Setari Cookie-uri

Lucruri esențiale pe care trebuie să le iei în considerare atunci când amenajezi bucătăria

Pentru o amenajare reușită a bucătăriei este vital să îți faci un plan cu lucrurile care necesită o atenție sporită

Bucătăria a devenit, fără îndoială, inima casei, fiind camera unde petrecem o bună parte din zi, fie pregătind rețete noi, fie mâncând alături de prieteni și familie. Așadar, este esențial ca acest spațiu să fie primitor, confortabil, dar și funcțional și practic. Știm că designul, paleta de culori folosită și materialele sunt cele care dau personalitate încăperii, dar pe lângă aspect, formă și dimensiuni, mai există o serie de lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când începi amenajarea bucătăriei.

După ce ai luat decizia privind stilul pe care îl vei aborda în bucătăria ta și ai vizualizat sute de imagini care să te inspire în remodelarea acestui spațiu atât de important pentru întreaga familie, este momentul să alegi mobilierul de bucatarie. Masa, scaunele, dulapurile și blaturile sunt piesele esențiale ale încăperii, așadar trebuie să le alegi cu atenție și răbdare.

Citește și:

Ce trebuie să iei în considerare când alegi mobila?

Un aspect căruia trebuie să-i acorzi o importanță majoră este ușurința cu care piesele de mobilier se pot întreține. Folosești bucătăria pentru a găti și pentru a lua masa, fiind aproape imposibil să ferești blatul sau alte suprafețe de anumite incidente, precum pete și lichide fierbinți. Ia întotdeauna în calcul să cumperi mobilier din materiale care nu se pătează și care sunt rezistente atât la zgârieturi, cât și la contactul cu recipiente fierbinți. Cu cât este mai ușor de întreținut, cu atât bucătăria ta va arăta mai curată și îngrijită.

De asemenea, optează pentru o mobilă care să dispună de un grad mare de accesibilitate și să nu îți îngreuneze sarcinile. Spațiul trebuie foarte bine gândit astfel încât să nu te lovești de sertare sau să te întinzi prea mult după farfurii sau alte ustensile de care ai nevoie. Pentru a găsi designul perfect pentru cameră, acordă atenție formei, dimensiunii și scrie toate elementele care îți sunt esențiale, astfel încât să observi de cât spațiu de depozitare ai nevoie.

Citește și:

În ce ordine cumperi piesele de mobilier?

Dulapurile de bucătărie sunt cele mai importante pentru că acestea au un mare impact asupra aspectului general al bucătăriei. Alege o variantă care să se potrivească cu designul casei, cu personalitatea ta și adaugă elemente atemporale.

Cumpără scaunele de bucătărie și masa după ce ai achiziționat dulapurile, astfel încât să creezi o imagine unitară. Dacă îți dorești o bucătărie relaxantă și confortabilă atunci alege modele clasice de scaune care să-ți ofere confort pentru o perioadă mai mare de timp. Dacă folosești bucătăria doar pentru pregătirea mesei și nu este și zona de luat cina sau prânzul, atunci poți opta pentru scaunele tip bar. Acestea vor da un aer extrem de modern și aerisit. După ce te-ai decis asupra mobilierului, abia acum este momentul să alegi aparatele electrocasnice. Cea mai bună variantă este să cumperi modele incorporabile, acestea fiind minunate pentru că te vor ajuta să eviți problemele de spațiu sau estetică. Dacă lingurile, cuțitele și furculițele vor sta excelent în sertarele speciale, gândește-te la un spațiu suplimentar unde să ascunzi toate acele electrocasnice pe care nu vrei să le vezi zi de zi pe blatul de la bucătărie. O astfel de metodă va aduce uniformitate bucătăriei și îi va oferi un aer elegant și rafinat.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 August 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.