Setari Cookie-uri

Cum poți să schimbi locuința cu minim de efort și costuri reduse

Folosește-ți ultimele zile de concediu pentru a face schimbări în căminul tău. Recomandările de care poți ține seama pentru a nu cheltui foarte mulți bani

Atunci când ești pusă pe fapte mari în ultimele zile de concediu și ai vrea să faci schimbări semnificative în locuință, însă nu dispui de bani, mai ales că sejurul în Grecia și o săptămână în Maramureș au costat destul de mult, atunci nu-ți rămâne decât o soluție. În primul rând, pune pe hârtie ceea ce nu îți place și ai vrea schimbat, după o analiză la rece a situației, așadar a designului interior. După această etapă, calculează-ți și recalculează-ți finanțele și astfel vei ști de ce sumă dispui pentru a implementa schimbările. Având în vedere contextul, faptul că e final de vară, că cei mici încep școala, s-ar putea că rezultatul să te nemulțumească, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la planul tău. O alternativă ar fi să faci schimbări de suprafață, nu totale. Ce înseamnă acest lucru? În articolul care urmează îți vom explica în detaliu:

Citește și:

Piese de mobilier

Cel mai probabil, nu vei avea resurse financiare pentru a schimba mobila în sufragerie sau în dormitor, pentru că acest proces presupune investiții semnificative. În schimb, poți să te reorientezi către o parte a casei uneori neglijată în comparație cu restul locuinței și să comanzi mobila pentru baia ta, mai ales dacă cea veche nu a fost cumpărată pe măsură sau s-a uzat în timp. Astfel, ori de câte ori vei intra în această parte a locuinței, adică zilnic, vei avea impresia că ești în altă casă, rezultatul e vizibil și astfel vei avea un sentiment constant de satisfacție. În plus, dacă optezi pentru piese dispuse pe verticală, dulapuri suspendate cu oglinzi încorporate și etajere, vei obține și mai mult spațiu, iar baia va deveni o adevărată atracție a căminului, pe lângă mărirea gradului de funcționalitate.

Citește și:

Și dacă vrei să mai faci și mici schimbări în întreaga locuință, axându-te pe mobilier, poți cumpăra un fotoliu de tip balansoar în living sau poți schimba tabureții de la masa din bucătărie. Există de asemenea și posibilitatea recondiționării și a personalizării pieselor de mobilier. E un proces care nu implică costuri ridicate, rezultatele sunt vizibile, iar piesele recondiționate nu mai păstrează decât forma celor vechi.

Elemente de decor

Probabil știi și tu că detaliile fac diferența, aspect concludent atunci când vei ajunge să primești în casă musafiri, iar aceștia nu vor mai recunoaște nimic din ceea ce le era familiar în casa ta. Un tapet pentru pereți, perdele, draperii și cuverturi noi, covoare schimbate, eventual câteva tablouri, toate acestea îți vor da impresia că ești într-o locuință nouă. Pentru a nu cheltui mulți bani, poți să începi să iei la pas și magazinele second-hand, cele de tip „garage sale”, în care oamenii expun contra unor sume modice lucrurile pe care nu le mai folosesc. De asemenea, ai și opțiunea grupurilor de donații, unde mii de membri donează diferite obiecte, mai ales cele ce țin de casă și decorațiuni. În plus, mulți renunță și la plante, ceea ce reprezintă o adevărată oportunitate pentru a-ți transforma casa într-o oază de liniște animată de mult verde.

Citește și:

Este esențial să te apuci de schimbări, chiar dacă te gândești că nu ai suficiente resurse financiare. Important e să începi de undeva, iar când vei vedea și primele rezultate, te vei mobiliza să continui, vei căuta soluții alternative, astfel încât să fie totul așa cum îți dorești.

Sursă foto 1: Pexels

Sursă foto 2: Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
15 Septembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.