Setari Cookie-uri

La ce să fii atent când cumperi un ATV

La fel ca în cazul oricărui alt vehicul, și atunci când vine vorba despre achiziționarea unui ATV, există mai mulți factori pe care trebuie să iei în considerare. De la preț, garanție, dotări, până la opțiuni de finanțare, marcă, an de fabricație, etc. Un ATV este de multe ori vehiculul ideal pentru a face cunoștință cu lumea offroad, așa că am pregătit un articol plin cu recomandări interesante, astfel încât, dacă îți dorești să cumperi unul, să iei o decizie cât mai informată. 

ATV-urile dau dovadă de o versatilitate incredibilă, iar asta le face să fie unul dintre cele mai apreciate variante atunci când vine vorba despre off road. Pot fi utilizate pentru plimbări de agrement, dar și pentru vânătoare și pescuit, agricultură, îngrijirea gazonului sau îndepărtarea zăpezii.

În funcție de bugetul pe care îl ai disponibil, poți alege un model mai mare, un Can-Am, un motor mai puternic, o tracțiune integrală, dar și numeroase componente suplimentare. Un ATV te poate duce aproape oriunde dorești să ajungi, indiferent dacă este vorba despre o excursie pentru un camping pe vârful muntelui sau până la râul din apropiere.

Dacă ești familiarizat cu mașinile, atunci trebuie să știi că și la un ATV te vei confrunta cu aproximativ aceleași situații. Din acest motiv, este important să îți aloci timpul necesar pentru a prospecta piața, a găsi ATV-ul perfect, a-l testa și a te asigura că funcționează bine.

Citește și:

În special dacă vei cumpăra de o persoană privată, ar trebui să efectuezi o verificare amănunțită, astfel:

  1. Aspectul general

În funcție de modul în care este utilizat, ATV-ul poate suferi de un grad de uzură mai mic sau mai mare. Poate fi afectat de rugină sau plasticul poate fi spart ori fisurat. Desigur, este vorba despre un ATV folosit și nu unul nou, asta înseamnă că pot exista imperfecțiuni sau chiar avarii, dar este important ca prețul să fie unul adecvat, care să reflecte starea reală a autovehiculului.

  1. Verifică uleiul

Este la nivelul recomandat? Are o culoare ok? Dacă uleiul este insuficient sau este prea gros și prea negru, probabil nu a fost schimbat de mult timp. Pe de altă parte, un ulei apos, poate indica o scurgere.

  1. Solicită istoricul

La fel ca și în cazul unei mașini, un ATV trebuie să fie însoțit de documentele de achiziție și cele de revizii. Dacă ATV-ul are un istoric curat, care să nu reflecte daune sau reparații majore, dacă aspectul general este unul bun, atunci se poate să fie cel pe care îl căutai.

Citește și:
  1. Fă un test drive

Dacă scurta verificare vizuală pe care ai făcut-o ATV-ului ți s-a părut satisfăcătoare, este momentul să faci un test drive, pentru a vedea cum se simte cu adevărat atunci când îl conduci. Fii atent la câteva lucruri cum ar fi păstrarea direcției, frânarea rapidă, funcționarea farurilor și a semnalizării, accelerație etc.

  1. Verifică anvelopele

Un set nou de anvelope valorează câteva sute de euro așa că este bine să știi dacă trebuie să faci și această investiție. Contravaloarea anvelopelor poate fi un subiect bun pentru negocierea prețului final pentru ATV. Pe lângă asta, aspectul anvelopelor poate spune multe despre modul în care a fost întreținut ATV-ul. Dacă anvelopele sunt crăpate și deteriorate, poate fi un semn că ATV-ul a stat în soare și căldură puternică pentru mult timp.

Citește și:
  1. Verifică partea inferioară

După ce ai finalizat verificările din partea superioară a ATV-ului, aruncă o privire și sub el. Caută orice urme de lovituri puternice și verifică să nu fie puntea strâmbă sau atinsă de rugină. Tot în această poziție, poți verifica rulmenții, apucând anvelopa și făcând mișcări ferme în interior și exterior.

Photo by Elena Saharova from Pexels

Vizionare placuta


Kudika
26 Septembrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.