Setari Cookie-uri

6 sfaturi de întreținere a uscătorului de rufe

Întreținerea periodică va ajuta un uscător de rufe să funcționeze eficient și în siguranță.

Uscătoarele sunt o parte esențială a vieții în zilele noastre. Economisesc timp, energie și bani atunci când vine vorba de uscarea hainelor. Dar uscătoarele electrice necesită din când în când puțină atenție suplimentară, astfel încât să nu se defecteze prematur sau să cauzeze alte probleme în gospodărie. Acest articol vă oferă câteva sfaturi pentru întreținerea unui uscător de rufe electric, care vă vor ajuta să vă uscați rufele ușor și eficient, în timp ce economisiți bani la instalator.

Întreținerea periodică va ajuta un uscător de rufe să funcționeze eficient și în siguranță. Ignorarea întreținerii regulate a uscătorului poate reprezenta un pericol de incendiu.

Asigurați-vă că îl instalați corect

Asigurați-vă că aveți uscătorul instalat și întreținut de un profesionist. Verificați manualul pentru a vă asigura că tensiunea electrică este adecvată pentru prizele dvs. Dacă aveți un uscător de rufe cu gaz, ar trebui să fie inspectat de un profesionist pentru a vă asigura că linia de gaz și conexiunea funcționează corect și nu prezintă scurgeri.

Citește și:

Curățați filtrul de scame

Curățați întotdeauna filtrul de scame, înainte de a usca fiecare încărcătură de rufe. Dacă uscați un articol nou care creează o mulțime de scame, cum ar fi un prosop sau un covor de baie, luați în considerare uscarea acestuia timp de o jumătate de ciclu și apoi opriți-vă pentru a curăța filtrul de scame înainte de a continua să uscați articolul. Verificați periodic tamburul uscătorului pentru a nu se acumula scame.

Principala cauză a incendiilor cauzate de un uscator de rufe este eșecul de a curăța uscătorul de praf, fibre și scame. Scamele sunt extrem de combustibile și pot duce la reducerea fluxului de aer, prezentând un pericol de incendiu în uscătoarele de haine.

Inspectați orificiul de aerisire al uscătorului

Aerisirea uscătorului este situată în afara casei dumneavoastră. Este o idee bună să verificați periodic pentru a vă asigura că aerul iese din aerisire în timp ce hainele se usucă. Dacă nu iese aer din aerisire, opriți uscătorul și inspectați aerisirea, pentru a nu se bloca. Scamele acumulate, cuibul unei păsări sau chiar animalele mici pot bloca orificiile de aerisire.

Citește și:

Luați în considerare instalarea unui sigiliu de aerisire a uscatorului de rufe electric , pentru a vă asigura că aerisirea este închisă atunci când uscătorul nu este utilizat.

Verificați orificiul de evacuare

Asigurați-vă că conducta care trece de la partea din spate a uscătorului la perete și spre exterior la orificiul de aerisire al uscătorului nu este înfundată cu scame sau resturi. Dacă există un blocaj, poate fi necesar să scoateți conducta pentru a o curăța. Consultați un profesionist înainte de a efectua modificări la conducta de evacuare a uscătorului.

Inspectați ușa

Un alt sfat simplu este să verificați umezeala garniturilor ușii. Când este prezentă umezeala, se poate acumula igrasie și mucegai, ceea ce poate împiedica etanșarea ușii în timpul ciclului de uscare. Ștergeți garniturile după fiecare utilizare și lăsați ușa ușa deschisă, astfel încât aerul să poată circula și să usuce umezeala rămasă. Curățați garniturile și tamburul în fiecare lună cu o soluție de părți egale apă și oțet.

Citește și:

Nu uitați să echilibrați uscătorul

La fel ca mașina de spălat, uscătorul trebuie să fie echilibrat pentru performanțe și longevitate maximă. Utilizați picioarele de nivelare reglabile pentru a uniformiza aparatul. Dacă uscătorul dvs. nu are picioare, utilizați piese de lemn de dimensiuni uniforme pentru a-l nivela.

Sfaturi de bază despre utilizarea unui uscător de rufe în siguranță

Respectați aceste sfaturi de bază de siguranță atunci când utilizați uscătorul.

  • Nu îl supraîncărcați. Hainele dvs. au nevoie de circulația aerului fierbinte pentru a se usca, iar umplerea excesivă împiedică această circulație și crește timpul de uscare. În plus, supraîncărcarea uscătorului poate cauza defectarea acestuia.

  • Citiți și urmați instrucțiunile de utilizare ale producătorului.

    Citește și:
  • Nu porniți uscătorul când nu sunteți acasă sau când dormiți.

  • Păstrați întreaga zonă curată și fără aglomerații, cutii și alte materiale.

  • Nu depozitați articole pe partea superioară a mașinii de spălat și a uscătorului.

  • Consultați instrucțiunile de funcționare înainte de a usca un obiect care a fost murdărit cu substanțe chimice precum benzină, ulei de gătit sau vopsea.

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.