Setari Cookie-uri

Șapte idei de amenajare pentru un living de invidiat

Dacă te pregătești de amenajat un spațiu interior, inspiră-te din următorul articol pentru un living de vis

Livingul este locul în care se adună întreaga familie seara sau în weekenduri, în fața unui smart tv sau pentru distracție cu board games. Aici este locul în care primești musafirii și de aceea e important ca acest spațiu să fie unul cât mai primitor, dar și decorat ingenios. Îți oferim șapte idei de amenajare a livingului, astfel încât să te inspiri și să obții un spațiu în care oamenilor le este drag să revină.

  1. Albastru liniștitor

Culoarea albastră are un efect de liniștire asupra ochiului și creierului uman. Un interior în care se regăsește această culoare va crea un mediu plăcut. Unele persoane preferă să mizeze pe culori mai intense sau chiar țipătoare, însă acestea pot deveni obositoare pe termen lung. Albastrul vine cu o eleganță discretă, menită să confere un sentiment de intimitate și relaxare. Nuanțele de albastru pot fi completate cu alb, gri, auriu sau argintiu, realizându-se un echilibru coloristic deosebit.

Citește și:
  1. Priveliște de vis

Dacă locuiești la casă și ai vedere spre mare, spre o grădină, spre un lac sau pur și simplu către un colțișor de natură, încearcă să maximizezi această priveliște. Poți avea în living o fereastră amplă, fie dispusă pe orizontală, fie pe verticală, în așa fel încât o porțiune cât mai mare din peisaj să fie vizibil. Fereastra va deveni punctul central de interes din încăpere, astfel că îl poți face un loc comod și primitor prin realizarea unui pervaz lat, cu perne dispuse pe acesta, sau prin plasarea unei canapele confortabile, unde musafirii se vor înghesui să prindă un loc.

  1. Tapet pentru un plus de stil și culoare

Un tapet deosebit va ieși în evidență și va da o atmosferă specială livingului. Trebuie să acorzi atenție alegerii pe care o vei face, în așa fel încât culorile, forma și chiar textura tapetului să se potrivească elementelor din living: mobilă, lămpi, covoare, diverse obiecte de decor. Practic, trebuie să existe o îmbinare armonioasă între toate aceste detalii. Tapetul nu trebuie nici să încarce, dar nici să fie prea banal. Dacă nu știi ce să alegi, poți apela la ajutorul unui designer de interior, care îți va recomanda tapetul potrivit pentru livingul tău.

Citește și:
  1. Compartimentare în funcție de activități

Dacă ai un living de mai mari dimensiuni și vrei să fie multifuncțional, îl poți compartimenta în două secțiuni: o zonă va fi destinată exclusiv primirii de oaspeți, iar cealaltă zonă va fi folosită de familie tot timpul pentru diverse activități: citit, scris, joacă. Cele două secțiuni pot fi obținute prin intermediul unui perete de sticlă sau, dacă dorești o delimitare mai clară, poți folosi chiar un paravan stilizat. Printr-un astfel de paravan te poți bucura de intimitate și poți ascunde rapid eventuala dezordine atunci când copiii s-au jucat acolo.

  1. Cât mai multă lumină naturală

Lumina naturală este mult mai sănătoasă decât cea artificială. Ochii sunt mai protejați, iar creierul primește o stare de bine și de relaxare pe care nu o poate conferi lumina artificială, mai ales pe termen lung. O încăpere întunecoasă poate părea neprimitoare și apăsătoare. De aceea, pentru living mizează pe ferestre largi, cu perdele subțiri și transparente sau lasă ferestrele libere, atunci când priveliștea îți permite intimitate.

Citește și:
  1. Surprinde prin artă

Dacă ești pasionat de artă, cel mai bun loc pentru expunerea acesteia este în living. Poți așeza un tablou sau o sculptură într-un loc vizibil. Arta trebuie arătată și pusă în valoare. Musafirii vor fi interesați să afle cât mai multe detalii despre astfel de piese și cu siguranță acestea vor reprezenta un subiect efervescent de discuție. Este importantă armonia elementelor din încăpere, astfel că mobilierul, covorul și culoarea peretelui trebuie să se potrivească pieselor de artă aflate acolo.

  1. Tonuri neutre pentru calm și relaxare

Atunci când livingul este decorat în tonuri neutre, vei simți instant liniște și relaxare atunci când vei intra în încăpere. În categoria acestor culori neutre intră griul cu diversele sale tonalități, bejurile, diverse nuanțe de maroniu și brun, bleumarinul și unele tonuri de albastru. Culorile neutre conferă eleganță și modernitate interiorului, completat cu mobilă minimalistă, însă confortabilă. Interiorul va fi unul luminos și cald, iar musafirii se vor simți bine primiți.

Citește și:

Inspiră-te din cele 7 idei de amenajare și creează un living de vis pentru tine și cei dragi. Nu uita să dai o amprentă personală, astfel încât interiorul să spună ceva despre tine și preferințele tale. Dincolo de trendurile în materie de decorațiuni interioare, este important ca locuința să fie plăcută pentru tine și primitoare pentru musafiri.

Sursa foto: elledecor.com, houseandgarden.co.uk, homesandgardens.com

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.