Setari Cookie-uri

Tendințe actuale în amenajarea dormitorului multifuncțional

Un dormitor modern este, de cele mai multe ori, multifunțional, dar pentru a păstra destinația de bază ia în calcul câteva strategii actuale de amenajare

Când vine vorba despre tendințele în amenajarea interiorului, schimbările și abordările noi urmăresc, în principal, adaptarea designului interior la modificările majore ale societății și implicit ale stilului de viață. Scopul principal al unei amenajări interioare este să servească tuturor nevoilor celor care locuiesc în casă și să se plieze rapid pe toate necesitățile acestora.

Trei detalii esențiale

Dormitorul modern nu mai este doar cameră de relaxare, ci are un rol multifuncțional, fiind în egală măsură și locul unde poate fi amenajat un colț de lectură, un spațiu de lucru pentru munca de acasă, dar și zona de dressing și entertainment, pentru că în ciuda tuturor recomandărilor, televizorul continuă să fie prezent în această cameră. Având atât de multe funcții, amenajarea trebuie gândită în detaliu, scopul fiind ca toate aceste necesități să se îmbine eficient și armonios.

Citește și:

Nu ezita să alegi soluții decorative la moda, pentru că acestea îmbină cel mai bine practicul, utilul și frumosul iar, printre acestea, parchetul triplustratificat este cea mai inspirată opțiune, pentru aerul foarte personal pe care îl imprimă încăperii, dar și pentru calitățile lui excepționale. Este tratat antizgârieturi, antialunecare, este un excelent izolator termic și fonic, este foarte rezistent și ușor de montat. În plus, există într-o diversitate de culori și nuanțe, care se vor potrivi cu orice stil de amenajare interioară și este perfect pentru încălzirea prin pardoseală.

Abordează cu maximă atenție sursele de lumină. Acestea nu mai sunt doar accesorii, ci devin elemente funcționale, fiind concomitent și detalii de decor. Astfel, plafoniera și clasicele lămpi de pe noptieră trebuie completate cu o sursă de lumină aflată la un nivel intermediar, extrem de utilă pentru a oferi suport la locul de lectură sau/și la masa de lucru.

Citește și:

Alege o organizare în care să predomine spiritul practic, iar fiecare dintre elementele de mobilier să poată răspunde mai multor nevoi concomitent. Masa de toaletă clasică ar putea să fie, de exemplu, și zonă de lucru, iar un eventual fotoliu poate fi și locul perfect pentru a citi o carte sau a urmări un film, dar și scaunul mesei de toaletă. O astfel de abordare previne aglomerarea spațiului, permițând în același timp utilizarea lui în funcție de nevoi, comod și simplu.

Scopul principal

Tendințele de amenajare a dormitorului iau în calcul posibilitatea ca acest spațiu să fie utilizat pentru multiple activități, dar nu pierd din vedere niciun moment destinația principală pe care o are această încăpere. În consecință, una dintre cele mai frecvente abordări este aceea de a ascunde elementele care nu au ce căuta în dormitorul clasic. Televizorul, de exemplu, poate deveni un simplu obiect de decor, prin fixarea lui în perete, eventual într-un loc neutru, dressingul, completat cu oglinzi (alege un dulap cu uși care se deschid pe șină) va amplifica spațiul și va sublinia funcția, iar masa de toaletă, dotată cu spații de depozitare ascunse, va oferi o suprafață liberă, utilă altor activități.

Citește și:

Zona patului trebuie să rămână principală și să domine camera, iar asta se poate face prin accente de culoare, prin elemente de decor și prin utilizarea inteligentă a spațiului. Renunță la covoarele mari și alege carpete mici, colorate, de o parte și de alta a patului. Spațiul va deveni mai intim, mai cald și vei pune în valoare frumusețea parchetului. În plus, dormitorul va fi foarte ușor de întreținut.

Înlocuiește una dintre noptiere cu etajeră cu rafturi deschise. Vei avea un loc suplimentar de depozitare, pentru cărți, decorațiuni, fără să pierzi utilitatea măsuței de noapte.

Decorează patul simplu, cu puține perne mari și urmărește ca acestea să fie în ton cu restul decorului pentru a nu aglomera vizual spațiul, dar în același timp scoate-l în evidență prin detaliile cromatice de accent (perne colorate intens, de exemplu).

Citește și:

Culorile sunt esențiale

Puțini știu, dar culorile pe care le alegi pentru dormitor sunt esențiale și contribuie substanțial la reușita amenajării. Culorile sunt cele care dau atmosfera camerei.

În primul rând, este binevenit un contrast între culoarea pereților și dușumele. Pereții în nuanțe pastelate se potrivesc cu un parchet în culori mai închise, aceasta fiind varianta optimă pentru dormitor. Poți utiliza culorile și ca modalitate de a delimita zonele din cameră.

Ideale sunt culorile neutre, inclusiv toate tonurile de alb, griurile intense și mate, negrul, nuanțele de pământ, de la bej la cărămiziu, dar și albastru, mov, verde intens, roșu vișiniu, folosite drept culori dominante sau de accent.

Dincolo de toate acestea, secretele unei amenajări multifuncționale moderne în dormitor sunt: să nu aglomerezi camera, să folosești piese de mobilier cu dimensiuni corecte, proporționale cu cele ale încăperii și să optezi doar pentru detalii funcționale, practice, dar în același timp elegante și perfect integrate stilului general.

Citește și:

Sursa foto: Unsplash.com

https://unsplash.com/photos/7pCFUybP_P8

Vizionare placuta


Kudika
1 August 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.