Setari Cookie-uri

Celentano din Las Fierbinți se află în plin proces de judecată pentru drepturile de autor. Actorul a cerut 900.000 de euro

Adrian Văncică, celebrul actor care îl interpretează pe Celentano a dat în judecată CREDIDAM pentru a-și primi toți banii pentru aparițiile sale publice . Actorul se judecă pentru valoarea reală a drepturilor sale de autor.

Adrian Văncică, actorul care îl interpretează pe Celentano din Las Fierbinți se judecă cu CREDIDAM și cere suma de 900.000 de euro, bani ce i-ar aparține, conform drepturilor sale de autor.

El este nemulțumit de cum i-au fost repartizați drepturile de autor și speră ca instanța să facă dreptate în acest caz. Actorul a declarat că în perioada 2010-2016 a încasat suma de 30.000 de euro și se pare că veniturile reale ar fi trebuit să fie mult mai mari, după cum spune Adrian Vănicică.

Chiar dacă a pierdut primul proces, actorul își caută în continuare dreptatea și a făcut apel, sperând că ancheta instanței va schimba rezultatele.

"Reclamantul, prin avocat, solicită admiterea acțiunii astfel cum a fost formulată, obligarea organismului de gestiune colectivă CREDIDAM la plata sumei de 4.050.000 lei echivalentul a 900.000 euro, de la data introducerii acțiunii, reprezentând diferența dintre remunerația cuvenită a artistului și remunerația efectiv plătită pentru toate sursele de colectare interne și externe pentru perioada 2010-2016 (…)

Citește și:

Nu omite producțiile care la acest moment sunt generatoare de cea mai mare audienta si, implicit, de cea mai mare remunerație pentru artiști: Serialul Las Fierbinți difuzat de Pro TV, unde artistul Vancică Adrian interpretează rolul lui Celentano, film retransmis prin cablu /ambiental/ internet etc.

În plus, reclamantul face parte si din trupa de stand-up comedy Cafe Deko care își desfășoară activitatea in Centrul Vechi din București cu spectacole săptămânale, zona arhicunoscuta si frecventată de public.", se arată în cererea lui Adrian Văncică, potrivit viva.ro

La rândul său, reprezentanții CREDIDAM au prezentat în fața judecătorului modul în care se stabilesc veniturile artiștilor independenți. Astfel, actorul din Las Fierbinți a pierdut procesul, însă a făcut apel, crezând cu tărie în dreptatea sa.

Citește și:

Vizionare placuta


Pasionata de tot ce inseamna comunicare, scris si carti bune, m-am reorientat catre pasiunile mele dupa ce magia nasterii unui copil s-a produs si in cazul meu. Kinetoterapeut la baza, tehnician...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.