swimathon București: “Swimathon s-a democratizat și mai tare anul acesta. Poate participa absolut oricine de orice vârstă, din orice oraș sau țară. Important e să creadă într-un proiect și să strângă bani pentru el.”

Roxana Irinei strânge donații pentru Asociația Ajungem Mari. Suma la care a ajuns în campania ei de fundraising este de 8.429 RON.

"Anul acesta am schimbat emoția centrală. Au fost postări care au îndemnat la reflecție și la compasiune față de adolescenții pentru care facem fundraising. Acum postez mai mult conținut video și abordez trend-uri, ceea ce a prins la oameni. Spre exemplu, am recreat împreună cu rățușcă scene din filme sau picturi cunoscute. Oamenii sunt încântați de rățușcă, o recunosc ca parte integrată din campanie și-mi spun că donează pentru ea.”

Citește și:

Swimathon București este cel mai mare eveniment de fundraising sportiv din România, din perspectiva sumelor strânse din donații pentru proiectele pe care le susține. Fundația Comunitară București organizează evenimentul din 2013 și a demonstrat oamenilor că pot deveni împreună o comunitate de suport pentru oraș. În opt ediții a coordonat 2.500 de oameni, care au înotat și au strâns peste 650.000 de euro de la 20.000 de donatori.

Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 9 ani, a finanțat peste 500 de proiecte și burse din București și Ilfov, cu mai mult de 2,1 milioane de euro. Fundația Comunitară București este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 18 fundații comunitare din țară.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Iunie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.