Setari Cookie-uri

5 locuri perfecte pentru a lua pranzul in Bucuresti

Ca orice alta capitala europeana, Bucurestiul este presarat si cu bune si cu rele. Sunt multe terase carora nu le-as mai calca pragul niciodata, dar la fel de bine exista locuri in Bucuresti in care m-as muta acum, daca s-ar putea.

Bucureștiul , în special pentru turiști, poate părea destul de greu de gestionat. Inclusiv pentru cei care locuiesc aici dintotdeauna (me included), capitala se simte câteodată mult prea aglomerată și înghesuită. Astăzi m-am gândit să vin în ajutorul turiștilor, celor care vizitează orașul pentru prima dată, celor care sunt în trecere și au nevoie să ia o masă bună în oraș și chiar locuitorilor Bucureștiului, pentru că nici ei nu sunt excluși din discuție. Am pregătit o lista cu cinci restaurante și terase pe care eu le iubesc, unde puteți lua prânzul, dar și cina.

  1. Shift Pub

Shift este un vis. Nouă ne place să mergem acolo de câte ori vrem să mâncăm ceva sățios și foarte delicios.Sunt două locații în capitala pe care le puteți alege : Shift (Str. General Eremia Grigorescu nr.17) sau Alt Shift (Str. Constantin Mille nr.4). Ambele terase sunt foarte aproape de centrul orașului, ceea ce mi se pare perfect pentru cei ce își doresc să exploreze străduțele centrului istoric în a doua parte a zilei.

Citește și:

Eu am fost întotdeauna foarte mulțumită de serviciile lor. Chelnerii sunt amabili și foarte bine intenționați, mâncarea mi se pare super gustoasă, iar porțiile sunt mult mai mari decât va așteptați. Eu nu mă rețin de la mâncare de obicei și nici nu mănânc cât o vrăbiuță- dar porțiile lor nu pot să le termin niciodată.

Big YES for Shift !

2. Acuarela Bistro

Am descoperit Acuarela în perioada liceului, când eram boemo-sensibilă și în căutare constantă de locuri instagramabile , ce arată că o scenă de film. Acuarela este unul dintre ele. Mâncarea este ultra delicioasă, iar locația vă va tăia răsuflarea.

Păstrez acest loc în sufletul meu pentru totdeauna pentru sentimentul de libertarea și pentru buna dispoziție pe care mi-o dă mereu.

Citește și:
  1. Arancini

Oh, Italia ! Ce dor îmi e de Italia ! Iar când mă apucă dorul, dau o fugă la Arancini. Restaurantul este pe strada Papadiei nr. 16 și este o poveste romantică, un colț adus din vest, care a aterizat în București.

Mâncarea este de notă 100, preferatele mele fiind desigur arancini, dar și pizza, pastele și deserturile vă vor da pe spate. Așa că, experiențaculinară nu lasă de dorit !

Eu am un sentiment bun de fiecare dată când ajung la Aranici, un sentiment de acasa pe care, trebuie să recunosc, nu multe localuri sau restaurante din București încă îl au.

Așadar, dacă vara asta Roma sau Napoli au fost puțin cam departe, Arancini e la o aruncătură de băț și promit că mâncarea este 1 la 1, ca la italieni acasa.

Restaurante Bucuresti

  1. Legere

În Piața Rosetti nr. 5 găsim la un colț de stradă Legere. Legere este restaurantul tipic de bulevard: decor superb, mâncare de excepție, iar cocktailurile…nici nu știu de unde să încep ! Noi de obicei alegem Legere când avem chef de un ‘pasta date’. Suntem mari iubitori de paste, iar dacă se întâmplă să fim prin centrul orașului sigur alegem Lejere.

Citește și:

Pastele lor sunt fenomenale, iar burgerii chiar merită fiecare leuț.

Ceea ce iubesc eu cel mai mult la ei este diversitatea clienților. În Legere veți găși oameni de toate tipurile, personalități radical opuse, garderobe diferite de la Cer la Pământ, însă același zâmbet și aceeași voie bună.

Legere e un tablou frumos, cu oameni de toate soiurile adunați la un loc de același lucru: o după amiază sau o seară reușită în București.

  1. Unico Vero

Trebuie, nu mă pot abține- mai fugim o tură până în Italia. De dată asta am ales Unico Vero (stradă Viitorului nr. 8). Aici putem simți spiritul italian, putem simți gustul tradițional și inspira aer mediteranean.

Eu cred că Unico Vero esteideal pentru ceea ce îmi place să numesc ‘Întâlnirea Perfectă’, dar și pentru un prânz alături de cei mai apropiați prieteni. Este intim și romantic și sigur va va schimbă complet starea de spirit.

Citește și:

Vizionare placuta


Cătălina este cel mai nou și tânăr redactor Kudika, acoperind zonele de Travel, Artă și Cultură. Cătălina este pasionată de teatru și cinematografie, de cinci ani este membru activ al...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.