Setari Cookie-uri

Cabral se confruntă cu probleme de sănătate încă din copilărie! Cum face față prezentatorul tv suferințelor pe care le are

Cabral este omul care are mereu un zâmbet pe buze, iar oamenii nu se așteaptă ca el să aibă probleme de sănătate. Totuși, în realitate, prezentatorul tv suferă de o afecțiune încă din copilărie. El a povestit cum face față problemei de sănătate, dar și cum și-a dat seama că fiica lui moștenește aceeași afecțiune.

Cabral este unul dintre cele mai vesele personaje din showbiz, însă puțini cunosc problemele de sănătate cu care se confruntă prezentatorul tv. Recent, soțul Andreei Ibacka a observat că și fiica lui, Namiko suferă de aceeași afecțiune. Astfel, Cabral s-a horatât să vorbească despre problema de sănătate care îl marchează încă din copilărie.

Se pare că este vorba despre o afecțiune neurologică, „Willis-Ekbom” cunoscută și sub numele de „sindromul picioarelor obosite”. Această problemă se întâlnește destul de rar, iar Cabral a scris despre sindromul de care suferă chiar pe blogul lui.

„Trăiesc cu el de când încă eram copil şi din cauza lui am fost certat nu de puţine ori. Sindromul picioarelor neliniştite. Cum se manifestă? În mai multe feluri. E vorba de o… nelinişte pe care o au propriile picioare. Efectiv nu găseşti confortul decât dacă tot frichineşti labele picioarelor, le freci ba între ele, ba de pat, ba de aşternuturi. Uneori e cu senzaţie de cald la picioare. Alteori cu senzaţie de rece. Nu e cu mâncărime, dar am auzit că are şi manifestarea asta la unii. Pe alţii îi şi înţeapă. Mai sunt cazuri când şi amorţesc picioarele. Ideea, per ansamblu, este că nu-i un disconfort major (în majoritatea cazurilor), dar nici nu poţi face abstracţie de treaba asta. De cele mai multe ori te lasă în pace după vreo oră, aşa. Şi revin la ideea de mai sus: ai mei au înţeles devreme că e cu defect la băiat – şi ăsta s-a dovedit a fi cel mai mic – şi nu m-au mai certat. Dar în alte cazuri am fost apostrofat, pentru că atunci când te ia cu neliniştea labelor… nu poţi adormi. Şi de nu te frichineşti, te răsuceşti pe toate părţile, schimbi poziţia picioarelor de 89 de ori pe secundă… că-l lasă nervii pe orice adult care ar trebui să se asigure că dormi. Dar sunt unii care se chinuie pe bune cu boala asta (are şi-un nume afecţiunea asta neurologică, Willis-Ekbom), pentru că din cauza ei pot apărea probleme severe de somn şi de la asta se poate ajunge la epuizare, incapacitate de muncă etc.” a scris îndrăgitul prezentator tv.

Citește și:

Sursă foto: Instagram

Namiko suferă de același sindrom ca și tatăl ei

Ceea ce îl îngrijorează pe Cabral este faptul că fiica lui, Namiko suferă de aceeași problemă de sănătate.

„Mi-am adus aminte despre asta fix aseară, când am pus-o pe Namiko la culcare şi-am văzut mişcările pe care le face cu picioarele. Iniţial, încântat ca un gândac mândru, mi-am zis "Ia uite, se vede că-i fiică-mea, dă la fel ca mine din picio… aoleu!". Luând la rând informaţiile din ultimul timp, încep să cred că e şi ea în gaşca noastră.” a mai scris Cabral pe blogul personal.

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.