Setari Cookie-uri

4 puncte cheie de care să ții cont când renovezi apartamentul

Renovarea căminului aduce un plus de confort și îți dă o stare de bine.

Renovarea va da un aer proaspăt locuinței și o va face mai confortabilă, dar unele dintre condițiile pentru reușita acestui demers sunt să gândești totul în etape și să stabilești un buget realist și echilibrat. În felul acesta, te vei concentra pe punctele cheie ale renovării și vei îmbunătăți exact ceea ce este cu adevărat necesar.

Orientează-te asupra încăperilor pe care le utilizează toți membrii familiei, respectiv bucătăria, camera de zi, baia și holurile, iar atmosfera generală a casei va fi revitalizată eficient.

Schimbă mobilierul din bucătărie și dă o notă personală gresiei

Pentru că este una dintre cele mai importante încăperi ale casei, orice renovare temeinică începe de aici. Ia în calcul elementele ergonomice, care permit personalizarea amenajării și care sunt ușor de utilizat, cum ar fi fronturile și panourile noi pentru uși, rafturile mobile și diversele accesorii care vor îmbunătăți funcționalitatea bucătăriei. Oricare dintre acestea va împrospăta bucătăria.

Citește și:

Orientează-te, de exemplu, spre bucătăriile modulare, care îți oferă posibilitatea înlocuirii ușilor, a blatului, mânerelor și a butoanelor dulapurilor, cu unele de altă culoare sau care sunt fabricate din alt tip de material. Totodată, acestea permit încorporarea electrocasnicelor și combinațiile interesante de texturi și materiale.

O altă variantă este să te orientezi spre seturile de mobilă sau bucătăriile în kit, ușor de integrat în orice design, indiferent că optezi pentru stilul modern, contemporan sau industrial.

Așadar, după ce faci un plan și stabilești cum vei aduce un boost pentru mobila bucatariei tale, mizează pe aspectul unic și pe rezistența bună în timp a pieselor sau a elementelor de mobilier nou pe care le alegi.

O renovare a bucătăriei poate implica și schimbarea elementelor de feronerie, a bateriei de la chiuvetă, dar și îmbunătățirea gresiei și a faianței fără să le schimbi, folosind folie sau emailuri speciale, care aderă direct la plăcile ceramice.

Citește și:

Revopsește pereții din living și adaugă surse noi de lumină

Cea mai simplă soluție de împrospătare a atmosferei din camera de zi este un nou strat de vopsea lavabilă, într-o nuanță mai închisă decât cea deja utilizată. În acest caz, aplicarea va fi ușoară. Dacă preferi o nuanță mai deschisă, va trebui să pregătești pereții înainte. Aceștia trebuie curățați și e posibil să fie nevoie de un nou strat de amorsă.

Dacă ai finalizat această etapă, poți continua cu podelele. Poți schimba parchetul sau limitează-te la alegerea unui covor nou sau a unei mochete.

O husă pentru canapea, în ton cu noile draperii, va schimba complet atmosfera. Nu uita să adaugi noi surse de lumină. Respectă regula celor trei planuri: un corp de iluminat în plafon (lumina ambientală sau generală), completat de surse individuale (lumini de accent și de poziție). În felul acesta, vei putea realiza o scenografie proprie, care să se adapteze la mai multe funcții ale camerei de zi.

Citește și:

Creează mai mult spațiu în baie

Cu un buget gestionat corect, vei putea schimba atmosfera și în baie. De pildă, prin simpla adăugare a unui dulap de tip coloană, care să-ți ofere spațiul de depozitare necesar pentru obiectele indispensabil din baie, poți crea senzația de spațialitate, chiar dacă ai o baie mică. Simplul fapt că vei descongestiona și organiza locul este suficient pentru a-l îmbunătăți substanțial.

Adaugă o plantă, un raft pentru cadă, covorașe noi și, eventual, o oglindă cu becuri de tip LED încorporate.

Dacă poți face o renovare mai amplă, un strat nou de vopsea, recondiționarea sau schimbarea plăcilor de faianță și un dulap cu blat pentru lavoar pot fi soluții inspirate.

Reamenajează pardoseala din hol

Renovarea locuinței nu trebuie să omită holul de la intrare, indiferent de dimensiunea ori tipul lui (deschis sau închis). Pentru o întreținere ușoară, alege gresie mată pentru pardoseală. Poți îndulci atmosfera cu câteva covorașe mici, uni, în tonuri potrivite.

Citește și:

Luminează bine holul. Este unul din secretele unei amenajări plăcute și funcționale și nu omite să adaugi o oglindă mare, care este, în egală măsură, practică și estetică, amplificând lumina și spațiul.

Detalii de luat în calcul când renovezi locuința

Înainte de a începe o renovare a casei, ia în calcul următoarele aspecte, ca să știi de la bun început care sunt punctele cheie asupra cărora vrei să intervii, pentru a da o nouă față locuinței tale:

  • fă un plan exact cu ceea ce vrei să faci;

  • calculează costurile și stabilește un buget alocat pentru fiecare încăpere care intră în planul de renovare;

  • în funcție de bugetul disponibil, stabilește și amplitudinea renovării, dar și punctele cheie ale acesteia;

  • ține cont de dimensiunea pieselor noi de mobilier pe care le alegi;

    Citește și:
  • dacă zugrăvești, stabilește culorile astfel încât acestea să fie în armonie cu restul nuanțelor din casă;

  • procură toate materialele necesare înainte de a te apuca de treabă;

  • documentează-te și învață care sunt etapele pentru fiecare lucrare în parte.

În funcție de buget și de preferințe, renovarea casei se poate rezuma doar la anumite puncte cheie, cum sunt și cele de mai sus. Dacă te concentrezi asupra lor, este suficient pentru a aduce un plus de confort în locuință și a recrea atmosfera generală de care să te bucuri împreună cu cei dragi.

Sursa foto: Benoit Daoust/Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Octombrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.