Setari Cookie-uri

Laptele cu cacao - aroma copilăriei și sursa ta de fericire

Laptele cu cacao poate îți amintește de o pulbere care transformă instant cana cu lapte într-o băutură caldă, dulce, cu gust intens de ciocolată.

La ce te gândești când spui „lapte cu cacao”? Dacă ești din generația “cu cheia la gât”, știi să explici legătura dintre un pix și o casetă audio, să joci “Ţară, ţară! Vrem ostaşi” sau ornai bradul de Crăciun cu bomboane, atunci probabil că aceste cuvinte te duc cu gândul înapoi în copilărie. Îți amintesc de bunici și îți aduc pe chip, într-o secundă, acel zâmbet plin de dor.

Laptele cu cacao poate îți amintește de o pulbere care transformă instant cana cu lapte într-o băutură caldă, dulce, cu gust intens de ciocolată. Dacă ești deja părinte, te aruncă într-un carusel de întrebări... cacao? ce fel de cacao? e bio? are zahăr adăugat? oare pot să o introduc în dieta copilului meu, de la ce vârstă?

Citește și:

În oricare dintre aceste moduri ai făcut cunoștință cu laptele cu cacao și cu pudra de cacao, trebuie să știi că acest ingredient este iubit deopotrivă atât de copii, cât și de adulți, indiferent de generație.

În ziua de astăzi, privim mai atent sursa ingredientelor și alegem cu mai mare grijă alimentele pe care le includem în meniul zilnic. Ca mame, suntem atente la ce oferim copiilor pentru a crește armonios și a avea energie. Ca femei, ne interesează cum să ne menținem din alimentație corpul sănătos și energic, greutatea optimă dar și o stare de bine.

Alimentele pot influența, într-adevăr, toate aceste lucruri. Iar dacă ne oprim la pudra de cacao, aceasta le cam bifează pe toate. Nu degeaba vorbim de cacao ca despre un superaliment care aduce extrem de multe beneficii sănătății și îngrijirii frumuseții.

Citește și:

Haide să aflăm câteva lucruri pe care poate nu le știai despre originea pudrei de cacao...

  • Copacul de cacao crește în zona ecuatorială, iar cele mai recunoscute teritorii pentru plantațiile de cacao sunt în Africa (Coasta de Fildeș, Ghana), în Asia (Indonezia și Malaezia), precum și în pădurile tropicale din America Latină (Brazilia, Columbia, Ecuador).
  • Copacii de cacao pot ajunge la vârste centenare, înfloresc de mai multe ori pe an, timp în care produc în jur de 50 de fructe.
  • Fructele de cacao sunt verzi, iar la coacere trec printr-o paletă întreagă de culori de la galben la portocaliu – roșiatic și chiar violet.
  • Boabele de cacao, din care se extrag untul de cacao și pudra sunt semințele care se găsesc în aceste fructe.
  • Un singur fruct cântărește cam jumătate de kilogram, poate avea între 15 și 30 de cm lungime și ascunde, în medie, 30 - 50 de boabe de cacao.
  • La procesare, boabele de cacao trec prin șase etape: fermentarea, uscarea și însăcuirea, vânturarea, prăjirea, măcinarea și presarea.
  • Aproximativ 95% din producția de cacao este cultivată în mici exploatații, de obicei întreprinderi de familie, unde procesul de creștere, recoltare și uscare a boabelor nu este mecanizat.

De ce bobul de cacao este supranumit “miraculos”?

Citește și:

Trebuie să știi că pudra de cacao 100% naturală este unul dintre alimentele cele mai bogate în polifenoli – antioxidanți cu rol important în menținerea sănătății: reduc inflamațiile din organism, scad tensiunea arterială și îmbunătățesc nivelul colesterolului. Pudra de cacao mai este cunoscută și ca “elixir al tinereții” deoarece stimulează organismul să producă oxid nitric, un neurotransmițător care relaxează și dilată vasele de sânge. Printre beneficiile ei, se mai numără și faptul că sprijină procesele cognitive, sporește capacitatea de concentrare și întărește memoria.

Însă cel mai important lucru pe care l-am descoperit în cercetarea noastră despre cacao a fost acela că o cană cu cacao cu lapte nu ne face să zâmbim doar pentru că ne amintește de copilărie. Pudra de cacao are asupra noastră, la propriu, acest efect benefic: pur și simplu ne face fericiți. Știința ne explică faptul că pudra de cacao, prin substanțele pe care le conține, determină producția celor doi neurotransmițători cunoscuți sub numele de “hormonii fericirii”: serotonina şi dopamina. Aceștia sunt responsabili cu starea noastră de bine.

Citește și:

Poate nu întâmplător, producătorul pufuleților copilăriei noastre – Pufuleții Gusto – a inclus de curând în portofoliu două noi sortimente: pufuleții cu lapte și cacao cu lapte. Vei descoperi aceleași snacks-uri crocante, realizate după rețeta originală Gusto, unică în lume, îmbogățite cu un gust dulce.

Poți alege fără griji Pufuleții Gusto cu lapte sau cacao cu lapte ca o gustare pentru orice moment al zilei. La fel ca toate produsele din portofoliul Gusto, aceste două noi sortimente sunt realizate respectând cele mai înalte standarde de calitate. Ingredientele sunt atent alese și provin de la producători certificați.

Încearcă-i și la birou, asigură-te că îți iei pauze între task-urile de peste zi, fă câțiva pași, alege două-trei exerciții de relaxare a musculaturii și corectare a posturii, apoi rezervă-ți un moment de răsfăț cu o gustare care te bucură dar care are, în același timp, și grijă de silueta ta.

Citește și:

    Pufuleții Gusto cu lapte sau cacao cu lapte se găsesc în marile lanțuri de magazine, dar și online, la distanță de numai un click.

    Vizionare placuta


    Kudika
    12 Ianuarie 2022
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.