Setari Cookie-uri

15 carti pe care trebuie sa le citesti la 20 de ani

Eu m-am trezit de multe ori spunandu-mi 'Doamne, de cand n-am mai pus mana pe o carte!' si m-am hotarat sa pun cap la cap un plan de lectura- simplu ca buna ziua, greul se intampla dupa. Asa ca am alcatuit o lista ce se poate plia pe toate gusturile, cu 15 romane care abordeaza subiecte diferite si stiluri total opuse de scriitura. Sa incepem!

  1. Zbor deasupra unui cuib de cuci de Ken Kessey

Povestea tulburatoare a pacientilor dintr-un ospiciu a fost publicata in anul 1962 si a avut parte si de ecranizare, avandu-l in distributie pe celebrul si iubitul actor Jack Nicholson. Asistam la tehnici barbare si comportament si tratament mizerabil asupra pacientilor. Insa ce se intampla atunci cand unul dintre ei se revolta?

Cartea o puteti achitiona de pe elefant.ro la doar 40,46 de lei.

Carti de citit la 20 de ani

  1. Alchimistul de Paulo Coelho

Alchimistul este o poveste potrivita pentru orice varsta, insa ce va capata valente tot mai interesante si profunde cu cat o veti citi la maturitate. Povestea ni-l prezinta pe Santiago, pastorul andaluz ce isi paraseste tara pentru a pleca in cautarea unei comori. Destinatia finala este Egipt. Insa, ce lectii ii sunt pregatite pe parcursul acestei calatorii initiatice ?

Citește și:

Cartea o puteti achizitiona de pe elefant.ro la doar 31.92 de lei.

Carti de citit la 20 de ani

  1. Mandrie si prejudecata de Jane Austen

Poveste de dragoste cu peripetii, cu suisuri si coborasuri cu multa mandrie si multe prejudecati este cum am putea sumariza celebrul roman al lui Jane Austen. Acesta este o lectura placuta, prezentand viata britanica cu secole in urma. Insa, lucrurile desigur ca devin si mai interesante cand cineva se indragosteste!

Cartea o puteti achizitiona de pe elefant.ro la doar 11,94 de lei.

Carti de citit la 20 de ani

  1. Demonii de F.M Dostoievski

Dostoievski este unul dintre cei mai iubiti autori ai tuturor timpurilor, fiind denumit Shakespeare al romancierilor. Romanul sau ‘Demonii’ este in topul preferintelor pentru multi cititori, prezentand povestea prezentand revolutia impotriva guvernului din Rusia. Paginile prezinta raul in mai multe forme ale sale. Si totusi, cum ne eliberam de rau ?

Citește și:

Cartea o puteti achizitiona de pe elefant.ro la doar 23,96 de lei.

Carti de citit la 20 de ani

  1. Maestrul si Margareta de Mihail Bulgakov

Cel mai important roman al autorului, romanul pe care l-a incheiat de abia pe patul de moarte este ‘Maestrul si Margareta’. Opera prezinta lumea paralizata in care Maestrul si Margareta incerc sa cladeasca o poveste de iubire. Insa, cum poate fi lumea scapata de monotonie si rau?

Cartea o puteti achizitiona de pe elefant.ro la doar 41,65 de lei.

Carti de citit la 20 de ani

  1. Soareci si Oameni de John Steinbeck

O poveste despre prietenie, despre loialitate si despre destin ne este expusa prin celebrul roman al lui Steinbeck. Cartea a fost apreciata si a devenit foarte rapid unul dintre romanele clasice ale secolului trecut. Actiunea ii prezinta pe cei doi barbati, prieteni buni ce ajung sa lucreze impreuna la o ferma pentru a isi atinge scopul: sa cumpere un loc al lor. Insa ce se intampla cand unul dintre ei este prea naiv ?

Citește și:

Cartea o puteti achizitiona de pe elefant.ro la doar 19,51 de lei.

Carti de citit la 20 de ani

  1. Hamlet de William Shakespeare

Cel mai important scriitor englez din istorie, dezvaluie viata tanarului Hamlet- print al Danemarcei. Dupa moartea tatalui sau, mama acestuia se casatoreste chiar cu fratele fostului rege provocandu-i durere si suferinta tanarului. Insa fantoma tatalui sau se arata intr-o noapte pentru a descoperi secretele mortii sale.

Cartea o puteti achizitiona de pe elefant.ro la doar 15 lei.

Carti de citit la 20 de ani

  1. Craii de curtea veche de Mateiu Caragiale

Acest roman prezinta intr-un chip unic tablourile unui Bucuresti pierdut. Cei trei crai si povestea lor vor fi o incantare pentru orice cititor. ‘Opera este o evocare plina de farmec amar, de nostalgie sfasietoare a Bucurestilor, in chipurile sale vechi, de pe la jumatatea secolului al nouasprezecelea pana in preajma Primului Razboi Mondial.’

Citește și:

Cartea o puteti achizitiona de pe elefant.ro la 91,70 de lei.

Carti de citi la 20 de ani

  1. Adam si Eva de Liviu Rebreanu

Este probabil a patra sau a cincea oara cand amintesc de cartea aceasta care pe mine m-a impresionat profund. Rebreanu prezinta evenimentele petrecute pe parcursul multor secole : doua suflete pereche ce se iubesc si cum reusescs a se gaseasca in fiecare viata, in fiecare reincarnare. Insa, vor ajunge sa fie impreuna vreodata ?

Cartea o puteti achizitiona de pe elefant.ro la doar 17,10 lei.

Carti de citit la 20 de ani

  1. Pescarusul de A.P Cehov

Impreuna cu Pescarusul descoperim in carte si piesa ‘Unchiul Vanea’, cele doua reusind sa il faca pe cititor sa inteleaga cum era de fapt Cehov. Anton Pavlovici Cehov a fost medic si ulterior scriitor rus ce pana in zilele noastre este o inspiratie si piesele sale sunt puse in scene la cele mai importante teatre din lume.

Citește și:

Cartea o puteti achizitiona de pe elefant.ro la doar 17,96 de lei.

Carti de citit la 20 de ani

  1. Marile Sperante de Charles Dickens

Acest roman este un clasic, un MUST pentru orice cititor pasionat. Este un roman plin de esenta, de valori morale si multe lectii valoroase.

Carte o puteti achizitiona de pe elefant.ro la doar 30 de lei.

Carti de citit la 20 de ani

  1. Pacienta tacuta de Alex Michaelides

‘Viata Aliciei Berenson este aparent perfecta. Pictorita renumita casatorita cu un fotograf de moda, ea traieste intr-o casa superba, cu vedere spre parc, intr-una dintre zonele cele mai dorite din Londra. Intr-o seara, sotul ei Gabriel se intoarce acasa tarziu de la o sedinta foto, iar Alicia il impusca de cinci ori in fata si apoi ramane tacuta mai multi ani.’ Aceasta este scurta descriere a romanului supra numit Thrillerul Perfect !

Carte o puteti achizitiona de pe elefant.ro la doar 23,45 de lei.

Citește și:

Carti de citit la 20 de ani

  1. Femei de Charles Buckovski

Ce se intampla cand un scriitor alcoolic si mare iubitor si admirator al femeilor decide sa isi povesteasca viata? O carte ce prezinta uor negru si erotism aparte, scrisa de celebrul Buckovski ce l-a conturat pe protagonist ca pe un alter ego al sau.

Cartea o puteti achizitiona de pe elefant.ro la doar 21, 21 de lei.

Carti de citit la 20 de ani

  1. Elevul Dima dintr-a saptea de Mihail Drumes

Iar pentru a incheia cu un autor roman pe care eu il iubesc foarte tare: Mihail Drumes, am ales ‘Elevul Dima dintr-a saptea’, o povestea naiva, inocenta si superba prin simplitatea ei.

Cartea o puteti achizitiona de pe elefant.ro la doar 34,54 de lei.

Carti de citit la 20 de ani

Poza de coperta Dean Drobot/Shutterstock

Vizionare placuta


Cătălina este cel mai nou și tânăr redactor Kudika, acoperind zonele de Travel, Artă și Cultură. Cătălina este pasionată de teatru și cinematografie, de cinci ani este membru activ al...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.